Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Turneu dificil pentru handbaliste, în Norvegia

Ziarul de Vrancea
5 iul 2016 641 vizualizări
La Ploieşti, unde are loc stagiul de pregătire condus de suedezul Tomas Ryde

 s-au prezentat handbalistele Paula Ungureanu, Ionica Munteanu, Denisa Dedu - portari; Valentina Ardean, Ana Maria Tănăsie, Cristina Neagu, Gabriela Perianu, Gabriella Szücs, Bianca Tiron, Aurelia Brădeanu, Eliza Buceschi, Mădălina Zamfirescu, Oana Manea, Florina Chintoan, Crina Pintea, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Laura Chiper şi Aneta Udriştoiu, jucătoare de camp. În turneul care va avea loc la Ulstein, Romania va juca împotriva Norvegiei pe 21 iulie, cu Spania pe 23 iulie şi cu Franţa, o zi mai tarziu.

Roma, la concurenţă cu Steaua, pentru Marin

Mijlocaşul echipei FC Viitorul, Răzvan Marin, se află în atenţia formaţiei AS Roma, oficialii grupării italiene întalnindu-se, ieri la baza de pregătire de la Trigoria, cu agentul de jucători Pietro Chiodi, informează Corriere dello Sport. Conform sursei citate, directorul sportiv al grupării AS Roma, Walter Sabatini, încearcă să încheie cat mai repede acest transfer, deoarece de jucătorul roman este interesată şi Steaua Bucureşti. Răzvan Marin, în varstă de 20 de ani, a marcat trei goluri în 28 de meciuri jucate în ultimul sezon la FC Viitorul.

Del Bosque rămane în RFES

Tehnicianul Vicente del Bosque nu va mai fi selecţionerul Spaniei, dar el va avea o funcţie în cadrul Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFES), a anunţat, ieri, forul de la Madrid. Del Bosque s-a întalnit, luni, cu preşedintele federaţiei, Angel Maria Villar, care i-a oferit posibilitatea de a continua în cadrul forului, iar antrenorul a fost de acord. Oferta primită de Del Bosque se va concretiza în următoarele săptămani.  Vicente Del Bosque, în varstă de 65 de ani, se afla la conducerea reprezentativei Spaniei din 2008 şi a caştigat Cupa Mondială din 2010 şi Campionatul European din 2012. Reprezentativa Spaniei, campioană europeană en-titre, a fost eliminată în optimile Euro-2016, după ce fost învinsă, de selecţionata Italiei, scor 0-2.  

 

Fără copii la finalurile de meci

UEFA nu este de acordul cu prezenţa copiilor jucătorilor pe teren la finalul meciurilor, directorul general al forului Martin Kallen apreciind că Euro-2016 nu este o sărbătoare de familie. "Este drăguţ să vezi copiii jucătorilor pe teren, dar aici este un Campionat European, nu este o sărbătoare de familie. Nu suntem sută la sută împotriva, dar trebuie să fim prudenţi, pentru că noi trebuie să garantăm securitatea. Dacă se întamplă ceva cu copii de cinci sau şase ani ce facem? Trebuie să fie puţină ordine", a spus Kallen. La finalul meciului cu Belgia, copiii jucătorilor din naţionala Ţării Galilor au intrat pe teren pentru a fi alături de taţii lor. De asemenea, copiii jucătorilor Portugaliei au intrat pe teren după meciul cu Polonia. Una dintre cele mai frumoase imagini de la acest turneu a fost cea a fetiţei lui Gareth Bale, Alba Violet, în varstă de trei ani, alergand pe Parc des Princes, în ovaţiile fanilor galezi, la finalul meciului cu Irlanda de Nord, scor 1-0. 

Portughezi amendaţi

Uniunea Asociaţiilor Europene de Fotbal (UEFA) a amendat Federaţia Portugheză de Fotbal cu 5.000 de euro, pentru că un fan prezent la meciul cu Polonia, din sferturile de finală ale Campionatului European, a intrat pe teren şi a sprintat spre Cristiano Ronaldo. Suporterul, care purta un tricou în culorile Portugaliei, a reuşit să treacă de forţele de ordine prezente pe stadion şi a intrat pe gazon, în prelungirile meciului de la Marseille (1-1, după cele două reprize de prelungiri), şi a fost aproape să ajungă la Cristiano Ronaldo.  UEFA a precizat, în decizia publicată, că regulamentul disciplinar al forului continental impune amenda standard (5.000 de euro) pentru o intrarea pe teren a unui suporter, plus un avertisment. Un caz similar petrecut în meciul dintre Austria şi Portugalia, cand un suporter a intrat în teren pentru a face o fotografie cu Cristiano Ronaldo, a fost trecut cu vederea de reprezentanţii UEFA.

Vremuri grele pentru Panti

Portarul brazilian Heurelho Gomes, în varstă de 35 de ani, şi-a prelungit pentru încă două sezoane contractul cu echipa Watford, la care este legitimat şi goalkeeper-ul roman Costel Pantilimon. Heurelho Gomes, titularul postului, evoluează la Watford din 2014 şi a semnat un nou contract pană în 2018. Gomes a jucat în 39 de meciuri în sezonul trecut pentru Watford, în timp ce Pantilimon a apărat doar în patru partide. În ceea ce-l priveşte pe roman, presa engleză scrie că este dorit de antrenorul Roberto Di Matteo la Aston Villa, echipă retrogradată în liga secundă la finalul sezonului trecut. Di Matteo speră să-l convingă pe Pantilimon, promiţandu-i că va fi titular. Tot presa engleză notează că romanul nu ar vrea să părăsească Premier League pentru Championship de teama scăderii salariului săptămanal de 50.000 de lire sterline. Pantilimon joacă la Watford din luna ianuarie, după ce a fost transferat de la Sunderland.

Nani s-a transferat la Valencia

Mijlocaşul portughez al echipei Fenerbahçe Istanbul, Nani, a fost achiziţionat de formaţia FC Valencia, a anunţat, marţi, site-ul oficial al grupării spaniole. Internaţionalul portughez a semnat un contract pe trei sezoane, iar presa spaniolă a anunţat că FC Valencia va plăti 8,5 milioane de euro pentru transferul său. Nani, în varstă de 29 de ani, a evoluat în cariera sa la echipele Sporting Lisabona (2005-2007 şi 2014-2015), Manchester United (2007-2014) şi Fenerbahçe Istanbul (2015-2016). Nani se află cu naţionala Portugaliei la Campionatul European din Franţa şi va juca în semifinale împotriva reprezentativei Ţării Galilor. 

Întalnire inedită Romania – Bulgaria

Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din Romania (AFAN) a anunţat, ieri, că va fi organizat un meci amical între reprezentativele jucătorilor liberi de contract din Romania şi Bulgaria, în data de 7 iulie, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Meciul va avea loc la Stadionul FC Voinţa Snagov din Ghermăneşti, de la ora 18:30. Lista jucătorilor romani şi bulgari va fi pusă la dispoziţia celor interesaţi la stadion.  Evenimentul de joi este organizat de Sindicatul Fotbaliştilor din Romania - AFAN împreună cu Sindicatul Fotbaliştilor din Bulgaria – ABF.

Voleibalişti cu sange fierbinte

Şase componenţi ai naţionalei de volei a Cubei au fost reţinuţi în Finlanda, fiind acuzaţi de agresiune sexuale, a anunţat poliţia finlandeză.. Cei şase sunt suspectaţi că au violat o femeie, vineri, într-un hotel din oraşul finlandez Tampere. Echipa Cubei a participat la un turneu contand pentru Liga Mondială.Poliţia a dat publicităţii acest caz, deoarece au apărut speculaţii conform cărora jucătorii ar fi fugit de la echipă. În total au fost arestaţi opt jucători, însă doi au fost eliberaţi ieri, poliţia finlandeză afirmand că aceştia nu "mai sunt suspectaţi de agresiune". Ceilalţi şase au rămas în custodia poliţiei şi vor fi audiaţi la un tribunal marţi. Restul componenţilor echipei au primit permisiunea de a pleca în Cuba.

Primiţi regeşte la Reykjavik

Jucătorii reprezentativei Islandei au revenit la Reykjavik, luni seară, zeci de mii de persoane sărbătorind pe străzile oraşului echipa ajunsă pană în sferturile Euro-2016. După ce au aterizat pe aeroportul din Keflavik, aflat la circa 40 de kilometri de capitală, jucătorii s-au plimbat pe străzile din Reykjavik într-un autocar descoperit. Ajunşi la parcul Arnarholl, unde a fost instalat un ecran uriaş pentru ultimele meciuri ale Islandei, jucătorii au sărbătorit alături de fani şi au aplaudat ritmat în acelaşi timp cu aceştia. Echipa naţională a Islandei a fost eliminată, duminică, în sferturile Campionatului European, după ce a fost învinsă, pe Stade de France. cu scorul de 2-5 (0-4) de reprezentativa Franţei.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.