Sport

A trecut un hop greu

Ziarul de Vrancea
4 iul 2016 717 vizualizări
Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Wimbledon, după ce a învins-o pe americanca Madison Keys, numărul 9 mondial * ea va juca în sferturi cu germana Angelique Kerber

Simona Halep a avut un meci foarte greu în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon. Ea a reuşit să o învingă cu 6-7, 6-4,6-3 după aproape o oră şi 56 de minute de joc pe americanca Madison Keys (nr. 9 mondial), dar a reuşit după multă vreme să caştige un meci după ce a pierdut primul set. Madison Keys, în varstă de 21 de ani şi înaltă 1,78 metri, etalează multă forţă cu lovitura de dreapta, este agresivă, însă nu are răbdare, este prea încrezătoare uneori şi se repede să lovească decisiv mingi din poziţii dificile. De aici rezultă un joc cu destule puncte caştigătoare, dar şi cu multe greşeli. Halep a răspuns cu evoluţia ei clasică, bazată pe multă mişcare, pe lovituri variate, pe un joc inteligent, de aşteptare a greşelilor adversarei. Din nefericire, romanca are în continuare probleme în a converti pe tabelă momente favorabile, care i-ar face viaţa mai uşoară. Cele două  au început meciul cu servicii sigure şi puncte scurte. Prima minge de break a apărut la 4-4 şi a fost fructificată de sportiva din Constanţa. A servit apoi pentru 6-4, a avut patru mingi de set, însă Keys a găsit retururi excepţionale şi a egalat la 5. Halep a caştigat pe serviciul avdersarei în jocul următor, dar iar a ratat închiderea setului. În tie-break, Keys a făcut un minibreak la a doua minge şi s-a impus cu 7-5, după 46 de minute.

Americanca a continuat evoluţia bună şi s-a desprins la 2-0 în setul secund după un break la debut. Romanca nu a cedat şi a egalat la 2, apoi sportivele şi-a făcut serviciul pană la 5-4, nu înainte ca Halep, să salveze un 0-40 şi încă o minge de break la 3-3. La 5-4, Halep nu a mai ratat mingea de break ivită şi a egalat situaia la seturi după alte 40 de minute. În setul decisiv, Keys a căzut fizic, a acuzat probleme musculare şi romanca nu a mai întampinat rezistenţă.

În sferturi, Simona se va confrunta cu Angelique Kerber (4 WTA), care a învins-o, cu scorul de 6-3, 6-1, pe japoneza Misaki Doi (49) după 64 de minute de joc. Învingătoarea din acest an de la Australian Open, Kerber nu a pierdut niciun set pană acum la Wimbledon. Scorul “directelor” este 3-1 pentru Simona, care a pierdut ultima partidă cu Kerber în Fed Cup la Cluj, în acest an, scor 2-6, 2-6.  "A fost un meci greu. Madison Keys este o jucătoare foarte puternică. Serviciul ei este foarte greu de returnat. Nu am observat dacă s-a accidentat. Eu am vrut doar să-mi fac jocul mai agresiv şi să termin meciul. Am vrut doar să fiu puternică mental, după ce ea a condus cu 2-0 şi caştigase primul set", a declarat Halep, conform site-ului oficial al turneului londonez. 

Pe partea de tabloul a Simonei s-a mai calificat în sferturi şi jucătoarea kazahă Iaroslava Şvedova (96 WTA), care a dispus cu 6-2, 6-4 de cehoaica Lucie Safarova (29). Şvedova o va întalni în sferturi pe Venus Williams (SUA), care a caştigat cu 7-6, 6-4 în faţa spaniolei Carla Suarez (Spania). În partea de sus a tabloului s-au înregistrat o uriaşă surpriză: poloneza Agnieszka Radwanska (nr. 3 mondial) a fost învinsă de jucătoarea din Slovacia, Dominika Cibulkova, scor 3-6, 7-5, 7-9 după un meci care a durat peste trei ore. Celelalte rezultate: Serena Williams (SUA) – Svetlana Kuzneţova (Rusia) 7-5, 6-0; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Coco Vandeweghe (SUA) 6-3, 6-3; Elena Vesnina (Rusia) – Ekaterina Makarova (Rusia) 5-7, 6-1, 9-7. Programul sferturillor: Serena Williams – Pavliucenkova, Cibulkova – Vesnina, Halep – Kerber şi Venus Williams – Şvedova. 

În turneul masculin, remarcăm abandonul japonezului Kei Nishikori, la scorul de 1-6, 1-5 în faţa croatului Marin Cilic. Americanul Sam Querrey, care a realizat marea surpriză a turneului (eliminarea lui Djokovic) a trecut şi de francezul Nicolas Mahut (6-4, 7-6, 6-4), iar Roger Federer l-a învins cu 6-2, 6-3, 7-5 pe americanul Steve Johnson. 

În fine, în afară de Simona Halep, nu mai avem prezenţe romaneşti la Wimbledonul mare. Ieri, Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna au fost învinşi cu 6-2, 3-6, 4-6, 7-6, 6-8 de perechea Henri Kontinen / John Peers (Elveţia / Australia). La dublu mixt, cuplul pe care Florin l-a făcut cu austriaca Tamira Paszek a fost învins, scor 3-6, 2-6 de perechea Laura Siegemund / Artem Sitak (Germania / Noua Zeelandă), iar Raluca Olaru, împreună cu spaniolul Maximo Gonzalez, a cedat cu 6-7, 4-6 în faţa perechii Zhang Shuai / Julian Knowle (China / Austria). 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.