Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dinamo şi-a luat portar din Panama

Ziarul de Vrancea
4 iul 2016 501 vizualizări
Portarul Jaime Manuel Penedo Cano, titular în naţionala statului Panama la Copa America, a semnat un contract pe două sezoane cu FC Dinamo, a anunţat clubul din şoseaua Ştefan cel Mare

Jaime Penedo (34 de ani) şi-a început cariera la Estudiantes de Panama şi a mai evoluat pentru Club Deportivo Plaza Amador, Club Deportivo Arabe Unido (toate din Panama), Cagliari (Italia), Osasuna B (Spania), Club Social Deportivo Municipal (Guatemala), LA Galaxy (SUA) şi Deportivo Saprissa (Costa Rica). La Copa America din acest an, organizată în SUA, Jaime Penedo a fost titular în poarta echipei panameze în toate cele trei meciuri din grupa D: 2-1 cu Bolivia, 2-4 cu Chile şi 0-5 cu Argentina. Penedo a efectuat vizita medicală la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS) din Capitală, a semnat un contract pentru următoarele două sezoane competiţionale şi se va alătura lotului antrenat de Ioan Andone în stagiul de pregătire în Slovenia.

Rapid intră în lichidare

Clubul de fotbal Rapid Bucureşti a intrat, ieri în procedura de lichidare, se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Pe 13 iunie, Tribunalul Bucureşti a pronunţat falimentul societăţii care administrează formaţia rapidistă. Aurel Brihac, lichidatorul desemnat de instanţă, l-a notificat pe administratorul special Adrian Diaconescu să predea parafa clubului şi cele 38 de bilete la ordin garantate de Azuga Waters, firma patronilor Valerii şi Violeta Moraru. În acest timp, pe portalul Ministerului Justiţiei, unde sunt publicate online toate cauzele aflate pe rolul tribunalelor din Romania, nu figurează nicio cerere de suspendare a falimentului depusă de Rapid la Curtea de Apel Bucureşti. Două pot fi explicaţiile pentru această situaţie: 1) conducătorii clubului nu au depus cererea, deşi vineri au anunţat clar că au făcut acest pas; 2) cererea a fost făcută, dar angajaţii de la Curtea de Apel au uitat să o publice pe site.

Echipa sferturilor

AFP a alcătuit o echipă ideală a sferturilor de finală ale EURO 2016, în atacul acesteia apărand doi fotbalişti francezi, care au marcat împotriva Islandei în meciul caştigat cu 5-2.  Franţa, gazda competiţiei, şi Ţara Galilor, marea revelaţie, dau cate trei jucători. Surprinzător, galezii nu sunt reprezentaţi de marea lor vedetă, Gareth Bale. Germania şi Portugalia dau cate doi jucători, iar Italia, eliminată de Germania după lovituri de departajare, este reprezentată de Giorgio Chiellini, unul dintre cei mai buni fundaşi ai competiţiei. Echipa ideală arată astfel: Neuer – Chiellini, Pepe, A.Williams – Özil, Pogba, Ramsey, Allen, Sanches – Griezmann, Giroud. În prima semifinală se vor întalni miercuri Portugalia şi ţara Galilor. Cea de-a doua este programată joi între Franţa şi Germania. 

Griezmann, golgeter pe moment

Atacantul francez Antoine Griezmann a marcat golul 100 la actuala ediţie a Campionatului European, în partida de duminică cu Islanda, din sferturile de finală ale competiţiei. Griezmann a înscris cu un lob peste portarul Halldorsson, după o pasă în adancime primită de la Matuidi. Griezmann este, pană acum, golgeterul ediţiei cu patru goluri înscrise. El este urmat de galezul Gareth Bale, spaniolul Alvaro Morata şi alţi doi francezi, Olivier Giroud şi Dimitry Payet, cu cate trei reuşite. Cei trei francezi şi Bale sunt singurii din acest grup rămaşi în cursă la Euro 2016.

Müller nu mai vrea la punctul cu var

Thomas Müller, atacantul echipei naţionale de fotbal a Germaniei, a declarat, ieri, că nu va mai executa lovituri de la 11 metri la Euro 2016, după ce a ratat în sfertul de finală al Campionatului European cu Italia. Thomas Müller s-a autoexclus de pe lista executanţilor de penalty-uri după meciul cu Italia. Müller a ratat de la 11 metri în confruntarea cu italienii, fiind primul jucător german care ratează un penalty la un turneu final din 1982 încoace. "Nu voi mai executa lovituri de la 11 metri în meciurile care au mai rămas de jucat la EURO. Trebuie să-mi îmbunătăţesc tehnica şi să revin mai puternic peste cateva luni. Dacă vom mai ajunge la lovituri de departajare  şi va fi nevoie de mine, voi fi acolo, dar nu mă voi oferi voluntar pentru a executa", a declarat Müller. În sezonul trecut, Müller a ratat patru din 12 penalty-uri ale lui Bayern München, cea mai notabilă ratare fiind cea din semifinala de Champions League cu Atletico Madrid.

Echipele pentru Cupa Confederaţiilor

Ţara Galilor şi Portugalia îşi doresc ca Germania să ajungă în finala EURO 2016, pentru că indiferent de rezultatul din finală una dintre ele va reprezenta Europa la Cupa Confederaţiilor 2017 din Rusia. Germania are deja locul asigurat la Cupa Confederaţiilor, în calitate de campioană mondială en titre. Ţara Galilor şi Portugalia au acum o motivaţie în plus pentru a accede în finala EURO 2016, în cazul în care Germania elimină Franţa în semifinala de miercuri de la Lyon. Semifinala dintre echipele lui Cristiano Ronaldo şi Gareth Bale este programată joi, la Marseille.  Pană în prezent, la Cupa Confederaţiilor s-au calificat Germania, campioana mondială, Rusia, ţara gazdă, Australia, campioana Asiei, Chile, campioana CONMEBOL, Mexic, campioana CONCACAF, şi Noua Zeelandă, campioana Oceaniei. Acestora li se va alătura campioana Europei şi campioana Africii. 

Gatlin impresionează cu 9.80 pe sută

Atleţii americani Justin Gatlin şi Allyson Felix au înregistrat, ieri, cei mai buni timpi ai anului în întrecerile americane de calificare pentru Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro (Brazilia). Sprinterul Justin Gatlin a fost cel mai rapid la 100 de metri, cu 9,80 secunde. Medaliat cu bronz în 2012, sportivul american în varstă de 34 de ani a fost urmat de Trayvon Bromell (20 de ani), care s-a calificat pentru prima dată la Jocurile Olimpice. Campioana mondială Allyson Felix a stabilit de asemenea cel mai rapid timp al anului, în proba de 400 de metri. Sportiva în varstă de 30 de ani, care a caştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, a fost cronometrată cu 49,68 secunde. Jocurile Olimpice de la Rio Janeiro vor avea loc în perioada 5-21 august.

Romance la ITF Budapest

Jucătoarea de tenis Cristina Dinu, locul 237 WTA, s-a calificat, ieri, în turul doi al turneului ITF de la Budapesta, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari. Cristina a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-0, 6-4, după 58 de minute, pe Dia Evtimova (Bulgaria), poziţia 403 în ierarhia mondială. În turul doi, Cristina Dinu o va întalni jucătoarea Stephanie Vogt (Liechtenstein, 274), care a învins-o pe a opta favorită,  Jessica Pegula (SUA, 170). O altă jucătoare romană, Alexandra Cadanţu (281) a fost învinsă, scor 1-6, 5-7 de bulgăroaica Eliţa Kostova (183). Elena Bogdan (957) a fost învinsă în ultimul tur de calificări (4-6, 0-6), de ucraineanca Anastasia Vasilieva (400). 

Direct în faza principală

City'US Targu Mureş, campioana Romaniei la futsal, va juca direct în faza principală a Ligii Campionilor Europeni, turul premergător celui de elită. Echipa pregătită de tandemul Cosmin Gherman - Lucian Nicuşan se regăseşte astfel printre cele mai bune 16 formaţii de pe continent, calificate direct în faza a doua a competiţiei, într-o companie selectă. Competiţia va demara în 16 august, odată cu prima manşă a turului preliminar. Returul e programat pe 21 august. City'US Targu Mureş va juca partidele din Main Round pe 11 şi 16 octombrie. Tragerea la sorţi pentru turul preliminar şi Main Round va avea loc în 7 iulie, la Nyon. City'US Targu Mureş se află la a şasea prezenţă în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa.

Denis Suarez, la Barcelona

Gruparea FC Barcelona l-a achiziţionat pe mijlocaşul Denis Suarez de la Villarreal, jucătorul urmand să aibă o clauză de reziliere de 50 de milioane de euro. Jucătorul a mai evoluat la catalani între 2013 şi 2014, fiind apoi împrumutat la FC Sevilla şi cedat la Villarreal pentru patru milioane de euro. FC Barcelona a activat clauza de recumpărare şi a plătit 3.250.000 de euro pentru jucător. Denis Suarez va efectua astăzi vizita medicală şi va semna miercuri un contract pe patru sezoane. 

Suporter englez, înjunghiat

Un suporter englez, susţinător al reprezentativei Islandei, a fost înjunghiat, duminică seară, la Paris, suferind o plagă de doi centimetri în zona abdomenului. Suporterul englez, dar purtand însemne ale echipelor Islandei şi Franţei, era împreună cu partenera sa, cand a fost înjunghiat în arondismentul X al Parisului, în faţa unei braserii din apropierea Gării de Nord, în jurul orei 23.30. Victima, în varstă de 25 de ani, este un poliţist englez aflat în vacanţă. El a fost transportat la spital şi a fost operat. Autorul atacului a fost reţinut datorită intervenţiei unui poliţist din Seine-Saint-Denis, aflat în timpul liber, şi care trecea prin zonă. Motivul agresiunii ar fi o dispută verbală. Deocamdată nu se cunoaşte identitatea autorului. Bărbatul reţinut nu vorbeşte nici franceză, nici engleză şi nu avea acte asupra sa. El a încercat să se descotorosească de două cuţite pe care le avea aruncandu-le într-un coş de gunoi.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.