Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Atleţi romani la Europene

Ziarul de Vrancea
29 iun 2016 992 vizualizări
Delegaţia Romaniei pentru Campionatele Europene de atletism de la Amsterdam, care vor debuta în 6 iulie, include 23 de sportivi, din care nouă băieţi şi 14 fete. Potrivit anunţului forului european de profil, Romania va fi reprezentată de 23 de sportivi în următoarele probe.

Masculin: Cătălin Campeanu (100 m, 4X100 m), Ionuţ Neagoe (200 m, 4X100 m), Daniel Budin, Andrei Melnicescu, Petru Rezmiveş (4X100 m), Marius Ionescu (semimaraton), Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag, Andrei Toader (greutate).
Feminin: Andreea Ogrăzeanu (100 m), Sanda Belgyan, Adelina Pastor (400 m, 4X400 m), Claudia Bobocea, Florina Pierdevară (800 m, 1500 m, 4X400 m), Liliana Danci, Andreea Piscu, Monica Florea şi Paula Todoran (semimaraton), Anamaria Ioniţă, Andreea Mikloş (4X400m), Anamaria Nesteriuc (100 m garduri), Elena Panţuroiu (triplusalt). Componenţa delegaţiei Romaniei nu a fost anunţată pană în prezent şi de FR Atletism.

Echipe romaneşti în BCL

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSM Oradea, şi formaţia U Banca Transilvania Cluj vor reprezenta Romania în Basketball Champions League (BCL), cele două echipe urmand a evolua în primul tur preliminar al noii competiţii continentale. Potrivit anunţului de ieri al FIBA Europe, ambele echipe romaneşti au fost confirmate în primul tur preliminar al BCL, alături de alte 14 formaţii, urmand a se juca în sistem tur-retur, eliminatoriu. În turul doi preliminar vor lua startul opt echipe cu ranking european superior, cărora li se vor alătura cele opt caştigătoare din turul I, iar pentru un loc în sezonul regulat se va juca, de asemenea, în sistem tur-retur, eliminatoriu. În sezonul regular au fost repartizate 24 de echipe cu cea mai bună clasare la nivel continental, iar acestora li se vor alătura opt caştigătoare din turul II. Tragerea la sorţi a meciurilor va avea loc în 27 iulie, la München. Basketball Champions League se află la prima ediţie, în urma unei decizii a Comitetului FIBA Europe.

Litex salvează armata bulgară

Echipa ŢSKA Sofia, retrogradată în urmă cu un an în liga a treia din cauza problemelor financiare, a fuzionat cu formaţia Litex Loveci şi va reveni în prima ligă din Bulgaria. Patronul clubului Litex Loveci, Grişa Gancev, a devenit acţionarul majoritar al grupării ŢSKA Sofia şi a decis fuziunea. Astfel, ŢSKA Sofia a preluat licenţa de primă ligă avută de Litex Loveci, formaţie care se va desfiinţa.Federaţia Bulgară de Fotbal a menţionat că operaţiunea a fost conformă cu regulamentele interne ale forului. ŢSKA Sofia, club fondat în 1948, are 31 de titluri de campioană în palmares şi 20 de Cupe ale Bulgariei, ultima chiar în sezonul recent încheiat. Formaţia din capitala Bulgariei a terminat sezonul precedent pe primul loc în liga a treia.

Handbalistele studente, în semifinale

Naţionala universitară de handbal feminin a Romaniei a învins, miercuri, reprezentativa Japoniei, cu scorul de 23-22 (12-11), în ultimul meci din grupa Y a CM de la Malaga şi s-a calificat în semifinalele competiţiei. În primele două partide din grupa Y, tricolorele au învins India, cu 43-11 (22-5) şi Spania, cu 20-19 (9-11), astfel că încheie pe primul loc, cu şase puncte, obţinand calificarea în semifinale. Tot miercuri s-a jucat şi meciul dintre Spania – India, scor 48-13, ibericele obţinand şi ele calificarea în semifinale (4 puncte, locul 2). În grupa Z, Rusia – Uruguay 49-13 şi Polonia – Cehia 28-18. în semifinale vor juca Polonia (6 puncte) şi Rusia (4). Semifinalele sunt programate vineri, iar finalele competiţiei vor avea loc sambătă.

Internaţional sarb, la CSM Piteşti

Baschetbalistul sarb Jovan Novak, component al naţionalei de tineret a Serbiei, este noul conducător de joc al echipei CSM Ploieşti, potrivit anunţului de miercuri al clubului. Jovan Novak are 21 de ani, 1,87 metri înălţime şi joacă pe postul de conducător de joc, el semnand cu CSM Ploieşti un contract valabil în sezonul 2016-2017. Novak a debutat la seniori în 2012, la KK Vrsac, după care a mai jucat la Radnicki Kragujevac, Vojvodina Novi Sad, Turow Zgorzelec şi Metalac Valjevo. La nivelul echipelor naţionale, a fost vicecampion mondial under 19 cu naţionala Serbiei şi medaliat cu bronz la CE under 20. Anterior, CSM Ploieşti a anunţat transferurile altor patru jucători – Cătălin Burlacu, cel care este şi preşedintele clubului, George Toth, Barîş Aktaş şi Angel Nuñez.

Ofertă din Italia pentru Ivan

Andrei Ivan, atacantul echipei CSU Craiova, este la un pas de un transfer în Serie A. Jucătorul are şanse minime de a începe viitorul sezon în tricoul Universităţii dat fiind faptul că oltenii au primit o ofertă avantajoasă. Empoli este echipa care insistă cel mai mult pentru transferul atacantului în varstă de 19 ani. Italienii au scouteri în cantonamentul Craiovei din Austria şi l-au urmărit pe jucător la meciul cu Salzburg după care au făcut o recomandare de transfer. Craiova cere 2,5 milioane de euro pentru Ivan, dar oficialii olteni ar fi dispuşi să accepte şi două milioane de euro în schimbul atacantului. Empoli a terminat sezonul trecut de Serie A pe locul 10.

Grigoraş, antrenor la Pandurii

Tehnicianul Petre Grigoraş este noul antrenor al formaţiei Pandurii Targu Jiu şi a condus deja, ieri la Maribor, primul antrenament la gruparea gorjeană. Grigoraş a antrenat ultima dată echipa ACS Poli Timişoara, care a retrogradat în eşalonul secund. Formaţia Pandurii Targu Jiu a fost pregătită în ultimele două sezoane de Edward Iordănescu. Pandurii va juca, de la ora 19.00, primul meci amical din cantonamentul din Slovenia, în compania echipei croate NK Osijek.

Ameninţări cu moartea

Jucătorul sud-african de tenis Kevin Anderson, al 20-lea favorit la Wimbledon, a primit ameninţări cu moartea, pe reţelele de socializare, după ce a fost eliminat în primul tur al turneului de Grand Slam de la All England Club. Anderson susţine că a fost ameninţat de mai mulţi pariori din întreaga lume care au mizat pe un succces al său în faţa lui Denis Istomin. „Regret că am pierdut ieri, dar pană la urmă am primit o tonă de ameninţări cu moartea, pe Twitter şi pe Facebook, care m-au făcut să mă simt mai bine”, a scris Kevin Anderson, pe pagina personală de Twitter. Clasat pe locul 25 în lume, Kevin Anderson a fost eliminat de la Wimbledon, luni, în primul tur al competiţiei, după ce a pierdut în faţa lui Denis Istomin (Uzbekistan, locul 116 ATP), scor 6-4, 7-6, 4-6, 6-7, 3-6. Kevin Anderson, în varstă de 30 de ani, şi-a trecut în palmares de-a lungul carierei trei titluri ATP şi un sfert de finală la US Open, în 2015.

Park face apel la TAS

Înotătorul sud-coreean Park Tae-hwan, cvadruplu medaliat olimpic, a făcut apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) şi a cerut analizarea cazului său prin procedură de urgenţă, astfel încat să aibă posibilitatea, în cazul unui răspuns pozitiv, să participe la JO de la Rio. TAS a notat, pe site-ul oficial, că decizia finală în acest caz va fi anunţată "atunci cand va fi disponibilkă" şi că pană atunci nu va face comentarii. Park Tae-hwan, în varstă de 26 de ani, a fost depistat pozitiv cu testosteron în 2014 şi a fost suspendat 18 luni. Din punct de vedere sportiv, Park Tae-hwan ar fi avut dreptul să participe la JO, el caştigand în aprilie probele de 100 m, 200 m, 400 m şi 1.500 m liber la selecţiile naţionale. Însă Comitetul Olimpic Sud-coreean le interzice sportivilor care au încălcat codul antidoping să reprezinte Coreea de Sud într-un interval de trei ani după expirarea suspendării.

Fanii irlandezi, la înălţime

Suporterii irlandezi vor primi medalia oraşului Paris pentru "spiritul lor sportiv", a anunţat primarul capitalei Franţei, Anne Hidalgo. Fanii irlandezi au avut un comportament exemplar şi au creat o atmosferă frumoasă la Euro-2016, a declarat Hidalgo. Ea a precizat că l-a informat pe preşedintele Irlandei, Michael D. Higgins, în legătură cu decizia sa de a-i recompensa pe suporteri. Data la care va avea loc ceremonia încă nu a fost stabilită. Naţionala Irlandei a fost eliminată de la Campionatul European în optimile de finală, fiind învinsă de Franţa, cu scorul de 2-1. Pe parcursul turneului din Franţa, suporterii irlandezi s-au remarcat prin ceea ce au făcut în afara arenelor. Ei i-au cantat unui bebeluş francez un cantec de leagăn într-un mijloc de transport în comun din Bordeaux şi i-au cantat pe stradă cateva piese de dragoste unei franţuzoaice. Fanii au cantat şi într-un tunel în care se refugiaseră din cauza ploii, atrăgandu-l în jocul lor şi pe un poliţist care încerca să îi convingă să părăsească zona. În plus, irlandezii au încercat în urmă cu cateva zile să repare plafonul unei maşini şi au pus bani în portieră pentru a plăti repararea acesteia.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.