Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Pledoarie pentru Cristina Neagu

Ziarul de Vrancea
27 iun 2016 1025 vizualizări
El Mundo Deportivo a anunţat că Florin Andone, autorul a 21 de goluri pentru Cordoba, s-a înţeles cu Galatasaray, iar Cordoba va primi şase milioane de euro în schimbul varfului naţionalei.

Clauza de reziliere fixată de andaluzi este de 10 milioane de euro, dar faptul că Andone şi Cordoba nu au reuşit să promoveze în Primera Division a făcut ca preţul atacantului să scadă puţin şi cele două părţi să se înţeleagă pentru suma de şase milioane de euro. Oferta pentru Andone este, însă, foarte bună din punct de vedere financiar, atacantul urmand să semneze un contract pe cinci sezoane, cu un salariu de un milion de euro pe an, de patru ori mai mult decat încasa în Spania. La Campionatul European din Franţa, Florin Andone a evoluat 89 de minute. Atacantul a fost titular cu Franţa, cand a evoluat 61 de minute, şi a intrat pe parcurs în partidele cu Elveţia (a jucat 6 minute) şi Albania (a jucat 22 de minute)

Locul doi, după turci

Romania s-a clasat pe locul doi în ierarhia generală a Campionatelor Balcanice de atletism pentru Seniori de la Piteşti, desfăşurate în perioada 25-26 iunie, potrivit Federaţiei Romane de Atletism. Sportivii romani au cucerit în total 22 de medalii. Prima poziţie în clasamentul combinat pe echipe a fost ocupată de Turcia, cu 256,50 puncte, urmată de Romania, cu 236 puncte, şi de Grecia, 171,50 puncte. Romania a avut cel mai bun punctaj de ţară în ierarhia feminină, 137, urmată de Turcia, 129 puncte, Grecia, 111 puncte. La masculin, Turcia s-a impus, cu 127,50 puncte, iar Romania s-a clasat pe doi, cu 99 puncte. Croaţia a fost a treia, cu 77 puncte. Romania a cucerit în total 22 de medalii, dintre care 9 de aur, 7 de argint şi 6 de bronz.

Patru medalii la kaiac-canoe

Delegaţia Romaniei a cucerit o medalie de argint (canoe dublu 500 m băieţi) şi trei  de bronz (K2 1000 m fete, C4 1000 m băieţi şi C1 200 m fete), la ediţia 2016 a Campionatelor Europene de kaiac-canoe de la Moscova.  Iosif Chirilă şi Victor Mihalachi s-au clasat pe locul II în finala probei de canoe dublu la 500 m, în urma Rusiei. În finala de la caiac dublu fete 1000 m, Iulia Ţăran şi Florida Ciuta s-au clasat pe locul III. în timp ce titlul european a fost caştigat de Serbia cu 3min38sec564/1000.  În finala probei masculine de canoe 4 1000 m, Iosif Chirilă, Adi Grozuţă, Petre Condrat şi Simion Costin au obţinut bronzul, ca şi Paula Postaru, la canoe simplu 200 m. Aceste succese nu asigură calificări la Jocurile Olimpice, întrucat Romania a renunţat la locurile cotă din cauza cazurilor de dopaj.

Trei wild-carduri pentru romance

Jucătoarele de tenis Gabriela Ruse, Georgia Crăciun şi Ioana Mincă vor primi wildcarduri pentru a participa direct pe tabloul principal al turneului BRD Bucharest Open 2016, organizat în perioada 9-17 iulie la Arenele BNR din Bucureşti, competiţie organizată de Federaţia Romană de Tenis. Simona Halep (5 WTA), Monica Niculescu (47 WTA), Patricia Maria Țig (100 WTA) şi Andreea Mitu (160 WTA) sunt cele patru jucătoare din Romania calificate deja pe tabloul principal la BRD Bucharest Open 2016. Turneul BRD Bucharest Open 2016 face parte din categoria WTA International şi este dotat cu premii în valoare de 226.750 dolari şi o contribuţie financiară totală de 250.000 dolari. Jeno Marky este directorul turneului, în timp ce Dumitru Hărădău este preşedintele turneului.

Miriuţă s-a întors în Gruia

Începand de ieri, CFR are un nou antrenor la pregătiri, după plecarea lui Antonio Conceiçao.  Vasile Miriuţă s-a întors la echipa ardeleană, după nici doi ani de la ultimul mandat în Gruia.Oficialii clubului au negociat cu tehnicianul încă de acum 10 zile, dar între timp au studiat şi varianta Edward Iordănescu, însă au renunţat după ce au aflat pretenţiile acestuia. Miriuţă a condus ieri după amiază primul antrenament din noul mandat, iar astăzi va pleca cu echipa  în cantonamentul din Vasile Miriuţă se întoarce astfel la echipa pe care a părăsit-o în noiembrie 2014, cand a acceptat oferta de la Györ şi a plecat în Ungaria, după zece  luni petrecute în Gruia. între timp, tehnicianul de 47 de ani a mai pregătit ASA Targu Mureş, de unde a plecat după un conflict cu oficialii echipei şi Energie Cottbus, club care a retrogradat în liga a IV-a germană.

Un mijlocaş bosniac la Dinamo

Dinamo Bucureşti este pe cale să perfecteze un nou transfer în această săptămană după ce Azer Busuladzic a efectuat vizita medicală, iar dacă totul va fi regulă, fotbalistul născut în Danemarca, se va alătura lotului condus de Ioan Andone. Azer Busuladzic  vine din prima ligă daneză, de la Odense, şi poate evolua pe postul de mijlocaş central. În varstă de 24 de ani, Azer Busuladzic e născut în Danemarca, dar are şi naţionalitate bosniacă. Evoluează pe postul de mijlocaş central, iar în ultimul sezon a strans 25 de prezenţe pentru Odense, reuşind un gol şi două pase decisive.


Zola e liber

Antrenorul italian Gianfranco Zola a fost demis de la conducerea clubului qatarez de fotbal Al-Arabi, pe fondul unor rezultate slabe ale echipei în campionat. Zola, care va împlini 50 de ani săptămana viitoare, a plecat după doar un sezon pe banca tehnică a echipei Al-Arabi, care a terminat campionatul pe locul 8 din 14. Decizia de înlocuire a antrenorului a venit după ce Al-Arabi a numit un nou preşedinte, Sheikh Khalifa bin Jabr Al-Thani. Zola va fi înlocuit de uruguayanul Gerardo Pelusso, care va devenit al 13-lea antrenor al formaţiei din Doha în ultimii şase ani. Printre foştii tehnicieni ai echipei Al-Arabi se numără romanul Dan Petrescu şi germanul Uli Stielike. Gianfranco Zola a mai antrenat pe West Ham şi Watford şi ar putea să revină în Anglia, la Nottingham Forest, care joacă în Championship.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.