Sport

Lucrările de la Evaluarea Naţională, corectate în alte judeţe

Ziarul de Vrancea
23 iun 2016 1541 vizualizări
Examenul începe luni, pe 27 iunie

Lucrările elevilor care susţin Evaluarea Naţională în acest an vor fi corectate în alte judeţe, asemeni celor de la examenul de Bacalaureat. Anunţul a fost făcut în cadrul unei videoconferinţe cu inspectorii şcolari generali şi directorii caselor Corpului Didactic (CCD) a Secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Monica Cristina Anisie. “În acest sens, siguranţa lucrărilor scrise va fi asigurată în baza procedurii privind modalitatea de transport şi prin măsuri specifice de natură a preveni situaţiile care pot afecta desfăşurarea procesului de corectare”, anunţă MECŞ. Secretarul de stat Monica Cristina Anisie, totodată preşedinte al Comisiei Naţionale de organizare a Evaluării Naţionale, a solicitat preşedinţilor comisiilor judeţene să se asigure de existenţa condiţiilor necesare pentru buna desfăşurare a examenelor naţionale, dar şi să semnaleze situaţiile speciale care necesită aprobarea comisiei naţionale. Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a VIII-a se desfăşoară  săptămâna viitoare, mai exact luni, pe 27 iunie când va avea loc proba scrisă la limba şi literatura română, şi marţi, 28 iunie cu proba scrisă la matematică. Primele rezultate vor fi afişate pe 1 iulie, până la ora 16.00, iar imediat după această oră elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii până la ora 20.00. Rezultatele finale după contestaţii vor fi afişate pe 5 iulie 2016.
Accesul în săli, până la ora 8,30
Accesul candidaţilor la Evaluarea Naţională se face până la ora 8,30, iar plicurile cu subiecte se deschid la ora 9,00. Sălile de examen vor fi supravegheate atât video cât şi audio, iar în fiecare sală vor fi prezenţi câte doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât cea corespunzătoare disciplinei la care se susţine proba. Elevii vor avea la dispoziţie 120 de minute pentru rezolvarea testelor. Din momentul distribuirii subiectelor, niciun  elev nu mai poate intra în sală sau părăsi sala, decât dacă predă lucrarea şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un elev se simte rău şi cere părăsirea sălii, atunci acesta trebuie însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de clasă. Trebuie ştiut că timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit. Candidaţii nu au voie să intre în sălile de examen cu material din care s-ar putea inspira sau cu telefoane mobile. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.