Sport

O posibilă naţională?

Ziarul de Vrancea
22 iun 2016 611 vizualizări
Într-o echipă ideală a sezonului trecut, întocmită de site-ul LPF, se rgăsesc doi jucători ai campioanei Astra, trei jucători ai echipei Steaua Bucureşti, două jucători de la FC Viitorul, doi fotbalişti de la Pandurii Targu Jiu şi cate unul de la Dinamo şi CSU Craiova. Singurul jucător străin este algerianul Hamroun de la Steaua

Florin Niţă (Steaua / 29 de ani / 29 jocuri) - Clasarea Stelei pe poziţia secundă la finalul campionatului i se datorează în bună parte şi lui Niţă, care a avut în multe momente intervenţii decisive. A fost portarul care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de şapte ori.
Romario Benzar (Viitorul / 24 de ani / 31 jocuri) - şi-a dominat majoritatea adversarilor. S-a remarcat şi prin jocul ofensiv de calitate, dovadă că în contul său s-au înregistrat două goluri şi patru pase decisive. Este o soluţie pentru naţională.
Cristian Săpunaru (Pandurii / 32 de ani / 22 jocuri) - Decizia de a semna cu Pandurii s-a dovedit a fi una foarte bună, asta deoarece a revenit după patru ani la naţională, cu care a participat la Euro. A marcat cinci goluri, a oferit o pasă decisivă şi a prins de şase ori echipa etapei.
Valerică Găman (Astra / 27 de ani / 28 jocuri) - Căpitanul giurgiuvenilor din 2016 şi-a condus echipa spre un succes istoric în Liga 1 Orange. Pe langă prestaţiile excelente din defensivă, acesta a şi marcat de şase ori, majoritatea reuşitelor venind în momente dificile.
Bogdan Vătăjelu (CS Craiova / 23 de ani / 36 jocuri) - Foarte bun atat în defensivă, cat şi în ofensivă, unde s-a remarcat prin cele cinci goluri şi patru pase decisive. Aminteşte tot mai mult de Nae Ungureanu. A fost fundaşul stanga care a prins de cele mai multe ori echipa etapei, de opt ori.
Dorin Rotariu (Dinamo / 20 de ani / 32 jocuri) - A fost sezonul în care a confirmat aşteptările. A înscris opt goluri, a oferit trei pase decisive şi a încantat în multe momente cu tehnica sa. A prins de şapte ori echipa etapei.
Nicolae Stanciu (Steaua / 23 de ani / 28 jocuri) - A avut un sezon formidabil, încununat cu primele selecţii la naţională. A marcat de 12 ori şi a oferit şapte pase decisive, cifre care l-au propulsat de nouă ori în echipa etapei.
Jugurtha Hamroun (Steaua / 27 de ani / 26 jocuri) - Indiscutabil, a fost cel mai reuşit transfer al Stelei din sezonul 2015-2016. A încantat prin driblingurile sale, cel mai bun din Liga 1 la acest capitol, şi prin pasele de calitate adresate colegilor. A înscris şapte goluri şi a izbutit patru pase decisive.
Florin Tănase (Viitorul / 21 de ani / 32 jocuri) - A avut o creştere fantastică în ediţia 2015-2016 a Ligii 1 Orange, în care a reuşit să marcheze de 15 ori, a oferit şase pase decisive şi a scos trei penalty-uri. Liderul tinerilor jucători din campionatul trecut.
Ioan Hora (Pandurii / 27 de ani / 35 jocuri) - Cele 19 goluri reuşite i-au adus lui Ioan Hora titlul de golgeter, primul caştigat de un jucător care a îmbrăcat tricoul gorjenilor în Liga 1 Orange. Un fotbalist cu execuţii foarte bune.
Denis Alibec (Astra / 25 de ani / 26 jocuri) - A marcat 16 goluri, a oferit 7 pase decisive şi a scos patru penalty-uri, toate acestea contribuind enorm la titlul caştigat de Astra. A prins de cele mai multe ori echipa etapei, de 10 ori, ceea ce confirmă faptul că a fost jucătorul campionatului.
Antrenor, Marius Şumudică (Astra / 45 ani) – A reuşit să formeze un grup, cu care a trecut peste momentele dificile, caştigand primul titlu din cariera de antrenor. Sub îndrumarea sa, Astra a condus clasamentul încă din primele etape ale sezonului regulat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.