Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Pledoarie pentru Cristina Neagu

Ziarul de Vrancea
22 iun 2016 651 vizualizări
În următoarele zile, COSR ar urma să anunţe sportivul care va fi portdrapelul Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio, care se vor desfăşura în perioada 5-21 august

Cristina Neagu şi Simona Halep sunt cotate cu cele mai mari şanse de a fi în fruntea delegaţiei Romaniei la ceremonia de deschidere. Alexandru Dedu, preşedintele FRH, a susţinut într-o conferinţă de presă că sunt şanse serioase ca interul Cristina Neagu, componentă a naţionalei feminine şi desemnată de curand cea mai bună handbalistă a lumii în 2015, să poarte drapelul Romaniei.  ”Ultimul lucru pe care mi-l doresc este să intru într-o polemică. În schimb, Cristina Neagu este îndreptăţită să fie portdarpelul Romaniei. Este cea mai bună handbalistă din lume, estefrumoasă şi ştie să vorbească şi mai multe limbi străine. Dar nu este o polemică acest lucru, ci doar o candidatură”, a declarat Alexandru Dedu.

Copil continuă la Wimbledon

Tenismanul Marius Copil (174 ATP) a caştigat, ieri, meciul cu francezul Kenny De Schepper (139 ATP), scor 7-5, 6-4, în turul doi al calificărilor turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Copil mai are nevoie de o victorie pentru a accede pe tabloul principal. Meciul a durat o oră şi zece minute. Copil a început meciul cu break, dar s-a văzut apoi condus cu 2-4. Au urmat două break-uri pentru roman, dintre care unul la zero, care au condus la victoria în primul set, În actul secund, romanul nu şi-a pierdut deloc serviciul şi a reuşit un break în game-ul al cincilea. În ultimul tur al calificărilor, Marius Copil va juca împotriva italianului Thomas Fabbiano (114). Fabbiano nu este un obişnuit al terenurilor de iarbă, dar a înregistrat rezultate bune pe suprafeţele rapide în acest an (21 de victorii şi 7 înfrangeri). Tot ieri, în turul II al calificărilor feminine, Andreea Mitu a pierdut cu 2-6, 4-6 partida cu rusoaica Irina Hromaceva (123).

Donisan a scăpat de suspendare

Depistat pozitiv luna trecută la controlul antidoping la meldonium, săritorul în înălţime Mihai Donisan, în varstă de 27 de ani e liber să concureze astăzi în Olanda. Agenţia Naţională Anti Doping (ANAD) i-a ridicat suspendarea campionului naţional, sportiv cu barem de JO, pentru că atletul a avut o concentraţie foarte mică de meldonium la testul antidoping, rezultat ce arată că medicamentul nu a fost luat recent şi că decizia finală va veni în luna septembrie cand studiul Agenţiei Mondiale Anti Doping (WADA) asupra acestei substanţe se va finaliza. Conform surselor ProSport, Donisan a avut 0,30 ug/ml şi ar fi trebuit să i se găsească după 1 martie 2016 sub 1 ug/ml pentru a i se ridica suspendarea şi pentru a fi liber să concureze.  Elevul reputatului Sorin Matei va concura în Olanda, la Zoetermeer.


Merge “Panti” în “League One”?
Costel Pantilimon este dorit de Roberto Di Matteo la Aston Villa, echipă care a retrogradat din Premier League. Principala piedică în calea transferului este salariul pe care îl cere portarul de la Watford.  Pantilimon a semnat în ianuarie cu Watford, după ce n-a mai fost dorit la Sunderland, dar n-a prins prea multe jocuri. Portarul în varstă de 29 de ani a fost doar a doua opţiune şi a apărat în trei meciuri, timp în care a primit două goluri. Potrivit mirror.co.uk, un obstacol în calea transferului ar fi salariul pe care-l cere Pantilimon. Însă Roberto Di Matteo, noul manager al lui Aston Villa, consideră că Pantilimon va fi atras de ideea de a fi titular. În plus, ar putea reveni după doar un an în Premier League, deoarece obiectivul clubului este promovarea. Costel Pantilimon a mai jucat în carieră la Poli Timişoara, Manchester City, Sunderland şi Watford. Roberto Di Matteo, noul antrenor al echipei Aston Villa, se poate mandri, printre altele, cu caştigarea Ligii Campionilor cu Chelsea, în 2012.
Messi l-a bătut pe Batistuta
Lionel Messi a devenit cel mai bun marcator din istoria naţionalei Argentinei, după ce a înscris golul său cu numărul 55, în meciul cu SUA  caştigat cu 4-0, din semifinalele Copei America şi l-a depăşit astfel cu un gol pe Gabriel Batistuta. El a reuşit acest gol în minutul 32, după ce a transformat impecabil o lovitură liberă.  Argentina nu a avut nicio emoţie în meciul disputat la Houston. Lavezzi a deschis scorul în minutul 3, iar după reuşita de 2-0 a lui Messi, Gonzalo Higuain şi-a trecut în cont o dublă stabilind scorul final, 4-0 pentru naţionala antrenată de Gerardo Martino. "Sunt mulţumit de ceea ce am arătat pană acum la această competiţie. Am luat fiecare joc în parte şi aveam nevoie să jucăm din nou o finală. E important pentru moralul nostru.” a spus antrenorul naţionalei Argentinei, Gerardo Martino. Argentina îş va afla adversarul din finala de duminică astăzi, cand, în cealaltă semifinală a ediţiei cu numărul 100 a Copei America se vor întalni Columbia şi deţinătoarea trofeului, Chile, într-un meci ce se va disputa la Chicago.
 Breeveld, în coada seriei B
Nicandro Breeveld, jucător rămas liber de contract după despărţirea de Steaua, este aproape de a semna cu Pro Vercelli, locul 17 în Serie B, primul peste linia retrogradării.Breeveld a refuzat să-şi prelunească înţelegerea cu Steaua şi a rămas liber de contract în această vară. Olandezul a respins negocierile pe motiv că îşi doreşte să joace în străinătate. Obiectivul lui Breeveld s-ar putea îndeplini în aceste zile. Mijlocaşul de 29 de ani se află pe lista de achiziţii a echipei Pro Vercelli, echipă care a terminat pe locul 17 în sezonul trecut. Potrivit La Stampa, directorul sportiv Massimo Varini l-a trecut pe lista cu jucătorii pe care vrea să-i transfere în această vară. Mai ales că este liber de contract şi Pro Vercelli n-ar trebui să plătească vreo taxă de transfer.

Szekely rămane în Serie D
Janos Szekely şi-a prelungit contractul cu Seregno, liga a patra din Italia. Ajuns la 33 de ani, jucătorul pe care Steaua plătea 1,5 milioane de euro va juca încă un sezon pentru echipa din Lombarida.  Janos Szekely îşi continuă cariera în Serie D, acolo unde a ajuns în 2015. Fostul mijlocaş al Stelei a fost de acord cu propunerea de prelungire şi va juca încă un sezon pentru Seregno, un club înfiinţat în 1913, dar care n-are vreun rezultat notabil. Anunţul a fost făcut pe site-ul oficial al clubului. ”Sunt fericit că răman la Seregno şi mulţumesc clubului pentru încrederea pe care a arătat-o în abilităţile mele. Anul trecut m-am simţit foarte bine şi astăzi am dorinţa de a continua acest proiect, în speranţa că vom reuşi să promovăm. Din punct de vedere personal, vreau să fac mai bine şi voi da totul pentru echipă. Scopul meu este să terminăm pe primul loc”, a declarat Janos Szekely pentru site-ul oficial al clubului, seregnocalcio.it.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.