Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Moratoriu pentru plecarea lui Iordănescu

Ziarul de Vrancea
21 iun 2016 1050 vizualizări
Preşedintele Federaţiei Romane de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat ieri dimineaţă, pe Aeroportul Henri Coandă, la întoarcerea de la EURO 2016, că va anunţa peste cateva zile dacă selecţionerul Anghel Iordănescu va continua la conducerea echipei naţionale a Romaniei

”Mai aveţi răbdare cateva zile ca să vă anunţăm şi rezultatele acestei analize şi deciziile pe care trebuie să le luăm”, a spus Burleanu. Tot la Aeroportul Henri Coandă, Anghel Iordănescu a afirmat că decizia de a continua aparţine conducerii Federaţiei Romane de Fotbal. În ultimele zile, după eliminarea echipei naţionale de la EURO 2016, în presa sportivă au apărut informaţii conform cărora conducerea FRF doreşte înlocuirea lui Anghel Iordănescu cu un tehnician străin. De asemenea, pentru preluarea postului de selecţioner s-au mai vehiculat numele antrenorilor Mircea Rednic, Laszlo Bölöni, Cosmin Contra, Cosmin Olăroiu şi Laurenţiu Reghecampf. 

Site-ul FRF, spart de hackeri albanezi

Site-ul oficial al Federaţiei Romane de Fotbal a fost spart, ieri de către hackeri şi afişa un motto al suporterilor albanezi, steagul Albaniei şi un video motivaţional. Hackerul s-a intitulat "nofawkX-al" şi a publicat chiar şi adresa lui de e-mail. Redăm mai jos mesajul complet de pe prima pagină a site-ului frf.ro, care a fost însoţit de un video de pe Youtube cu titlul "Romania vs Albania Motivational Promo 2016": Versurile în engleză reprezintă refrenul melodiei "Albanian" a formaţiei Etno Engjujt şi se traduc "În roşu şi negru mă îmbrac, un vultur am pe piept, in capul sus, pentru steag mor, este bine să fii albanez". Problema a fost remediată în scurt timp de administratorii site-ului FRF.

 

Burlacu revine sub panouri

Echipa de baschet masculin a Clubului Sportiv Municipal Ploieşti a anunţat, ieri,  că preşedintele onorific Cătălin Burlacu a semnat un contract de jucător, valabil pentru următorul sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă unul. După ce a contribuit la promovarea echipei în Liga Naţională din postura de preşedinte onorific al secţiei de baschet din cadrul CSM Ploieşti, unul dintre cei mai importanţi baschetbalişti romani ai ultimului deceniu a decis să ajute şi din teren, cel puţin în primul sezon petrecut de CSM Ploieşti în primul eşalon al baschetului romanesc. Burlacu va fi, în continuare, şi preşedinte onorific al clubului. Ajuns în 2003 la Ploieşti, alături de regretaţii Toni Alexe şi Vladimir Arnautovic, fostul căpitan al primei reprezentative şi-a trecut în palmares, alături de CSU Asesoft, nouă titluri de campion, patru Cupe ale Romaniei, o Supercupă şi trofeul FIBA Europe Cup. De-a lungul carierei, Burlacu a mai evoluat la Politehnica Iaşi, West Petrom Arad şi SCM U Craiova, în ţară, dar şi pentru Brandt Hagen (Germania), BC Kalev (Estonia) şi Air Avellino (Italia), în străinătate. 

 

 

Moldovan, prezentat la Auxerre

Viorel Moldovan, fostul antrenor secund al naţionalei Romaniei, a fost prezentat oficial, ieri, la noua sa echipă, AJ Auxerre, în cadrul unei conferinţă de presă, şi a susţinut că obiectivul echipei pentru sezonul viitor este acela de a promova în prima ligă din campionatul Franţei.   "AJ Auxerre este un club de tradiţie, cu o istorie, care a format mari campioni şi este foarte cunoscut în afara Franţei. Vin cu poftă de muncă şi sunt aici pentru un obiectiv clar, promovarea. Locul echipei AJ Auxerre este în Ligue 1. Nu vreau să pierd timpul, vin să construiesc o echipă solidă care să se bată pentru promovare", a precizat fostul internaţional roman în conferinţa de presă. Fost jucător în Franţa, la FC Nantes, Moldovan va fi ajutat de secunzii David Carré, Attila Farkas, antrenor cu portarii, şi de compatriotul său Francisc Dican, care are şi el un sezon jucat în Franţa, la Gueugnon, în perioada 1995-1996. 

Amendă pentru unguri

Comisia de Control, Etică şi Disciplină a UEFA a anunţat, ieri, că Federaţia Maghiară de Fotbal a fost amendată cu 65.000 de euro în urma incidentelor provocate de către fani în timpul meciului Islanda-Ungaria, de la Euro 2016, scor 1-1, disputat pe 18 iunie la Marseille. Fanii echipei maghiare au aprins torţe şi au aruncat cu obiecte din tribune în timpul partidei cu Islanda, încheiată 1-1, în al doilea meci din grupa F pentru cele două formaţii la Campionatul European din Franţa. În urmă cu o zi, UEFA a luat decizia de a amenda şi Federaţia Croată de Fotbal cu 100.000 de euro după partida Cehia-Croaţia, de la Euro 2016, scor 2-2, disputată pe 18 iunie la Saint-Etienne, întreruptă în minutul 86 de arbitrul Mark Clattenburg, din cauza fanilor croaţi, la scorul de 2-1 pentru Croaţia. Jocul s-a reluat după cateva minute, iar Cehia a restabilit egalitatea prin Tomas Necid, din penalty, în prelungiri. 

 

 

Ibra se retrage din naţionala Suediei

Zlatan Ibrahimovic şi-a anunţat retragerea din naţionala Suediei, chiar înainte de meciul cu Belgia, ultimul din faza grupelor. Atacantul în varstă de 34 de ani a adunat pană acum 115 de goluri la naţională. ”Ultimul meci la EURO va fi şi ultimul pentru Suedia, aşa că sper să nu fie maine.  Sunt foarte mandru de ceea ce am realizat şi întotdeauna voi purta steagul Suediei cu mine”, a declarat Zlatan Ibrahimovic.  Atacantul de 34 de ani a adunat 115 goluri la naţională, timp în care a marcat 62 de goluri şi a reuşit patru hat-trick-uri. Este cel mai bun marcator all-time al Suediei. Ibrahimovic a devenit liber de contract în această vară şi există informaţii că va semna cu Manchester United.

 

Grecii insistă pentru Varela

Interesul grecilor de la PAOK Salonic pentru fundaşul Fernando Varela este în continuare de actualitate, în ciuda faptului că Gigi Becali a refuzat prima ofertă. Conducerea de la PAOK a mărit la 600.000 de euro suma oferită Stelei pentru fotbalist. Potrivit informaţiilor obţinute de ProSport, grecii s-au înţeles deja cu Fernando Varela pentru un contract pe trei ani, perioadă în care fundaşul din Insulele Capului Verde ar urma să caştige 1,5 milioane de euro. Chiar şi aşa, Steaua ezită deocamdată să îl lase să plece şi pentru că ar rămane descoperită pe un post de pe care, în această vară, au plecat Carp şi Papp, chiar dacă Fernando Varela şi impresarul acestuia fac presiuni pentru ca oferta să fie acceptată. Un milion de euro plus TVA a costat Fernando Varela în 2013, atunci cand Steaua l-a cumpărat de la FC Vaslui. Fundaşul a semnat un contract pe patru ani

 

Se întoarce  Morata la Real?

Atacantul spaniol Alvaro Morata, care se află cu naţionala Spaniei la Campionatul European din Franţa, va reveni la Real Madrid, club ce va activa clauza de răscumpărare de 32 de milioane de euro, a declarat directorul general de la Juventus Torino, Giuseppe Marotta. "Real Madrid ne-a informat despre intenţia de a activa clauza de răscumpărare pentru Morata. în acest moment, aşteptăm doar ca oferta să devină oficială." a declarat Giuseppe Marotta pentru presa din Italia, citat de Marca. Conducerea de la Real Madrid nu s-a hotărat dacă Morata va rămane sau nu în sezonul viitor pe Santiago Bernabeu, însă, pentru moment oficialii vicecampioanei Spaniei i-au stabilit suma de transfer: 75 de milioane de euro. 

 

 

Suporter rus, extrădat de două ori

Un suporter din Rusia cu presupuse legături de extremă dreaptă a fost arestat, luni, pe stadionul din Toulouse, în timpul meciului dintre Rusia şi Ţara Galilor, şi va fi expulzat din Franţa pentru a doua oară în ultima săptămană. Pierre-Henri Brandet, purtătorul de cuvant al Ministerului de Interne din Franţa, a declarat, luni, că Aleksandr Şprîghin, fanul arestat, a fost reţinut de poliţie pe stadionul din Toulouse, la doar trei zile după ce a fost expulzat din Franţa. Autorităţile îl acuză pe acesta de huliganism.  "Reţinut luni seară pe stadionul din Toulouse, Şprîghin,  a fost plasat în arest preventiv, iar situaţia sa va fi rezolvată pe cale administrativă sau printr-o procedură judiciară", a spus Brandet, conform Associated Press. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.