Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Craiova a renunţat la Herghelegiu

Ziarul de Vrancea
17 iun 2016 986 vizualizări
Clubul CS Universitatea Craiova a anunţat, ieri prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că renunţă la serviciile fotbalistului Andrei Herghelegiu, în varsă de 24 de ani, sosit în vara anului 2014, imediat după promovarea echipei în Liga 1.

Deşi îşi propun participarea în cupele europene sezonul viitor, dar şi caştigarea unui trofeu, oficialii clubului din Bănie continuă să renunţe la jucători. Conducătorii echipei susţin că au ajuns la o înţelegere pentru întreruperea contractului cu Andrei Herghelegiu. Acesta a marcat doar nouă goluri în 49 de meciuri. În acest sezon, CS U Craiova a mai renunţat la serviciile fotbaliştilor Sebastian Achim, Costin Curelea şi Viorel Ferfelea. 

Eşecuri la dublu

Cuplul Irina Begu şi Raluca Olaru a pierdut, ieri meciul cu perechea cehă Karolina Pliskova/Barbora Strycova, scor 6-2, 0-6, 8-10, în optimile de finală ale turneului de tenis de la Birmingham (Marea Britanie), disputat pe iarbă şi dotat cu premii totale de 846.000 dolari. Meciul a durat o oră, iar romancele au avut o evoluţie contrastantă. în primul set, Begu şi Olaru şi-au pierdut o singură dată serviciul şi au izbutit trei break-uri, dar în setul secund nu au caştigat niciun punct pe primul serviciu şi niciun game. În maxi-tiebreak, romancele au avut 5-3, dar au cedat cu 8-10. În turneul de dublu de la Eastbourne, perechea romano-olandeză Jean-Julien Rojer / Horia Tecău a fost eliminată, scor 6-2, 6-7, 8-10 de cuplul Jonathan Erlich / Colin Fleming (Israel / Marea Britanie)

Simona are probleme la tendon

Simona Halep are probleme după accidentarea suferită la tendonul lui Ahile, din pricina căreia s-a retras şi de la Birmingham. A cincea jucătoare a lumii nu se poate pregăti normal pentru turneul de la Wimbledon, acuzand din nou dureri la piciorul stang. Antrenamentul de joi seară al Simonei, început pe un teren de iarbă din Londra, a fost întrerupt de un eveniment nefericit. Accidentarea la tendonul lui Ahile a recidivat în timp ce Halep lovea mingea, fapt pentru care constănţeanca a solicitat îngrijiri medicale. Problema a fost serioasă, ţinand cont că sportiva a suspendat mai apoi sesiunea de antenament. În anunţul retragerii de la Birmingham, făcut duminică, Halep era încrezătoare că va putea juca tenis după doar cateva zile de odihnă: 

Două şanse olimpice la box

Boxerii romani Răzvan Andreiana (56 kg) şi Bogdan Juratoni (75 kg) au o ultimă şansă de calificare la JO 2016, dacă se vor clasa printre primii cinci pugilişti la turneul mondial de calificare pentru amatori de la Baku (17-25 iunie). Conform tragerii la sorţi, la 56 kg, Andreiana s-a calificat direct în turul II, unde pe 20 iunie va boxa cu învingătorul dintre Bahodur Usmonov (Tadjikistan) şi Frederik Jensen (Danemarca). O calificare în semifinale, ar asigura automat biletul pentru olimpiadă. Ultimul loc disponibil se atribuie boxerului care în sferturi este învins de caştigătorul categoriei. La 75 kg, Juratoni a avansat de asemenea în turul 2 şi urmează să lupte, tot pe 20 iunie, cu învingătorul meciului dintre Ali Jez (Bosnia) şi Joseph Cherkashyn (Chile). La turneul mondial de calificare de la Baku sunt prezenţi 469 pugilişti din 105 ţări. 

 

Aducem  albanezi în Liga I

Clubul Astra Giurgiu, campioana sezonului recent încheiat din Liga 1, a anunat, vineri, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, transferul fotbalistului Kristi Vangjeli, în varstă de 30 de ani, de la campioana Albaniei, Skenderbeu, acesta ocupand postul de fundaş dreapta. După ce a caştigat primul titlu din istoria clubului, antrenorul Marius Şumudică pregăteşte echpa pentru preliminariile Ligii Campionilor. După plecarea lui Pedro Queiros, giurgiuvenii au acoperit postul de fundaş dreapta cu Vangjeli, fost jucător la Aris Salonic şi Chernomoreţ Odessa. Acesta are dublă cetăţenie, greco-albaneză. Vangjeli a fost om de bază pentru Skenderbeu sezonul trecut, jucand 42 de meciuri pentru albanezi. Acesta a strans şi 35 de selecţii în naţionala Albaniei. Este primul transfer realizat de Astra Giurgiu în această vară. 

 

Brănescu vine la Dinamo

Cluburi Dinamo l-a împrumutat pe Laurenţiu Brănescu de la Juventus Torino. Portarul în varstă de 22 de ani a fost transferat de campiona Italiei în 2012, care l-a împrumutat apoi la Juve Stabia, Lanciano, Haladas şi Omonia. Laurenţiu Brănescu are şi 12 selecţii în naţionala de tineret a Romaniei. Laurenţiu Brănescu are şi un obiectiv clar: îşi doreşte să fie în poarta echipei naţionale la Campionatul Mondial din 2018.  " Am 22 de ani, iar obiectivul meu este Cupa Mondială din 2018. Eu cred că Dinamo este o candidată la titlu. Sezonul trecut a fost foarte bun, dar din cauza unor mici neatenţii a pierdut puncte care nu trebuiau pierdute. Putea fi mult mai în faţă", a mai spus Brănescu.

SUA, în semifinalele Copei America

Naţionala de fotbal a SUA a învins, ieri dimineaţă, scor 2-1, reprezentativa statului Ecuador, în sferturile de finală ale ediţiei centenare de la Copa America. Gazda ediţiei cu numărul 100 a Copei America, SUA a deschis scorul după 22 minute, prin Clint Dempsey, jucătorul echipei Seattle Sounders, a finalizat cu o frumoasă lovitură de cap. Jocul a continuat în nota de agresivitate de la început, iar ambele formaţii au rămas cu un jucător mai puţin în minutul 52. Antonio Valencia şi Jermaine Jones au fost eliminaţi, pentru un comportament nesportiv. Naţionala antrenată de Jürgen Klinsmann s-a aflat la conducerea partidei şi în continuare, iar Gyasi Zardes a dublat avantajul americanilor, în minutul 65, la căpătul unei frumoase acţiuni personale. Ecuador a redus din diferenţă prin Michael Arroyo, care a marcat cu un şut din afara careului.  În semifinale, SUA vor întalni învingătoarea partidei dintre Argentina şi Venezuela. 

Piovaccari poate reveni în serie B

Federico Piovaccari ar putea reveni în Serie B, după doar un singur an petrecut în Australia, la Western Sydney Wanderers, fostul atacant al Stelei, în varstă de 31 de ani fiind dorit de Cittadella, care a promovat în al doilea eşalon din fotbalul italian. Atacantul care a fost împrumutat la Steaua în sezonul 2013-2014 ar putea reveni în fotbalul european. Mai precis, în Serie B, acolo unde şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei. Gianluca Di Marzio, jurnalist la Sky Sports, anunţă pe blogul său, gianlucadimarzio.com, că Piovaccari este pe listă de întăriri a celor de la Cittadella, o echipă care a promovat în Serie B la finalul sezonului care a trecut.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.