Sport

Şahiştii vrânceni au luat parte la Cupa României la şah

Dan Chiriac
16 iun 2016 1257 vizualizări
Intrecerea a avut loc în perioada 11-12 iunie, la Iaşi

În perioada 11 – 12 iunie 2016 la Iaşi s-a desfăşurat competiţia de şah rapid pe echipe masculine şi feminin Cupa României. La turneul echipelor masculine din Vrancea a participat Clubul Municipal de Şah Speranţa Focşani care a reuşit un rezultat mediu, clasându-se pe locul al 9-lea din 19 echipe participante. Doctorul Marius Arghirescu, preşedintele executiv al clubului, unul dintre animatorii şahului vrâncean, s-a arătat deosebit de mulţumit de locul ocupat şi de prestaţia echipei care a înfruntat echipe de tradiţie din şahul românesc, cu posibilităţi de pregătire, materiale, financiare şi de orice altă natură mult peste ale echipei din Focşani. Primele şase echipe clasate au fost în ordine: Clubul de Şah al Municipiului Baia Mare, C.S. Studenţesc Medicina Timişoara, C.S. AEM Timişoara, C.S. Politehnica Iaşi, Şah Club Galaţi şi Clubul Sportiv Universitar Ploieşti. În toate cele 9 runde jucate Speranţa a prezentat în ordinea meselor următoarea formulă: Aurelian Ciobanu, Cătălin Oancea, Valentin Negureanu şi Andrei Valentin Negureanu. Dintre aceştia, Aurelian Ciobanu, cu 5 victorii, a adus cele mai multe puncte echipei, acesta reuşind şi o remarcabilă clasare pe locul al 7-lea în clasamentul jucătorilor de la prima masă de joc (masa celor mai buni din echipă). La întrecere au luat parte unele nume grele din şahul românesc care s-au confruntat la această ediţie. Ordinea nu este una în funcţie de clasament,  deoarece la jocul pe echipe punctajul fiecărui jucător în parte este puternic influenţat de anumiţi factori obiectivi dar şi subiectivi, în primul rând masa la care ai fost desemnat să joci, apoi valoarea adversarilor cu care ai căzut, nevoia de puncte la un moment dat. Astfel, la Iaşi au jucat Constantin Lupulescu, Mircea-Emilian Pârligras, Vladislav Nevednichy, Mihail Marin, Marius Manolache, Gabor Papp, Levente Vajda, Costică-Ciprian Nanu, Lucian Filip, Bogdan-Daniel Deac, Mihnea Costachi, Andrei-Teodor Dolana, Ion Glodeanu, Dmitry Svetushkin, Victor Erdos, Gabriel Mateuţă, Dan Bogdan, Tamas-Kristoff Balla, Adrian-Marian Petrişor, Serghei Vedmediuc, Andrei-Nestor Cioară, Rusalim-Pavel Ardelean şi George-Daniel Scripcaru. (Dan CHIRIAC)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
gurguiatu , acum 2860 zile, 17 ore, 49 minute, 19 secunde
dane ,ai gresit poza mai, bogdan groza e mort,iar biti joaca numai in parc !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.