Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Atenţie la torţe!

Ziarul de Vrancea
16 iun 2016 551 vizualizări
UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva Romaniei, pentru că suporterii elevilor lui Anghel Iordănescu au aprins torţe pe stadion, după golul marcat de Bogdan Stancu, în minutul 18 al partidei cu Elveţia, încheiată la egalitate, scor 1-1

Şi Ungaria se află în aceeaşi postură tot din pricina torţelor aprinse de fanii maghiari, la meciul împotriva Austriei. Pe durata acestui Campionat European, Rusia a mai fost anchetată de UEFA din pricina incidetelor produse de fanii ruşi la meciul cu Anglia. Federaţia Rusă a fost amendată cu 150.000 de euro pentru incidentele provocate de către suporterii săi în timpul meciului cu Anglia, iar în comunicatul UEFA se arată că Rusia a fost descalificată cu suspendare, ceea ce înseamnă că naţionala antrenată de Leonid Slutşki va fi eliminată de la Campionatul European la următorul incident de acest gen.

N-avem profesionişti la Rio

Vasile Cîtea, preşedintele FR de Box, a declarat pentru AGERPRES că nu vom avea niciun reprezentant la turneul de calificare pentru boxerii profesionişti la JO 2016, programat între 3 şi 6 iulie la Vargas, în Venezuela. ''Roland Gavril mi-a infirmat participarea, Dragoş Alexandru şi Viorel Simion la fel.  Toţi mi-au transmis că au un calendar deja fixat, meciuri de disputat. Regret situaţia asta, dar mă aşteptam. A fost prea din scurt. Nu pot să-i condamn. Dar pentru olimpiada viitoare, lucrurile vor sta cu totul altfel'', a declarat Vasile Cîtea.  Ultima speranţă pentru calificarea boxerilor romani la Rio se joacă la Baku (16-25 iunie), unde se va desfăşura un turneu mondial de calificare pentru amatori la JO 2016. Avem doar doi boxeri, Bogdan Juratoni (75 kg) şi Răzvan Andreiana (56 kg). Primii 5 de la fiecare categorie vor obţine biletele pentru Rio de Janeiro. Ţara noastră are în prezent un singur boxer calificat la JO 2016, Mihai Nistor (categoria supergrea) şi turneul de la Baku reprezintă ultima şansă de a mai califica unul-doi boxeri

Irina a pierdut în turul II

Jucătoarea de tenis Irina Begu (locul 26 în clasamentul mondial) a pierdut, joi, meciul cu bulgăroaica Tsvetana Pironkova (poziţia 72 WTA), scor 3-6, 3-6, în optimile turneului de la Birmingham, disputat pe iarbă şi dotat cu premii totale de 846.000 dolari. Meciul a durat o oră şi zece minute. Pironkova este o specialistă a acestei suprafeţe de joc (un sfert de finală şi o semifinală la Wimbledon), în timp ce Begu are un bilanţ negativ pe iarbă, 7-15. O altă surpriză înregistrată la Birmingham a fost eliminarea Petrei Kvitova (11) de către letona Jelena Ostapenko (38), scor 4-6, 6-4, 3-6. 

Respect World Series

A doua gală de K1 Respect World Series se va desfăşura pe 2 iulie în Londra, iar printre luptătorii romani care vor intra in ring se numără Andrei Stoica, Bogdan Stoica, Benjamin Adegbuy şi Sebastian Ciobanu, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX. Unul dintre cele mai aşteptate meciuri este cel pe care îl va susţine Andrei Stoica cu luptătorul Chris Cooper Evenimentul se va desfăşura în Copper Box Arena, în Stratfort, de la ora 18.00. Vor intra in ring Andrei Stoica, Bogdan Stoica, Benjamin Adegbuy, Sebastian Ciobanu, Arnold Oborotov, Daniel Sam, Marian Rusu, Claudiu Badoi, Ciprian Schiopu, Mirel Iacob si mulţi alţii. Prima gală Respect World Series a avut loc pe 19 martie la Londra.

Pogba e scump şi pentru Real

Internaţionalul francez Paul Pogba, curtat insistent de Real Madrid, i-ar putea costa o adevărată avere pe oficialii clubului spaniol de fotbal, factura putand depăşi suma de 300 milioane euro. Postul de radio Cadena Cope a făcut un calcul al banilor pe care madrilenii ar trebui să-i plătească în schimbul jucătorului francez, care participă în această perioadă la EURO 2016 cu selecţionata ţării sale. Astfel, actualul club al lui Pogba, Juventus Torino, care doreşte să profite cat mai mult de interesul marilor cluburi europene, ar fi fixat la 140 milioane euro indemnizaţia de transfer, ceea ce ar face din mijlocaşul francez cel mai scump jucător din istoria fotbalului, după galezul Gareth Bale, pentru care Real a plătit 100 milioane euro în 2013 clubului englez Tottenham Hotspur. O sumă record, la care se adaugă comisionul impresarului lui Pogba, Mino Raiola, estimat la 25 milioane euro, precum şi salariul anual al jucătorului, de 15 milioane euro pe sezon, timp de cinci ani, sume înmulţite cu doi, ţinand cont şi de impozitele pe care tot clubul spaniol va trebui să le plătească. în aceste condiţii, transferul lui Pogba la Real Madrid i-ar putea costa în total pe madrileni 315 milioane dolari, conform Cadena Cope. 

Halterofil depistaţi pozitiv

Patru campioni olimpici din Kazahstan se numără printre cei zece sportivi depistaţi pozitiv la acest sport după reanalizarea eşantioanelor lor de la JO 2012, relatează Reuters.  Ilia Ilin, campion olimpic în 2008 şi 2012 la 94 kg, Zulifia Cinşanlo (53 kg), Maia Maneza (63 kg) şi Svetlana Podobedova (57 kg) au fost testaţi pozitiv la reanalizarea testelor de la JO 2012, a anunţat Federaţia internaţională de haltere (IWF). Cei 10 sportivi, dintre care şapte au fost medaliaţi la Londra, urmau să fie printre favoriţi la medaliile de la JO 2016. Toţi au fost suspendaţi provizoriu de IWF şi vor pierde medaliile cucerite.  Ceilalţi halterofili medaliaţi depistaţi pozitiv la JO 2012 sunt rusul Apti Auhadov (argint la 85 kg), Iulia Kalina (bronz la 58 kg) din Ucraina şi Marina Şermankova (bronz la 69 kg), tott din ddin Ucraina. Campioana mondială de la 58 kg, bulgăroiaca Boianka Kostova, care acum concurează pentru Azerbaidjan, a fost de asemenea depistată pozitiv la JO 2012, unde a ocupat locul 5. Alţi doi sportivi din Belarus, Iauheni Jarnasek, locul 9 la ^105 kg şi Gina Sazanaveţ, locul 4 la 69 kg, se află de asemenea pe lista sportivilor dopaţi. 

Dunga, iese intră Tite

Federaţia Braziliană de Fotbal a luat decizia demiterii selecţionerului Carlos Dunga, după eşecul de la ediţia centenară Copa America şi l-a numit pe Adenor Leonardo Bacchi “Tite” drept succesor al celui care caştiga Cupa Mondială în 1994. Desemnarea lui Tite drept succesor al lui Dunga nu a fost pe placul conducerii clubului Corinthians şi preşedintele Roberto de Andrade a fost deranjat că federaţia din Brazilia nu l-a anunţat că îl doreşte pe tehnician pentru postul de selecţioner.  "Tite nu va mai lucra cu noi pentru că a acceptat oferta federaţiei braziliene. De asemenea, fiul său, Matheus şi managerul Edu Gaspar vor pleca cu el de la Corinthians. Am fost prima persoană căreia i-a comunicat decizia luată. Nu mă aşteptam ca Tite să accepte postul de selecţioner. Am fost surprins de acest lucru." a declarat într-o conferinţă de presă preşedintele lui Corinthians, Roberto de Andrade. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.