Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ofertă din Italia pentru Stanciu

Ziarul de Vrancea
15 iun 2016 941 vizualizări
În ziua meciului Romaniei cu Elveţia, al doilea de la Campionatul European, clubul italian Chievo Verona a înaintat o ofertă oficială de trei milioane de euro pentru Nicuşor Stanciu, mijlocaşul în varstă de 23 de ani al Stelei.

Jurnaliştii italieni notează faptul că formaţia de la Steaua l-a transferat pe fundaşul Paul Papp a trimis oficialilor roş-albaştrii o ofertă de trei milioane de euro pentru golgheterul din acest sezon al formaţiei antrenate de Laurenţiu Reghecampf. Italienii mai scriu că cei de la Verona vor "să finalizeze afacerea" înainte ca Romania să-şi încheie parcursul la Campionatul European. Interesul celor de la Chievo pentru Stanciu nu este unul nou. Italienii l-au monitorizat pe tanărul mijlocaş roman încă din perioada în care acesta juca la Vaslui. 3,5 milioane de euro este cota de piaţă actuală a lui Stanciu, însă este de aşteptat ca preţul jucătorului roman să crească semnificativ după participarea la Campionatul European, acesta fiind motivul pentru care italienii doresc să rezolve transferul cat mai repede.

Contra a semnat cu Alcorcon

Antrenorul roman Cosmin Contra, în varstă de 40 de ani, a semnat un contract cu Alcorcon, echipă din liga a doua din Spania, anunţa site-ul oficial al grupării care a terminat în sezonul trecut pe locul şapte şi a ratat prezenţa în play-off-ul pentru promovare. Cosmin Contra a rămas liber de contract după ce s-a despărţit de formaţia chineză Guangzhou R&F. Alături de Cosmin Contra, la Alcorcon, va sosi şi Nebojsa Milicic, care va avea rolul de antrenor secund. Tehnicianul în varstă de 40 de ani a mai antrenat două formaţii din Spania, Fuenlabrada şi Getafe şi două din Romania: Poli Timişoara şi Petrolul Ploieşti. Contra îl va înlocui la Alcorcon, pe Juan Muniz, care a ratat prezenţa în play-off-ul pentru promovare. Fostul jucător al echipei Steaua Bucureşti, Răzvan Ochiroşii, evoluează pentru formaţia din Segunda Division, pentru care a jucat în 28 de partide, reuşind să marcheze un gol şi să dea trei pase decisive.

Oltenii caută portar

CS Universitatea Craiova îl doreşte pe portarul moldovean Nicolai Calancea, în varstă de 30 de ani, care a mai evoluat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ şi FC Voluntari.,În varstă de 30 de ani, portarul este un produs al clubului Zimbru Chişinău, el mai fiind în lotul celor de la Krîlia Sovetov Samara. Calancea are şi 14 selecţii în naţionala Republicii Moldova.În schimb, craiovenii încearcă să-i rezilieze contractul lui Cătălin Straton, în condiţiile în care în ultima parte a sezonului, juniorul Laurenţiu Popescu a fost titular pentru CS Universitatea Craiova, iar rezervă a fost un alt junior, Andrei Vlad, de 17 ani.

Ronaldo l-a egalat pe Figo

Internaţionalul portughez Cristiano Ronaldo, caştigător a trei Baloane de Aur în carieră, l-a egalat, marţi, la meciul cu Islanda, pe legendarul Luis Figo la numărul de selecţii în naţionala Portugaliei, ambii avand cate 127 de selecţii. În varstă de 30 de ani, Ronaldo are cifre impresionante la naţionala Portugaliei: 58 de goluri în 126 de partide. Marţi, acesta a mai atins o bornă în impresionanta sa carieră. Prin titularizarea în confruntarea de la Euro, cu Islanda, Ronaldo a ajuns la 127 de meciuri pentru Portugalia, record pe care, pană la următorul meci din grupe, cu Austria, îl va împărţi cu Figo. Totodată, el l-a egalat pe Nuno Gomes la capitolul cele mai multe meciuri jucate pentru Portugalia la un Campionat European, bifand selecţia cu numărul 15. Recordul absolut la acest capitol le aparţie lui Lilian Thuram (Franţa) şi Edwin van der Sar (Olanda), fiecare cu 16 apariţii la Euro.

Sferturile din Copa America

Naţionala Argentinei a caştigat, cu scorul de 3-0, ultimul meci din faza grupelor ediţiei centenare a Copei America, disputat împotriva Boliviei, la Seattle. Golurile partidei au fost marcate de Eric Lamela, în minutul 13, Ezquiel Lavezzi în minutul 15, şi Victor Cuesta, în minutul 32, din pasa aceluiaşi Lavezzi.  Astfel, naţionala antrenată de Gerardo Martino s-a calificat în fazele eliminatorii ale ediţie centenare a Copei America, avand punctaj maxim după trei meciuri, golaveraj 10-1. Starul Barcelonei, Lionel Messi, a început meciul de pe banca de rezerve, acesta fiind introdus la începutul reprezei secunde în locul lui Gonzalo Higuain.  Într-un alt meci din grupa D, naţionala statului Chile a învins, scor 4-2, naţionala statului Panama, şi s-a calificat, la randul său, în fazele eliminatorii la ediţia a Copa America. Golurile chilienilor au fost marcate de Edu Vargas (’13,’43) şi Alexis Sanchez (’50, ’89), pentru panamezi înscriind Camargo (‘5) şi Arroyo (’75). În sferturi se vor juca meciurile SUA – Ecuador, Peru – Columbia,     Mexic – Chile şi Argentina – Venezuela.

Gomes are ofertă de la Chelsea

După egalul Portugaliei cu Islanda, scor 1-1, în care mijlocaşul Andre Gomes a fost titular, clubul englez Chelsea a trimis o ofertă oficială de 32 de milioane de lire sterline clubului Valencia pentru tanărul fotbalist în varstă de 22 de ani, iar spaniolii au refuzat-o. După rezultatul surprinzător înregistrat de naţionala Islandei contra Portugaliei, deşi Cristiano Rolando şi colegii săi nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, Chelsea l-a remarcat pe Andre Gomes, fotbalist sosit la Valencia de la Benfica Lisabona.  Conform jurnaliştilor englezi, ieri dimineaţă "albaştrii" au lansat o ofertă oficială. Gruparea care va fi condusă din sezonul următor de Antonio Conte a oferit nu mai puţin de 32 de milioane de lire sterline, însă Valencia nu a stat prea mult pe ganduri şi a refuzat oferta venită din Premier League.

Vrea să scape Bayern de Götze ?

Bayern München intenţionează să nu-l includă pe mijlocaşul Mario Götze în lotul pentru sezonul următor de UEFA Champions League, aceasta fiind o tactică prin care se încearcă îndepărtarea fotbalistului sosit de la Borussia Dortmund, anunţă publicaţia Süddeutsche Zeitung. Motivul ar fi reprezentat de salariul de 12 milioane de euro pe sezon al fotbalistului, astfel că prin această excludere din lot s-ar dori despărţirea de jucător, au mai scris jurnaliştii germani. Bayern a reacţionat imediat pe site-ul oficial. Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele clubului, a declarat că va acţiona în instanţă publicaţia Süddeutsche Zeitung pentru că a prezentat o informaţie falsă. "Este o ficţiune! Ne vom apăra împotriva oricărei dezvăluiri false sau rău intenţionate. Vom apela la toate măsurile legale", a declarat Rummenigge.Mario Götze se află la Bayern din 2013, atunci cand a fost transferat de la Borussia Dortmund. A jucat în 114 meciuri pentru gruparea bavareză reuşind să marcheze 36 de goluri.

A murit un fost astrist

Fotbalistul ghanez Uriah Asante, în varstă de 24 de ani, fost jucător la formaţia Astra Giurgiu, a încetat din viaţă, la un spital din Accra, oraşul său natal, după ce a suferit un atac de cord. Decesul lui Asante s-a produs luni,  la un spital din Accra. Asante a venit la Astra în septembrie 2013, însă nu a reuşit să se impună şi a fost împrumutat în Tunisia după numai patru luni. În perioada petrecută în Romania, mijlocaşul a îmbrăcat tricoul actualei campioane din Liga 1 doar în două randuri, în două meciuri din Cupa Romaniei. Uriah Asante s-a născut pe 6 martie 1992 în Ghana şi a mai trecut în cariera sa pe la echipe precum Hearts of Oak şi Etoile du Sahel. Ultima dată, Asante a fost legitimat la clubul Al Riffa SC, o formaţia din Bahrain.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.