Sport

Grupa D: Toulouse Salvaţi de un fundaş

Ziarul de Vrancea
13 iun 2016 837 vizualizări
Spania - Cehia 1-0 (0-0). Ceea ce n-au reuşit Morata, Nolito şi Aduriz a făcut-o Piqué

Spania: 13. De Gea – 16. Juanfran, 3. Piqué, 15.Ramos, 18. Alba –– 10. Fabregas (’70 – Alcantara), 5. Busquets, 16. Iniesta – 21. Silva, 7. Morata (’62 – Aduriz), 22. Nolito (’82 – 11. Pedro). Selecţioner: Vicente Del Bosque. 

 

Cehia: 1. Cech – 2. Kaderabek, 6. Sivok, 5. Hubnik, 8. Limbersky –22. Darida, 13. Plasil  – 4. Gebre Selassie (’86 – 18. Sural), 10. Rosicky, 19. Krejci – 7. Necid (’75 – 21. Lafata). Selecţioner: Pavel Vrba. 

Arbitru: Szymon Marcinak (Polonia). 

Cartonaşe galbene: Limbersky

1-0, min. 87: Piqué înscrie cu capul din cinci metri, după o centrare de pe stanga a lui Iniesta. 

De obicei te aştepţi la mare spectacol, cand joacă echipa Spaniei, însă meciul de la Toulouse s-a înscris perfect în randul partidelor din acest început de campionat, în care cuvantul principal de ordine este prudenţa. Prima parte a partidei nu a fost un asalt continuu la poarta lui Cech, dar a fost dominată de iberici cu o posesie de 68-32 %. Morata a fost în centrul ratărilor, fostul madrilen exilat la Juventus şutand în portar în min. 16, apoi trimiţand o “diagonală” respinsă în corner de harşitul portar ceh, pentru a încheia cu o bară în min. 40. Cehii, după un început mai vanjos, au stat tot timpul la cutie şi puteau da lovitura împotriva cursului partidei în ultimul minut înainte de pauză, cand şutul lui Necid de la marginea careului a fost reţinut de portar.

Şi dacă Petr Cech n-a fost învins de Morata sau de Nolito, n-a lipsit mult să fie păcălit în primul minut de după pauză de propriul fundaş Hubnik, care a deviat în corner mingea centrată de Morata pentru Fabregas, la caţiva centimetri de stalpul barei. Acelaşi Hubnik a fost unul dintre cei  mai buni jucător cehi şi nu numai în apărare, el fiind aproape de gol în min.57. Fabregas a scos de pe linia porţii mingea trimisă cu capul de Gebre Selassie (’65), fundaşul Piqué a salvat onoarea atacanţilor spanioli (toţi trei, foarte şterşi), iar De Gea a salvat în ultimul minut şutul lui Darida care putea însemna egalarea. (Nic. G.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.