Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ne fluieră un rus cu Elveţia

Ziarul de Vrancea
14 iun 2016 614 vizualizări
UEFA a anunţat, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că partida dintre Elveţia şi Romania, în etapa a doua din grupa A, va fi oficiată de la centru de către arbitrul rus Serghei Karasev, în varstă de 37 de ani.

El va fi ajutat de asistenţi vor fi Nikolai Golubev şi Tihon Kalugin, iar arbitri adiţionali vor fi Serghei Lapocikin şi Serghei Ivanov. Serghei Karasev a mai condus o singură dată naţionala Romaniei, în preliminarii Campionatului European din 2012, cand tricolorii au învins, în deplasare, pe 2 septembrie 2011, naţionala Luxemburgului, scor 2-0. De asemenea, Karasev a condus şi meciuri în Cupele Europene pentru Steaua, CFR Cluj, FC Vaslui, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu. Cu Karasev la centru, Steaua a învins Chelsea cu 1-0  pe 7 martie 2013, în optimile Europa League.

 

Se bat şi romanii la Paris. Între ei

În urma unei altercaţii, autorităţile franceze au reţinut nouă cetăţeni romani, însă şapte dintre aceştia au fost eliberaţi, iar Ambasada Romaniei la Paris este în permanentă legătură cu autorităţile locale, în contextul Campionatului de Fotbal EURO 2016.  Ministerul a menţionat că niciunul dintre romani nu a cerut asistenţă consulară şi că nu are informaţii referitor la suporteri ai naţionalei Romaniei spitalizaţi la Paris. După ce liderul  Peluzei Cătălin Haldan, Elias Bucurică, a fost bătut serios de membri ai Peluzei Sud Steaua în apropierea Parc des Princes, fanii dinamovişti s-au răzbunat asupra unui grup de stelişti, pe care i-au atacat într-un bar din Paris. Unul dintre suporterii pentru care autorităţile franceze au decis măsurii reţinerii este Andrei Florescu, rugbist legitimat la CSA Steaua, sportiv care a mai fost implicat în trecut în bătăi între suporteri. Potrivit relatărilor de la faţa locului, Florescu ar fi cel care l-a lovit pe Elias Bucurică, sportivul fiind la randul lui atacat de dinamovişti şi a scăpat doar după ce s-a refugiat într-un bar. 

 

Steaua a renunţat la Nathan

Atacantul brazilian Nathan Junior nu va mai ajunge la Steaua Bucureşti după ce finanţatorul echipei, George Becali a refuzat să-i satisfacă acestuia pretenţiile salarial.. Jucătorul de la Tondela a devenit liber de contract, iar managerul Stelei, Mihai Stoica, şi-a manifestat interesul pentru fotbalistul care în a doua parte a campionatului a marcat 12 goluri. Format în Letonia la Skonto Riga, Nathan Junior era perceput de Stoica pe profilul unor foşti golgeteri precum Piovaccari, Rusescu şi Keşeru, iar forma bună arătată de sud-american i-a ispitit şi pe oficialii Astrei. Campioana s-a retras însă din cursă din cauza pretenţiilor salariale ale atacantului de la Tondela, iar şefii Stelei au insistat pentru transferul atacantului pentru a-şi întări cat mai repede compartimentul ofensiv. Dacă iniţial George Becali spera să-l ia pe Junior fără să plătească o sumă importantă impresarului golgeterului brazilian, ţinta a fost total abandonată, iar negocierile s-au oprit.

 

Cordoba a ratat promovarea

Formaţia spaniolă Cordoba, la care este legitimat atacantul roman Florin Andone, a pierdut, duminică seară, play-off-ul de promovare în Primera Division, împotriva echipei Girona, scor general, 1-3, după prelungiri. Florin Andone a lipsit pentru Cordoba, întrucat se află cu naţionala la Euro 2016. Cordoba caştigase cu 2-1 partida tur, de pe teren propriu, şi mergea la Girona cu prima şansă la promovare. Pe Estadio Municipal de Montilivi din Girona, Xisco a deschis scorul pentru Cordoba în minutul 56, dar gazdele au înscris apoi trei goluri la rand  şi au acces în faza următoare. Girona se va confrunta cu Osasuna în dublă manşă pentru a se decide ultima echipă promovată în prima ligă spaniolă de fotbal. Deportivo Alaves şi Leganes sunt deja sigure de prezenţa în prima ligă spaniolă.

 

 

Pleacă Emery de la Sevilla

Clubul spaniol FC Sevilla a confirmat plecarea antrenorului Unai Emery, cu care a caştigat trei trofee în Europa League, şi deschiderea negocierilor cu fostul selecţioner al naţionalei  Chile, argentinianul Jorge Sampaoli. Emery, 44 ani, care era sub contract cu Sevilla pană în iunie 2017, are ca destinaţie viitoare cel mai probabil PSG sau Everton. Tehnicianul basc va avea de plătit o indemnizaţie de 2 milioane euro pentru rezilierea contractului său, cea mai probabilă destinaţie a sa fiind Paris Saint-Germain, după cum anunţă presa franceză. Jorge Sampaoli, 56 ani, care a caştigat anul trecut Copa America cu Chile, va începe luni discuţiile cu Sevilla, care în sezonul viitor va juca în Liga Campionilor, din postura de caştigătoare a Europa League. Argentinianul nu a mai antrenat niciodată în Europa. în sezonul trecut, FC Sevilla s-a clasat pe locul 7.

“Pinguinii” campioni în NHL

Echipa Pittsburgh Penguins a devenit, luni dimineaţă, noua campioană a Ligii profesioniste nord-americane de hochei pe gheaţă (NHL), după ce a trecut de formaţia San Jose Sharks, cu scorul  general de 4-2. Penguins a învins în deplasare, scor 3-1, în cel de-al cincilea meci al finalei. Pe arena din San Jose, oaspeţii au deschis scorul în minutul 9, prin Dumoulin, în urma unei superiorităţi. Gazdele au egalat în minutul 7 al reprizei secunde, prin Couture. Letang i-a adus pe Penguins în avantaj după un minut. Hornqvist a înscris ultimul gol al finalei, în minutul 19 al reprizei a treia, şi a adus liniştea pentru formaţia din Pittsburgh.Pittsburgh Penguins a mai cucerit Cupa Stanley, trofeul rezervat campioanei NHL, în 1991, 1992 şi 2009.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.