Sport

Arena a ajuns pană în sferturile de finală ale Cupei Romaniei

Dan Chiriac
13 iun 2016 1110 vizualizări
Echipa condusă de Alex Nistoroiu s-a clasat pe locul cinci la turneul final al Cupei Romaniei u Arena a avut ocazia să joace una dintre finale, dar la loteria penaltyurilor a ratat şansa de a merge mai departe u evoluţii bune au avut şi alte două echipe vrancene: Mausolelul Mărăşeşti şi Green Garden Odobeşti u Sanorom Boloteşti se pregăteşte de turneul final al campionatului naţional – 1-3 iulie la Deva

Arena Focşani a reuşit o frumoasă performanţă la Cupa Romaniei la minifotbal, întrecere ce a avut loc la finalul săptămanii la Bistriţa. Echipa focşăneană a ajuns pană în sferturile de finală ale întrecerii şi a fost la un pas extrem de mic să ajungă pe podium. Arena putea să se califice în semifinalele întrecerii, dar a pierdut la loviturile de departajare în faţa celor de la River Plate Bistriţa. Este de remarcat că focşănenii au avut ocazia să caştige la penalty-uri, după ce gazdele au ratat primii de la şase metri. Căpăţînă a avut ocazia să marcheze lovitura decisivă şi să ducă formaţia condusă de Alexandru Nistoroiu în semifinale. Din păcate, portarul gazdelor a apărat, iar soarta meciului s-a decis ulterior, după a opta lovitură de pedeapsă. Este de remarcat că jucătorii focşăneni au fost primii care l-au încurajat pe Căpăţînă. Ultima ratare a meciului i-a aparţinut lui Gabriel Lazăr, portarul Arenei. Acesta a fost eroul finalei, apărand mai multe situaţii grele. De altfel, Lazăr a fost unul dintre cei mai buni jucători ai focşănenilor pe parcursul acestui turneul. Dar cum fotbalul e nedrept, tocmai Lazăr a ajuns să rateze lovitura decisivă.  

Doar două goluri primite, cinci victorii şi un egal

Florin Tudosă şi Octavian Bucătaru au arbitrat 12 partide la această competiţie

Evoluţia focşănenilor la turneul final a fost una apreciată de toată lumea. Privită de mulţi ca o necunoscută, Arena Focşani a reuşit să ajungă între primele opt echipe din ţară, din cele 64 care au luat parte la turneul final. În primul meci al turneului Arena a trecut fără probleme, 5-0, de Bistriţenii, o formaţie gazdă, care nu s-a ridicat la valoarea adversarului. A urmat partida cu Luciano Arad, încheiată cu scorul de 3-0, după hattrickul realizat de Florentin Mănăilă. În ultimul joc al grupei., Arena s-a impus cu scorul de 4-1 în faţa celor de la Grawe Deva. Cu nouă puncte şi un golaveraj de 12-1 echipa focşăneană s-a calificat în 16-zecimile de finală. Adversară i-a fost formaţia Rapid Piatra Neamţ. Din păcate, a fost jocul care şi-a pus amprenta cel mai mult asupra evoluţiei ulterioare a echipei focşănene. Deşi au caştigat cu 3-0, focşănenii au plătit tribut scump: Răzvan Crăciun, Mănăilă, Ciprian Dumitriu şi Florin Stanicu s-au accidentat după intrările primitive ale jucătorilor nemţeni. Sambătă seara, Arena a întalnit în optimile de finală pe Olimpia Pogoanele, din judeţul Buzău. Partida, transmisă în direct pe postul local de televiziune, a fost la discreţia focşănenilor. Stanciu cu o dublă şi Dumitriu au marcat golurile unei victorii ce a însemnat depăşirea performanţei de anul trecut, cand Arena s-a oprit în optimile de finală ale Cupei Romaniei.

Cu jumătate de lot, la meciul din sferturi

Din păcate, la meciul din sferturi, Arena s-a bazat prea puţin pe aportul jucătorilor accidentaţi. River Plate Bistriţa a avut de partea sa şi suporterii. Chiar dacă meciul s-a jucat duminică, la ora 9 dimineaţa, spectatorii locali au fost alături de favoriţi. Şi aşa, focşănenii au avut ocazia să caştige jocul. În final, Arena s-a clasat pe locul cinci, obţinand un rezultat merituos pentru minifotbalul din judeţ. Este cea mai bună performanţă obţinută pană acum de echipele vrancene participante la Cupa Romaniei. Lotul echipei Arena a fost formată din următorii jucători: Gabriel Lazăr – Răzvan Crăciun, Lucian Nistoroiu, Ciprian Dumitriu, Florin Stanciu, Ionuţ Căpăţînă, Adrian Oltianu, Florentin Mănăilă, Alexandru Nistoroiu şi Iulian Negoescu. Antrenor a fost Ionel Nistoroiu. 

Evoluţii apreciate pentru Mărăşeşti şi Odobeşti

Alte două echipe vrancene prezente la turneul final au avut evoluţii apreciate. Mausolelul Mărăşeşti a început cu dreptul întrecerea după ce a învins cu scorul de 6-4 pe Frăţia Satu Mare. În derby-ul grupei, echipa pregătită de Romeo Drăgan a termiant la egalitate cu Herta Alse Floreşti – Cluj, după ce a condus cu 1-0 pană în utlimul minut de joc. Clujenii s-au impus la penalty-uri. În ultimul joc al seriei, Mausolelul a învins cu 3-0 pe Internaţionale Tg. Mureş. Adversara din 16-zecimi a fost RCM Alba Iulia, echipă ce a participat la turneul final al campionatului naţional în sezonul precedent. Experienţa celor din Alba Iulia şi-a spus cuvantul pană la urmă, dar Mausolelul a avut ocazia, în ultimul minut de joc, să egaleze la 2, dar Dima a ratat din faţa porţii adverse. Meciul s-a încheiat cu 3-1, după o decizie controversată a brigăzii de arbitri. Green Garden Odobeşti a caştigat două partide în grupe: 6-3 cu Sporting Vatra Dornei şi 3-1 cu Sofety Grup. În derby-ul pentru primul loc, odobeştenii au cedat cu 1-0 în faţa celor de la Roxana Bistriţa.

Adversara echipei Green Garden în 16-zecimi a fost Coriolan Bacău, o echipă venită la Cupa Romaniei de la turneul regional al campionatului naţional. Băcăuanii s-au impus cu scorul de 2-0. Cupa Romaniei la minifotbal a fost caştigată de echipa Bolta Alba Iulia. La turneul final, Vrancea a fost reprezentată şi de brigada de arbitri formată din Florin Tudosă şi Octavian Bucătaru. Cei doi au condus 12 partide la întrecerea ce a adunat la start 64 de echipe. (Dan CHIRIAC)

Rezultate: Sferturi de finală 

Ora: 09.00 Golden Boys Bacău - Coriolan Bacău Rezultat 1-1 (2-1) (meciul A), teren 2

ora: 10.00 Electromureş Tg Mureş - La Bolta Alba-Iulia Rezultat 2-5 (meciul B), teren 1

 

ora: 09.00 Arena Focşani - River Plate Bistriţa Rezultat 0-0 (6-7) (meciul C), teren 1

ora: 10.00 VLD Transport Baia Mare - Railex Suceava Rezultat 2-2 (9-8) (meciul D), teren 2

Semifinale

ora: 13.00 Golden Boys Bacău - River Plate Bistriţa Rezultat 0-0 (1-3), teren 1

ora: 14.00 La Bolta Alba Iulia - VLD Transport Baia Mare Rezultat 4-1, teren 1

 Finala mica

ora: 17.30 Golden Boys Bacău - VLD Transport Baia Mare Rezultat 4-3, teren 1

 

Finala Cupei Romaniei - editia 2016

ora: 18.30 River Plate Bistriţa - La Bolta Alba Iulia Rezultat 2-3, teren 1

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.