Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Grupă grea pentru handbaliste, la Europene

Ziarul de Vrancea
10 iun 2016 1253 vizualizări
Astăzi s-au stabilit grupele Campionatului European la handbal feminin. Naţionala noastră a fost repartizată în Grupa D, alături de Rusia, Norvegia şi Croaţia.

Turneul final se va disputa în Suedia, iar meciurile din grupa Romaniei se vor disputa la Helsingborg în perioada 4-18 decembrie. Celelalte grupe sunt : Suedia, Serbia, Spania, Slovenia (A), Olanda, Germania, Franţa, Polonia (B),  Mutenegru, Ungaria, Danemarca, Cehia (C). 

Antrenamentul tricolorilor, filmat pe ascuns

Oficialii Federaţiei Romane de Fotbal au surprins doi cetăţeni francezi care filmau antrenamentul echipei Romaniei. DolceSport menţionează că cei doi francezi au instalat o cameră video pe plafonul unui autoturism şi au filmat antrenamentul echipei naţionale, şedinţă tehnică închisă publicului şi presei. FRF a depus o plangere la UEFA, ataşand şi o probă video, acuzand că reprezentativa noastră a fost spionată. Conform regulamentului, la antrenamentele închise accesul publicului şi reprezentanţilor mass-media este strict interzis, acesta fiind şi motivul pentru care FRF s-a adresat forului european.

Nadal a tras pe dreapta

Rafael Nadal s-a retras în turul trei la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, din cauza unei accidentări, iar fostul lider mondial a declarat că nu este apt să participe nici la Wimbledon, competiţie care va debuta pe 27 iunie. Rafael Nadal, care a caştigat de două ori trofeul de la Wimbledon şi de 9 ori la Roland Garros, s-a accidentat la încheietura mainii stangi şi a fost nevoit să se retragă de la turneul de la Paris în turul trei. Spaniolul l-a învins în turul pe argentinianul Facundo Bagnis, victorie graţie căreia a ajuns la 200 de succese în turneele de Grand Slam.  Nadal, care ocupă locul al doilea în clasamentul celor mai multe titluri de Grand Slam caştigate, 14 la număr, a decis să se retragă de la turneele de la Queen's şi Wimbledon. Nu este sigur dacă Rafael Nadal va putea participa la Jocurile Olimpice de la Rio, care vor avea loc în august. Ibericul a fost ales şi port drapel al ţării sale la competiţia din Brazilia. Nadal a lipsit de la precedenta ediţia a Jocurilor Olimpice, Londra 2012.

 Uruguay iese din Copa America

Naţionala Uruguayului a pierdut, joi noapte, scor 0-1, confruntarea cu reprezentativa Venezuelei, iar selecţionata antrenată de Oscar Tabarez a fost eliminată încă din faza grupelor ediţiei centenare a Copei America, desfăşurată în Statele Unite ale Americii. În ciuda faptului că este cea mai titrată naţională din istoria Copei America, Uruguayul a pierdut ambele meciuri din grupa C a competiţiei, 1-3 împotriva Mexicului şi 0-1 cu Venezuela, iar unul dintre motivele insuccesului naţionalei lui Oscar Tabarez este faptul că acesta nu s-a putut baza pe atacantul Luis Suarez. Acesta nu s-a refăcut complet după accidentarea suferită în finala Cupei Spaniei. Salomon Rondon a marcat singurul golul al partidei în min. 36. În cealaltă partidă a grupei, Mexic a învins Jamaica, scor 2-0, prin golurile marcate de Hernandez (’18) şi Peralta (’81). Mexic şi Venezuela, cu cate şase puncte, sunt calificate în sferturile de finală.

Finala FedCup, la Strasbourg

Federaţia Franceză de Tenis a anunţat, ieri,  că finala Fed Cup 2016 se va disputa la Strasbourg, între Franţa şi Republica Cehă, în perioada 12-13 noiembrie. Franţa, care va disputa prima finală de Fed Cup din 2005, a ales să joace împotriva campioanei en-titre pe arena Rhenus Sport, pe suprafaţă dură în sală.  Arena, care are o capacitate de peste 6.000 de spectatori, este o sală multifuncţională care găzduieşte de obicei meciurile echipei de baschet din Strasbourg. Va fi pentru prima dată cand Strasbourg găzduieşte un meci din Fed Cup, dar oraşul din estul Hexagonului a organizat meciul Franţa-Suedia, din Cupa Davis, în martie 2005. Este a şasea confruntare dintre Franţa şi Cehia în Fed Cup, iar Cehia a caştigat-o pe cea mai recentă, în semifinalele Grupei Mondiale din 2015. 

Breeveld a fost carotat de Argaseala

Nicandro Breeveld va semna în zilele următoare cu o echipă arabă, după ce s-a despărţit de echipa lui Becali după două sezoane în care a caştigat un titlu, o Cupă a Romaniei şi Cupa Ligii şi a spus pentru ProSport că el a fost cel care a vrut să plece de la Steaua. Fotbalistul născut în Surinam a dezvăluit şi care au fost motivele pentru care în 2016 nu a evoluat deloc. "Preşedintele Valeriu Argăseală mi-a zis clar: dacă nu semnezi prelungirea, nu joci! A încercat să pună o astfel de presiune pe mine. M-au trecut pe bancă. Nu mi s-a părut normal, dar asta a fost. Eu m-am înţeles bine cu absolut toţi antrenorii: Galcă, Rădoi, Dică şi Reghe. Toţi ar fi dorit să mă utilizeze, dar politica conducerii a fost alta. Păcat că scandalul acesta cu emblema a ţinut suporterii departe de noi. Dacă aş fi vrut să răman în Romania, tot cu Steaua aş fi semnat. Am avut oferte şi de la alte echipe din Liga 1, dar am zis că vreau să schimb campionatul." a spus Nicandro Breeveld

Bătaie între suporterii englezi şi francezi 

Confruntări violente au izbucnit, în cursul nopţii de joi spre vineri, între suporteri englezi şi francezi în oraşul Marseille, unde se va disputa sambătă meciul Anglia -  Rusia în cadrul campionatului Euro 2016. Forţele de ordine au intervenit folosind gaze lacrimogene, pentru a calma suporterii, care s-au încăierat în portul vechi din Marseille, Violenţele au izbucnit în faţa unui bar irlandez unde s-au adunat 200 de suporteri englezi încăierandu-se cu suporteri francezi, Un suporter englez de 24 de ani, a fost reţinut pentru "manifestarea de violenţe în mod voluntar", precum şi un francez de 30 de ani. Potrivit martorilor, suporterii din Albion ar fi consumat băuturi alcoolice în barul respectiv, apoi au izbucnit violenţele între cele două grupuri, fiecare aruncand cu sticle şi scaune în ceilalţi. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.