Sport

ST: Cum ne văd francezii? Romania - un bloc compact

Ziarul de Vrancea
8 iun 2016 634 vizualizări
In timp ce Gignac şi Koscielny se arată ignoranţi în privinţa adversarilor lor, Mandanda şi Sagna s-au dovedit mult mai documentaţi

Focalizaţi pe importanţa victoriei în meciul de deschidere a EURO 2016, vineri, pe Stade de France, jucătorii echipei Franţei nu uită că adversarul lor, Romania, ar putea ''să le pună probleme'', scrie L'Equipe într-un comentariu.  Pentru a evita orice confuzie sau neînţelegere cu Romania, ''Les Bleus'' au vrut mai întai să pună punctul pe i. Aşa cum a indicat deja cu o zi înainte ataşatul de presă al echipei Franţei, şedinţa video este ''în continuare programată vineri, indiferent de partidă'', a confirmat Steve Mandanda, ieri, în cantonamentul de la Clairefontaine. Ceea ce explică în parte răspunsurile evazive ale lui Laurent Koscielny şi André-Pierre Gignac, despre viitorul lor adversar, în deschiderea Euro 2016, în două zile. ''Îmi place fotbalul, deci cunosc destui jucători, însă despre nume ca acestea, este dificil'', a indicat atacantul francez. 24 de ore mai tarziu, Mandanda, portarul de la Olympique Marseille, şi Bacary Sagna au părut mai în largul lor. ''Ştiu că ei sunt un bloc compact care nu primeşte multe goluri”, a afirmat rezerva lui Hugo Lloris. “În ce priveşte jucătorii, cunoaştem caţiva dintre ei, contrar a ceea ce puteţi crede. Gignac a vorbit despre asta ieri, eu m-am pregătit”, a continuat el, izbucnind în ras. “Este Raţ, căpitanul Chiricheş, Keşeru şi Popa, pe dreapta. “Să nu credeţi că nu respectăm deloc Romania. Suntem conştienţi de dificultatea care ne aşteaptă. Vom vedea ce se va întampla între atacul nostru şi blocul lor solid. Vom face totul pentru a-i pune în dificultate'', asigură Mandanda. 

Pentru asta, ''va trebui să luăm jocul pe cont propriu şi să punem ritm'', a prevenit Bacary Sagna, şi el prudent în ideea înfruntării cu romanii. ''Ei au atuuri, jucători rapizi şi tehnici, care vor dori să ne împiedice să jucăm”, a explicat fundaşul. “Stanciu de la Steaua şi Săpunaru, care a jucat la Porto, pot aduce mult în atac. Nu sunt mulţi jucători care ne pot pune probleme''. Asta nu l-a împiedicat pe fundaşul lateral dreapta, care are angajaţi romani acasă la el şi care şi-a petrecut deja vacanţa în Romania, să fie apropiat de această ţară: ''Sper să se întoarcă acasă cu capul sus. Am o relaţie specială cu acest popor, care îmi place. Are o mentalitate frumoasă'', a conchis Sagna. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.