Sport

Copiii merită să fie fericiţi!

Dan Chiriac
6 iun 2016 1284 vizualizări
Este un proiect social sprijinit de Federaţia Română de Fotbal u Asociaţia Telefonul Copilului a înregistrat peste 2,2 milioane de apeluri, din care 61.596 de cazuri au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate

În cadrul meciului amical România – Georgia de pe Naţional Arena, jucătorii ambelor echipe au promovat la ieşirea pe gazon mesajul Asociaţiei Telefonul Copilului: 116 111 - ”Toţi copiii merită să fie fericiţi”. Jucătorii au fost însoţiţi de siluete de copii decupate ce prezintă situaţii reale cu care se confruntă copiii din România. Mesajul este parte din viziunea asociaţiei, iar FRF l-a transmis mai departe atât prin acest demers, cât şi prin oferirea biletelor gratuite pentru copii în cadrul meciului amical de vineri seara.
Demersul, iniţiat şi susţinut de Federaţia Română de Fotbal, vizează atât încurajarea copiilor de a solicita ajutor în situaţii de abuz, cât şi informarea publicului cu privire la existenţa diverselor tipuri de probleme sociale cu care se confruntă copiii şi adolescenţii din România. ”Multe dintre proiectele FRF se îndreaptă către copii. Nu credem doar că este de datoria noastră să creştem baza de performanţă, dar mai credem că fotbalul şi sportul în general dau o şansă în plus fiecărui copil. Şansa de a creşte într-un mediu sănătos, de a fi supravegheat şi îndrumat în timpul liber de către profesori, antrenori şi, nu în ultimul rând, de a-i oferi celui defavorizat social sau cu neajunsuri materiale oportunitatea de a-şi depăşi condiţia, de a intra într-o lume mai generoasă pentru el. Cu atât mai mult ne-am aplecat acum asupra problemei copiilor abuzaţi, abandonaţi. Ei au nevoie de o grijă specială şi dacă reuşim să îi aducem în marea familie a fotbalului, poate vor lăsa în urmă poveştile lor triste”, declară Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

116 111- Telefonul Copilului

În România, Telefonul Copilului 116 111 oferă sprijin real, imediat şi gratuit minorilor, victime ale abuzului fizic sau emoţional. Asociaţia Telefonul Copilului este singura organizaţie non-guvernamentală din România ce pune la dispoziţia copiilor o linie telefonică de asistenţă la nivel naţional. Specialiştii de la 116 111, număr unic european, oferă consiliere în cazuri de abuz, depresie, tendinţe suicidale, singurătate şi alte probleme sociale sau emoţionale, lucrând în strânsă legătură cu autorităţile pentru cazurile grave. “În acest moment de mare bucurie pentru suporterii celor două echipe, ne-am dorit să amintim tuturor de copiii mai puţin norocoşi – cei loviţi, abuzaţi, supuşi umilinţelor, abandonaţi – că nu sunt singuri. Pentru mulţi dintre aceştia, jucătorii echipei naţionale sunt adevăraţi eroi. Şi iată că îşi merită acest rol, venind în sprijinul copiilor care au nevoie de ei. Performanţa în sport este un motiv de mândrie şi dă speranţă celor care privesc la televizor sau din tribune, iar Asociaţia Telefonul Copilului luptă pentru dreptul fiecărui copil de a fi fericit. Mulţumim Federaţiei Române de Fotbal pentru această iniţiativă cu un impact social enorm”, a declarat Cătălina Surcel, Director Executiv, Asociaţia Telefonul Copilului. De la înfiinţare, Asociaţia Telefonul Copilului a înregistrat peste 2,2 milioane de apeluri, din care 61.596 de cazuri au necesitat intervenţia instituţiilor abilitate. Creaţia şi implementarea aparţin agenţiei de comunicare Geometry Global Bucharest. Agenţia sprijină din decembrie 2014 acţiunile Asociaţiei Telefonul Copilului şi din septembrie 2015 se ocupă de comunicarea şi implementarea proiectelor FRF dedicate dezvoltării fotbalului de bază din România. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.