Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Se întoarce Dan Petrescu la Kuban?

Ziarul de Vrancea
6 iun 2016 593 vizualizări
Clubul rus de fotbal Kuban Krasnodar a informat, ieri, prin intermediul site-ului oficial, că se află în negocieri avansate cu antrenorul roman Dan Petrescu.

"Jucătorii sunt în vacanţă pană pe 10 iunie. Clubul nostru se decide în aceste zile în privinţa noului antrenor. Negocierile cu Dan Petrescu sunt în plină desfăşurare, sunt negociate acum clauzele contractuale", se arată în comunicatul celor de la Kuban Krasnodar. Dan Petrescu (48 de ani) a mai antrenat Kuban Krasnodar în perioada 2009-2012. A preluat echipa din liga a doua şi a dus-o aproape de Cupele Europene. Acum, Kuban se află într-o situaţie similară, întrucat tocmai a retrogradat în eşalonul secund.  În Rusia, Petrescu a mai pregătit pe Dinamo Moscova, între 2012 şi 2014. Dan Petrescu a fost demis recent de la echipa chineză Jiangsu Suning, deşi semnase în iulie 2015 o înţelegere valabilă pe doi ani cu gruparea din Nanjing.

S-a calificat şi ştafeta la Rio

Ştafeta masculina de înot 4x100 metri liber masculin a Romaniei va participa la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, după ce Federaţia Internaţională de Nataţie a făcut publice rezultatele finale ale ierarhiei ştafetelor. Potrivit Federaţiei Romane de Nataţie şi Pentatlon Modern, erau patru locuri vacante pentru programul Jocurilor Olimpice de la Rio. Printre cele patru echipe selectate se numără şi cea a Romaniei, graţie timpului foarte bun realizat la Campionatele Europene de la Londra, unde cronometrele au fost oprite la valoarea de 3:16:54, în semifinale, acesta fiind şi un nou record naţional. Ştafeta este formată din Norbert Trandafir, Marius Radu, Robert Glinţă şi Daniel Macovei. Conform noului regulament, ştafetele olimpice vor fi compuse, începand din acest an, numai din patru componenţi, noţiunea de rezervă fiind eliminată din context. Pe langă ştafeta masculină, Robert Glinţă, Norbert Trandafir şi Marius Radu mai au barem A de calificare la Jocurile Olimpice.

Aur, argint şi bronz la junioare

Dacă gimnastele romane s-au mulţumit cu două medalii de bronz în concursul european al senioarelor, la junioare, recolta a fost mult mai bogată. Denisa Golgotă, în varstă de 14 ani, a caştigat medalia de aur la sol şi pe cea de argint la sărituri la Campionatele Europene din Elveţia, de la Berna. Prima medalie a fost obţinută la sărituri, unde Denisa a obţinut 14.233 (14.533 şi 13.933), la egalitate cu italianca Martina Basile. Aurul a revenit unei alte reprezentante a Italiei, Martina Maggio cu 14.499. La sol, Denisa a avut un exerciţiu frumos şi curat, pentru care a fost răsplătită cu 13.933 echivalentul unei medalii de aur. Junioarele au mai obţinut o medalie de bronz în concursul pe echipe.

Antrenor catalan la naţionala masculină de handbal

Federaţia Romană de Handbal a anunţat, ieri, prin intermediul unui mesaj postat pe site-ul oficial, faptul că Xavier Pascual Fuertes, în varstă de 48 de ani, a fost numit antrenor principal al echipei naţionale de handbal masculin. Fost jucător la Barcelona, cu care a caştigat de două ori trofeul Ligii Campionilor EHF, acesta este antrenorul echipei catalane încă din anul 2009.  A semnat contractul prin care devine antrenor principal al Lotului Naţional de Seniori şi va fi responsabil de pregătirea Strategiei Naţionale de Dezvoltare a Handbalului Naţional Masculin pentru următorul ciclu olimpic. Obiectivul principal al acestui parteneriat îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020.

Tenismeni romani la Olimpiadă

Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a publicat, ieri, clasamentul sportivilor calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio. Romania va fi reprezentată de trei sportive la simplu, Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, iar la dublu masculin de perechea Horia Tecău/Florin Mergea.  Jucătoarea de tenis Simona Halep (24 de ani) se află pe locul 5 în clasamentul mondial. Irina Begu (25 de ani) este pe locul 28, iar Monica Niculescu (28 de ani) ocupă poziţia a 37-a. ÎÎn ierarhia de dublu ATP, Horia Tecău (31 de ani) ocupă în prezent locul 6, în timp ce Florin Mergea (31 de ani) se află pe 11. A 31-a ediţie a Jocurilor Olimpice de vară se va desfăşura, în Brazilia, la Rio de Janeiro, între 5 şi 21 august. Peste 10.500 de sportivi de la 205 Comitete Olimpice Naţionale vor participa la probe, iar 28 de sporturi vor fi cuprinse.

Gloria nu se prezintă la baraj

Oficialii echipei Gloria Buzău au decis să nu se prezinte la meciul tur al barajul pentru menţinerea în Liga a II-a, programat pentru astăzi, de la ora 18:00, pe terenul echipei Olimpia, la Satu Mare, din lipsa banilor pentru deplasare dar şi a jucătorilor. "Estea adevărat. Nu ne prezentăm, pentru că nu avem nici jucători, avem doar copii şi nici bani. Am merge în zadar şi mai e şi o deplasare pană la Satu Mare. E o situaţie dramatică. Echipa se desfiinţează. Ion Viorel s-a luptat să salveze această echipă, dar nu s-a putut. Nu văd niciun viitor. Mai dispare o echipă de pe harta fotbalului din Romania. Vom fi retrogradaţi în Liga a V-a. Oricum am fi retrogradat. Suntem şi în faliment”, a spus, pentru Liga2.ro, Romeo Bunică, antrenorul secund al Gloriei. Returul urma să se dispute sambătă, de la ora 17:30, la Buzău.

Transfer de la Borussia la Bayern

Borussia Dortmund şi Bayern München vor fi implicate în cel de-al doilea transfer din această vară, după ce Hummels a ajuns în Bavaria, a venit randul echipei lui Thomas Tuchel să ia un jucător de la marea rivală, pe mijlocaşul Sebastian Rode, potrivit Sportbild. Bayern München a transferat în ultimii ani mai mulţi jucători de la Borussia Dortmund, printre care vedetele Lewandowski, Gotze şi Hummels, a venit randul vicecampioanei Germaniei să cumpere un jucător de la fosta echipă a lui Pep Guardiola. Sebastian Rode (25 de ani) va face luni vizita medicală, apoi va semna contractul oferit de Borussia, anunţă Sport Bild. Tranzacţia se va ridica la 15 milioane de euro, iar mijlocaşul german va fi al treilea transfer al verii pentru echipa lui Thomas Tuchel.

A doua victorie pentru Golden State

Golden State Warriors a caştigat, ieri dimineaţă, meciul al doilea al finalei Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), împotriva echipei Cleveland Cavaliers, scor 110-77 (19-21, 33-23, 30-18, 28-15). Golden State Warriors conduce cu 2-0 la general după meciurile disputate în arena proprie. LeBron James a fost cel mai bun jucător pentru Cleveland Cavaliers, cu 19 puncte, 9 pase decisive şi 8 recuperări. Richard Jefferson s-a mai evidenţiat la oaspeţi, cu 12 puncte şi 5 recuperări. În urma acestui rezultat, scorul la general este 2-0 pentru Golden State Warriors, care a caştigat primul meci al finalei cu Cleveland Cavaliers, cu 104-89.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.