Sport

Un imens campion ne-a părăsit

Ziarul de Vrancea
5 iun 2016 667 vizualizări
Fostul boxer Cassius Clay, alias Muhammad Ali, s-a stins din viaţă la 74 de ani din cauza unor probleme pulmonare

Legendarul pugilist Muhammad Ali a încetat din viaţă în noaptea de vineri spre sambătă, la varsta de 74 de ani după ce joi, 2 iunie, fusese internat într-un spital din Phoenix cu probleme respiratorii. "După 32 de luptă cu boala Parkinson, Muhammad Ali a încetat din viaţă la varsta de 74 de ani. Familia Ali vrea să le mulţumească tuturor pentru gandurile bune, pentru rugăciunile lor şi pentru suportul pe care ni l-au acordat în această perioadă."a spus Bob Gunnell, purtătorul de cuvant al familiei Ali. Muhammad Ali a acuzat probleme cardiace în ultimii ani, iar în 2014 a fost internat medicii suspectand că este vorba de o pneumonie. La investigaţiile ulterioare s-a demonstrat că suferise o infecţie urinară. De asemenea, fostul mare boxer suferea de aproape trei decenii de Parkinson, motiv pentru care apariţiile sale în public au fost foarte rare.
Muhammad Ali s-a retras din activitate în 1981, avand un palmares incredibil: 56 de victorii şi doar cinci înfrangeri. "L-am iubit pe Muhammad Ali, era prietenul meu. Este o zi tristă pentru mine”, a declarat Don King, celebrul promotor al galelor de box. Pe contul său de Twitter, George Foreman, cel care l-a învins pe Ali în 1974 în lupta pentru titlul mondial la categoria grea a scris: "O parte din mine a dispărut astăzi. Cea mai importantă parte!" În ultimii ani, Ali a stat departe de viaţa publică. Ultima sa apariţie în public a fost pe 9 aprilie, în Phoenix, la o strangere de fonduri pentru bolnavii de Parkinson.
Muhammad Ali s-a născut în Louisville, Kentucky, cu numele de Cassius Marcellus Clay, în ianuarie 1942 şi a început să boxeze  ca amator la varsta de 12 ani, iar în 1964 a devenit campion la categoria grea, după un meci în care l-a făcut KO pe Sonny Liston. A fost anul în care s-a convertit la Islam schimbandu-şi numele. Cariera lui Ali a fost întreruptă pentru trei ani şi jumătate pentru că a refuzat să se înroleze în armata Statelor Unite şi să participe la războiul din Vietnam.  Muhammad Ali a fost unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva rasismului şi nu de puţine ori a ieşit public pentru a condamna actele de rasism din Statele Unite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.