Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Echipa de gimnastică feminină a Romaniei s-a calificat în finala Campionatelor Europene de la Berna

Ziarul de Vrancea
3 iun 2016 841 vizualizări
Echipa de gimnastică feminină a Romaniei s-a calificat, în finala Campionatelor Europene de la Berna, după ce a ocupat locul al patrulea în clasamentul pe echipe

Echipa Romaniei, formată din Cătălina Ponor, Anamaria Ocolişan, Silvia Zarzu, Maria Holbură şi Anda Butuc, a acumulat 164,870 puncte, cu 8,493 mai puţine decat echipa clasată pe primul loc, Marea Britanie. Rusia (173,261 puncte), Elveţia (166,128 puncte), Germania (164,852 puncte), Franţa (162,839 p), Italia (162,128 p) şi Ungaria (161,963 p) s-au mai calificat în finala pe echipe.Cătălina Ponor s-a calificat cu a treia notă, atat în finala de la barnă, cat şi în finala de la sol.
Ruşine cat casa la bulgari
Naţionala Japoniei a învins,ieri, scor 7-2, reprezentativa similară a Bulgariei, într-o partidă amicală disputată la cupa Kirin, pe stadionul Toyota, acesta fiind una dintre cele mai drastice înfrangeri suferite de selecţionata antrenată de Ivailo Petev. În timp ce cele mai bune 24 de selecţionate ale Europei se pregătesc de debutul Euro 2016, echipa naţională a Bulgariei a suferit una din cele mai usturătoare înfrangeri din istorie, în faţa echipei similare a Japoniei, într-o partidă amicală disputată la Toyota. Niponii s-au impus cu un neverosimil 7-2, asta după ce au nu au mai forţat după primele 57 de minute, cand tabela arăta deja 6-0.  Scorul a fost deschis de Okazaki, proaspăt campion al Angliei cu Leicester, în mintul 4. Shinji Kagawa a reuşit o dublă în minutele 27 şi 35, iar colegul lui Gardoş de la Southampton, Maya Yoshida, a făcut 4-0 cu şapte minute înainte de pauză (3’8). Fundaşul de la Southampton a reuşit şi el dubla în minutul 53, iar patru minute mai tarziu Usami a făcut 6-0. A fost momentul în care japonezii n-au mai forţat şi le-au oferit prilejul bulgarilor să puncteze de două ori. Aleksandrov (59) şi Ciocev (‘82) au redus din handicap, însă tot niponii au avut ultimul cuvant în meci, prin Takuma Asano (‘87), din penalty.

Fotbalistele au învins în Albania

Echipa naţională de fotbal feminin a Romaniei a caştigat, scor 3-0, meciul din deplasare cu Albania, în preliminariile pentru Campionatul European din 2017, şi răman cu şanse mari la calificarea în premieră la un turneu final, potrivit site-ului oficial al Federaţiei Romane de Fotbal. Toate cele trei golurile au fost înscrise de Ştefania Vătafu, în minutele 43, 67 şi 77.Următorul meci din preliminarii este cel decisiv împotriva Ucrainei, principala contracandidată la locul secund, unul care poate duce direct la EURO 2017. În clasamentul grupei, Franţa se află pe primul loc, cu 18 puncte (6 jocuri), urmată de Romania, cu 10 puncte (6 meciuri), Ucraina - 10 puncte (6 jocuri), Grecia - 6 puncte (5 meciuri) şi Albania - 0 puncte (7 jocuri).

Ioana Mincă şi-a terminat aventura pariziană

Jucătoarea de tenis Ioana Mincă a pierdut, ieri meciul cu rusoaica Olesia Pervuşina, scor 1-6, 1-6, în sferturile de finală ale turneului junioarelor de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, disputat pe zgură. Partida a durat 50 de minute. Romanca a fost dominată categoric de principala favorită la cucerirea trofeului de la Paris. Ioana Mincă este o sportivă venită din calificări la Roland Garros. în optimi, romanca a produs o surpriză şi a trecut de americanca Usue Maitane Arconada (17 ani), scor 1-6, 6-4, 6-2. Arconada era cotată cu a noua şansă la caştigarea competiţiei. Ioana Mincă este originară din Piteşti, a început să joace tenis la 7 ani, este dreptace şi execută lovitura de rever cu ambele maini. În 2016, tanăra jucătoare a fost selectată de ITF să participe la mai multe programe de perfecţionare şi este văzută drept una dintre cele mai talentate jucătoare din circuit.

Bombă dezamorsată cu Infantino

FIFA a anunţat, ieri, că nu a fost demarată nicio procedură de suspendare împotriva preşedintelui Gianni Infantino, în ciuda unui material publicat în ziarul german Die Welt potrivit căruia Infantino riscă o suspendare de 90 de zile. Potrivit Die Welt, FIFA ar investiga acuzaţii potrivit cărora noul preşedinte al forului mondial a dispus distrugerea unor înregistrări din timpul adunării Consiliului FIFA din Mexic. Publicaţia germană ar fi intrat în posesia unor e-mailuri în care Gianni Infantino a discutat despre cum să-l îndepărteze pe Domenico Scala, şeful comisiei de audit şi conformitate. În legătură cu acest incident, FIFA e emis următorul comunicat: "În concordanţă cu practica standard, toate adunările FIFA sunt înregistrate şi arhivate. Aşa s-a întamplat şi în cazul întalnirii din Ciudad de Mexico. Schimbul de e-mailuri în care se menţionează ştergerea fişierelor audio de la adunare se referă la o copie a unui fişier audio original care a fost stocat impropriu pe un drive local. Menţiunea nu se referă la documentul audio arhivat în mod oficial. Acel fişier există şi a fost salvat în condiţii foarte bune la FIFA".

Donaţia lui Ronaldo

Cristiano Ronaldo l-a rugat pe agentul său, Jorge Mendes, să doneze 600.000 de euro în scopuri caritabile. Ronaldo şi colegii de la Real Madrid au primit cate 800.000 de euro pentru caştigarea Ligii Campionilor. Nu este prima dată cand Ronaldo donează bani pentru o cauză nobilă. în 2014, starul echipei Real Madrid şi al naţionalei Portugaliei, a plătit 75.000 de euro pentru operaţia unui copil în varstă de doar 10 luni. Fotbalistul echipei Real Madrid susţine financiar nu mai puţin de cinci organizaţii caritabile, Aid Still Required, Cahonas Scotland, Save the Children, UNICEF şi World Vision. Anul trecut, Ronaldo s-a clasat al treilea în ierarhia Forbes a celor mai bogaţi sportivi din lume, cu 66 de milioane de euro, bani proveniţi din salariu, bonusuri şi din contractele de sponsorizare.

Schalke şi Augsburg schimbă antrenorii

Clubul german de fotbal Schalke 04 a anunţat, ieri, că Markus Weinzierl este noul antrenor al echipei, după ce acesta şi-a reziliat contractul cu Augsburg. Tehnicianul Dirk Schuster a fost numit la FC Augsburg în locul lui Weinzierl, notează site-ul oficial al Bundesligii. Weinzierl (41 de ani) a semnat un contract valabil pe trei sezoane cu Schalke. Christian Heidel, directorul sportiv al formaţiei din Gelsenkirchen, a trebuit să obţină mai întai acordul oficialilor lui FC Augsburg, cu care Weinzierl mai avea contract pană în 2019, dar niciunul dintre cluburi nu a fost publice detaliile unei posibile înţelegeri pentru despăgubire. În altă ordine de idei, tehnicianul Dirk Schuster a fost numit la Augsburg în locul lui Weinzierl. Schuster a preluat pe Darmstadt din a treia ligă şi a promovat-o în Bundesliga, în sezoane consecutive. Echipa antrenată de el a terminat pe locul 14 actualul sezon, la egalitate de puncte cu Augsburg. Schuster a semnat un contract pe trei ani cu FC Augsburg.

Golden State deschide scorul general

Golden State Warriors a caştigat primul meci al finalei NBA, 104-89 cu echipa Cleveland Cavaliers. Campioană en-titre în NBA, Golden State Warriors ar putea cuceri al cincilea titlu din istorie. Kyrie Irving şi LeBron James, de la Cleveland Cavaliers au fost cei mai buni marcatori ai meciului.  Chiar dacă au avut trei zile de odihnă în plus, baschetbaliştii de la Cleveland Cavaliers s-au prezentat total nepregătiţi în primul meci al finalei NBA, disputat în Oakland Arena. Următorul meci al finalei NBA se va disputa tot pe terenul echipei Golden State Warriors din Oakland.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.