Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Dan Petrescu, concediat

Ziarul de Vrancea
2 iun 2016 1225 vizualizări
Romanul Dan Petrescu a fost concediat din postul de antrenor al echipei de fotbal Jiangsu Suning, cu care a reuşit să caştige Cupa Chinei în sezonul trecut

Conform cotidianului sportiv italian, conducătorii grupului Suning au luat această decizie pentru că doresc "un antrenor mai prestigios" la conducerea tehnică a lui Jiangsu.  Grupul chinez Suning negociază în prezent achiziţionarea prestigiosului club italian de fotbal Internazionale Milano, conform presei din peninsulă.

Tricolorii au coborat trei locuri

FIFA a publicat, joi, noul clasament mondial, în care echipa naţională a Romaniei a coborat trei locuri, pană pe locul 22 mondial. Argentina rămane lider, urmată de Belgia, Columbia, Germania şi Chile.  Regresul naţionalei în ierarhia FIFA este rezultatul performanţelor slabe obţinute de tricolori în meciurile amicale cu Congo (1-1) şi Ucraina (3-4).În raport cu adversarele de la Campionatul European, Romania a avut cea mai mare cădere faţă de luna mai.  Franţa a urcat patru poziţii pănă pe locul 17 în ierarhia mondială, cu opt zile înaintea meciului de deschidere de la turneul final. Reprezentativa Elveţiei este cea mai bine clasată dintre adversarele Romaniei de la Campionatul european, pe locul 15, după ce a căzut un loc în clasamentul mondial, iar Albania a urcat 3 locuri pană pe locul 42 în lume. În clasament, conduce Argentin cu 1503 puncte, urmată de Belgia (1384) şi Columbia (1328).

Bronz pentru junioare la Berna

Echipa de junioare a Romaniei a cucerit medaliile de bronz, ieri, la Campionatele Europene de gimnastică artistică feminină de la Berna. Echipa Romaniei formată din  Alisia Botnaru, Ioana Crişan, Olivia Cîmpian, Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc şi pregătită de Nicolae Forminte, Liliana Cosma şi Florin Cotuţiu a acumulat 163,678 puncte, fiind devansată de Rusia, 168,179 puncte, şi de Marea Britanie, 163,912 puncte. La individual compus, Ioana Crişan şi Carmen Ghiciuc s-au calificat în finală. În finala de la sol vor evolua Olivia Cîmpian (locul 3 în calificări - 13,633 puncte) şi Denisa Golgotă (8 - 13,433). Ioana Crişan s-a calificat în finala de la barnă cu a cincea notă (14,133), în timp ce Ghiciuc este a treia rezervă (13 - 13,566). Două romance vor concura în finala de la sărituri, Denisa Golgotă (a doua medie - 14,466) şi Olivia Cîmpian (4 - 14,316).


Astra l-a pierdut şi pe Queiros

Clubul portughez Deportivo Chaves a anunţat, ieri, printr-un mesaj postat pe site-ul oficial, transferul lui Pedro Queiros, fundaşul dreapta în varstă de 31 de ani de la Astra Giurgiu, campioana sezonului recent încheiat din Liga 1. Înainte de a-l pierde pe Găman, care are mari şanse să se transfere în Turcia, Astra Giurgiu a rămas fără unul dintre fotbaliştii care au pus din greu umărul la caştigarea primului titlu din istorie. Pedro Queiros a prins 32 de meciuri pentru giurgiuveni în sezonul recent încheiat. Acesta semnat pe un sezon cu Deportivo Chaves, echipă proaspăt promovată în prima ligă din Portugalia. Marius Şumudică ar fi vrut să-l păstreze pe portughez la Giurgiu, cu care a negociat prelungirea contractului pe încă un sezon, dar Queiros a ales oferta venită de la Chaves în detrimentul participării în Liga Campionilor.

Roy Keane, dezamăgit de “verzi”

Roy Keane, antrenorul secund al selecţionatei Irlandei, s-a arătat extrem de dezamăgit de prestaţia fotbaliştilor de la echipa naţională după înfrangerea din amicalul disputat luni seară cu Belarus, scor 1-2. Naţionala Irlandei a fost învinsă luni seară la Cork de Belarus, cu scorul de 1-2. A fost a doua înfrangere în 14 jocuri pentru irlandezi, iar la finalul meciului, Roy Keane s-a arătat deranjat de atitudinea unor componenţi ai echipei antrenate de Martin O'Neill.  "Îmi venea să omor caţiva jucători. Unii ar trebui să îşi dea seama cat de binecuvantaţi fiindcă vor urca în avionul care ne va duce la Euro. Meciul cu Belarus a fost un adevărat test pentru unul sau doi jucători din echipa noastră care s-au crezut fotbalişti buni", a declarat Roy Keane, secundul lui Martin O'Neall la naţionala Irlandei.

Laureaţii Bundesligii

Atacantul echipei Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, a fost votat de către jucătorii din Bundesliga cel mai bun fotbalist al anului în Bundesliga în sezonul 2015-2016, conform unui comunicat postat pe site-ul Ligii Germane de Fotbal. Sub comanda lui Thomas Tuchel, fotbalistul din Gabon a avut un sezon excelent, în care a marcat 25 de goluri şi a oferit 6 pase decisive în cele 31 de meciuri jucate în Bundesliga. Aubameyang a obţinut 19,7% dintre voturi, cu doar 0,2% mai multe de voturi decat golgheterul campionatului, Robert Lewandowski, în votul organizat de Sindicatul Fotbaliştilor Profesionişti din Germania. Julian Weigl, colegul lui Aubameyang de la Dortmund, a caştigat premiul pentru debutantul anului în Bundesliga cu 30,6% din voturi. Acest a fost urmat de Leroy Sane de la Schalke (15,5%) şi de Mahmoud Dahoud de la Borussia Mönchengladbach (13,9%). Thomas Tuchel a fost votat antrenorul anului cu 27,3% dintre voturi, urmat de Dirk Schuster (Darmstadt) cu 15,7% şi de Pal Dardai (Hertha Berlin) cu 14,8%.

Alves părăseşte Barcelona

Clubul catalan FC Barcelona a anunţat, ieri, printr-un mesaj postat pe site-ul oficial, plecarea fundaşului brazilian Daniel Alves, în varstă de 33 de ani, liber de contract, despre care presa internaţională notează că va ajunge la Juventus Torino, campioana sezonului recent încheiat din Italia. Anunţul a fost făcut de către Robert Fernandez, directorul tehnic al catalanilor, în cadrul unei conferinţe de presă: "Este o decizie personală a lui Dani, pe care clubul a trebuit să o accepte". Alves a dorit încă de sezonul trecut să se despartă de Barcelona, dar a acceptat prelungirea contractului pe încă un sezon din cauza interdicţiei la transferuri pe care clubul o avea de executat. Presa internaţională notează faptul că acesta va semna, în ciuda varstei înaintate, un contract pe trei sezoane cu Juventus Torino.

Li Na, în academia Laureus

Fosta jucătoare de tenis din China, Na Li, a fost inclusă, miercuri, în Academia Laureus, devenind al 60-lea membru al faimoasei instituţii. Ceremonia avand loc la Paris, oraşul în care a devenit prima jucătoare din China care caştigă un turneu de Grand Slam, anunţă site-ul oficial al Academiei. Astfel, fostul număr doi mondial se alătură Academiei Laureus cu scopul de a răspandi mesajul pozitiv pe care aceasta îl promovează, oferind speranţă tinerilor din întreaga lume. În varstă de 34 de ani, Na Li se alătură altor 59 de legende ale tenisului, precum Ilie Năstase, Boris Becker, Martina Navratilova şi Monica Seles. Chinezoaica a devenit una dintre cele mai performante sportive din China. Acesta a fost prima jucătoare asiatică ce a reuşit să caştige un turneu WTA, prima jucătoare din China care ajunge între primele 10 sportive din clasamentul WTA şi prima jucătoare asiatică ce reuşeşte să caştige un turneu de Grand Slam. 

Maldini nu mai vrea la AC Milan

Paolo Maldini, fostul căpitan al echipei AC Milan, a declarat că nu se va întoarce la AC Milan în condiţiile în care se află clubul în aceste momente. Fostul mare fotbalist, în prezent proprietar al echipei FC Miami, a jucat la AC Milan din 1985 pană în 2009.  "Am vrut să am puteri depline, chiar şi la o echipă mare cum este AC Milan. Actuala conducere a considerat însă că nu sunt persoana potrivită, este o chestiune de respect. Despre Galliani? Aria tehnică este deficientă, suprastructurată şi lipseşte ceva în nivelul de pregătire. Cine m-a vrut, mi-a cerut suport tehnic şi tactic. Problema nu este că Maldini nu are loc la AC Milan, dar foarte nu se întamplă un asemenea lucru.", a declarat Paolo Maldini pentru cotidianul Gazzetta dello Sport. Paolo Maldini a catalogat drept "epocală" posibilitatea ca gruparea AC Milan să fie preluată de investitori chinezi.

Boxer turc, pozitiv după patru ani

Un boxer turc figurează printre cei 23 de sportivi depistaţi pozitiv după reanalizarea eşantioanelor recoltate în timpul Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra, a anunţat Asociaţia internaţională a boxului amator (AIBA). Este vorba de Adem Kilicci, care s-a oprit în sferturile de finală ale categoriei 75 kg la Olimpiada găzduită în urmă cu patru ani de capitala britanică. "Am primit notificarea din partea CIO în privinţa acestui control pozitiv şi l-am suspendat provizoriu pe pugilist", a indicat AIBA. Adem Kilicci, care obţinuse calificarea pentru JO 2016 de la Rio (5-21 august) se află, aşadar, în stare de suspendare în acest moment, în aşteptarea rezultatului contraexpertizei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.