Sport

Pană la Rio, ochim Euro

Ziarul de Vrancea
29 mai 2016 738 vizualizări
Echipa feminină de handbal a Romaniei va juca partidele cu Lituania şi Belarus pentru calificarea la CE din Suedia

Thomas Ryde, selecţionerul naţionalei feminine de handbal a Romaniei a declarat într-un comunicat FRH că obiectivul său este ca Romania să fie mandră de echipa naţională.  În această săptămană, tricolorele vor întalni Lituania şi Belarus, în preliminariile CE 2016.  Naţionala feminină de handbal a Romaniei întalneşte Lituania, miercuri, ora 19:00, la Kaunas şi Belarus, sambătă, ora 19:00, la Piatra Neamţ, în ultimele două partide din grupa 1 a preliminariilor pentru Euro 2016. Thomas Ryde, selecţionerul Romaniei, a declarat că are planuri mari pentru handbalul romanesc la nivel de echipă naţională.  "Obiectivul depinde de rezultatul din partida anterioară împotriva Lituaniei. Acesta poate să fie calificarea, sau dezvoltarea echipei şi a strategiei de joc. Obiectivul meu e să conduc echipa pentru a ne îndeplini misiunea şi viziunea – ca Romania să fie mandră de echipa de handbal feminină, iar noi, folosindu-ne valorile, să ne îndeplinim obiectivele", a declarat selecţionerul naţionalei feminine de handbal a Romaniei, Thomas Ryde.
Campionatul European de Handbal va avea loc în Suedia, în perioada 4-18 decembrie 2016.  Pană în decembrie, naţionala feminină de handbal a Romaniei se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Tricolorele antrenate de Thomas Ryde sunt în grupă cu Norvegia (campioană olimpică la Jocurile Olimpice din 2008 şi la Jocurile Olimpice din 2012), Brazilia (aur la Campionatul Mondial din 2013), Muntenegru (argint la Jocurile Olimpice din 2012), Spania (bronz la Jocurile Olimpice din 2012) şi Angola (locul 16 la ultimele două campionate mondiale). Din cealaltă grupă fac parte Suedia, Rusia, Olanda, Franţa, Argentina şi Coreea de Sud. Primele patru clasate în cele două grupe se vor califica în faza următoare, în care meciurile vor fi eliminatorii.

Vestergaard a preluat CSM

CSM Bucureşti a anunţat ieri, pe pagina oficială de Facebook, noul antrenor principal al echipei pentru sezonul următor, după ce s-a despărţit de Kim Rasmussen. Acesta este tot un danez, Jakob Vestergaard, care a semnat un contract pe doi ani. "Este o mare plăcere pentru mine să ajung să antrenez această achipă, mi-am dorit să vin sa antrenez aici pentru că eu cred în proiectul lor. Este o mare onoare să fiu antrenorul deţinătoarei Ligii Campionilor la handbal feminin. E o competiţie pe care am mai caştigat-o şi vreau sa o caştig din nou. Este o provocare pentru mine să lucrez cu cele mai importante jucătoare ale lumii şi sunt convins că împreună vom reuşi performanţe mari." a spus noul antrenor al echipei de handbal feminin, CSM Bucureşti, pe contul oficial de Facebook al clubului. Jakob Vestergaard şi-a reziliat contractul cu Federaţia Germană în urmă cu aproximativ 2 luni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.