Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ajunge şi Răzvan în Serie A?

Ziarul de Vrancea
29 mai 2016 790 vizualizări
Echipa Crotone a promovat în Serie A şi caută antrenor după ce Genoa şi-a manifestat interesul pentru Ivan Juric iar variantele sunt Roberto De Zerbi, fost jucător al CFR Cluj, actualmente antrenor la Foggia şi Răzvan Lucescu.

Negocierile dintre italieni şi tehnicianul roman au avansat, iar romanul ar putea fi anunţat oficial săptămana viitoare. Lucescu jr. are şanse importante de a ajuns în fotbalul italian. Faptul că tatăl său, Mircea Lucescu, a antrenat la Pisa, Brescia, Reggiana şi Inter Milano reprezintă un avantaj imens pentru Răzvan, care are mari şanse să calce pe urmele tatălui său şi să se bată cu forţele Italiei. Actualmente în Grecia, la Skoda Xanthi, de unde are o propunere de continuare, Răzvan Lucescu s-a aflat şi pe lista lui Ionuţ Negoiţă după ce Mircea Rednic a anunţat că nu va mai continua la Dinamo, dar în cele din urmă tratativele au fost sistate.

Natea a strălucit în Mexic

Judoka roman Daniel Natea (categoria ^100 kg) a caştigat concursul de Master de la Guadalajara, după ce a reuşit să caştige toate cele patru meciuri prin ippon. În primul meci acesta l-a învins pe José Cuevas, din Mexic, pentru ca mai apoi să dispună de un sportiv japonez, neînvins în ultimii doi ani, Hisayoshi Harasawa. În semifinală Daniel Natea a caştigat în fata uzbecului Kokauri Ushangi pentru ca, în finală să se impună în faţa lui Sasson Or din Israel. La competiţia  mexicană, ultima pentru sportivul nostru înainte de Jocurile Olimpice,au fost prezenţi primii zece  sportivi din lume.

Cand se joacă barajele pentru promovare?

Dunărea Călăraşi va evolua la  barajul ocupantelor locului secund din cele două serii de play-off, în care va întalni pe UTA Bătrana Doamnă. În urma tragerii la sorţi efectuate la Casa Fotbalului, s-a stabilit programul barajului dintre ocupantele locului secund din cele două serii de play-off. Ambele meciuri se vor disputa de la ora 18:00, eventuale schimbări fiind posibile în funcţie de televizările acestora. Meciul tur va avea loc miercuri, 1 iunie, la Călăraşi, iar returul se va disputa sambătă, 4 iunie, la Arad. Învingătoarea dublei manşe dintre Dunărea Călăraşi şi UTA va disputa un baraj pentru accederea în primul eşalon. Adversară va fi FC Voluntari, antepenultima clasată în play-out-ul Ligii I. Aceste meciuri sunt programate pe 8 şi 12 iunie, orele de disputare urmand a fi anunţate ulterior. Caştigătoarea acestui al doilea baraj va evolua în sezonul viitor al Ligii I, competiţie din care au retrogradat direct Petrolul şi ACS Poli Timişoara.

Andone înscrie pe bandă rulantă

Florin Andone, atacantul convocat la echipa naţională a Romaniei pentru turneul final al Campionatului European, a înscris, duminică seara, în partida Mallorca-Cordoba, scor 0-1, meci din penultima etapă a ligii secunde din Spania. Cordoba a ratat însă play-off-ul de promovare în Primera Division. Atacantul Florin Andone a jucat 90 de minute şi a înscris pentru Cordoba în minutul 31 din pasa decisivă a lui Hector Rodas. Atacantul roman a primit şi un cartonaş galben în minutul 54. În varstă de 23 de ani, Florin Andone a reuşit 21 de goluri în Segunda Division. Florin Andone nu va evolua în ultima etapă din Segunda Division, cu Almeria, deoarece a intrat în programul de pregătire al echipei naţionale a Romaniei pentru turneul final al Euro 2016.

Zidane rămane în Galaxie

Florentino Perez, preşedintele clubului Real Madrid, i-a asigurat pe suporterii echipei că Zinédine Zidane va continua să antreneze echipa căreia i-a adus al 11-lea trofeu al Ligii Campionilor din istorie.  "Zinedine Zidane este foarte important pentru mine şi pentru Madrid. A schimbat istoria clubului încă din 2001, cand a venit la echipă, a caştigat Liga Campionilor ca jucător, antrenor secund şi acum, în calitate de antrenor principal. El are contract pană în 2018 şi va continua şi după aceea", a declarat pentru cotidianul AS preşedintele echipei Real Madrid, Florentino Perez.  În cele 27 de meciuri ca antrenor al echipei Real Madrid, Zidane a înregistrat 22 de victorii, trei egaluri şi două  înfrangeri. Cu Zidane antrenor, Real Madrid a marcat 77 de goluri şi a primit 22.

Cel mai tanăr marcator al Ucrainei

Fost junior la Şahtar  Doneţk, Oleksandr Zincenko a devenit cel mai tanăr marcator din naţionala Ucrainei, după ce a marcat un gol în minutul 48 al meciului amical disputat împotriva naţionalei Romaniei. Ultimul amical al Romaniei din cadrul stagiului din Italia, confruntarea cu Ucraina, este un meci care a intrat în istoria adversarilor noştri. Ucraina a caştigat cu 4-3, dar golul de 2-1 este cel care stabileşte o nouă bornă pentru fotbalul ucrainean. Oleksandr Zincenko, mijlocaşul în varstă de doar 19 ani de la FC Ufa a izbutit să înscrie la 19 ani şi 165 de zile în tricoul naţionalei, devansandu-l astfel pe legendarul Andri Şevchenko care a reuşit să marcheze la 19 ani şi 214 zile. Shevchenko stabilea recordul în urmă cu 20 de ani, într-un amical cu Turcia disputat în mai 1996.

Carvajal ratează Euro

Accidentat în minutul 50 al finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Atletico Madrid, Dani Carvajal va fi indisponibil pentru următoarele trei săptămani, ratand astfel participarea la Campionatul European din Franţa.  Locul lui Dani Carvajal în lotul Spaniei va fi luat de Bellerin, jucătorul echipei Arsenal Londra, care a debutat duminică în naţionala Spaniei, în amicalul contra selecţionatei Bosniei.Accidentarea lui Dani Carvajal a devenit mai gravă decat se credea iniţial. în urma testelor efectuate după meciul din finala Ligii Campionilor, fundaşul lui Real Marid nu mai are voie să se antreneze timp de trei săptămani, iar medicii naţionalei Spaniei i-au recomandat selecţionerului Vicente Del Bosque să nu conteze pe serviciile fotbalistului. "A fost un pic greu pentru mine. Chiar şi accidentat nu voiam să ies de pe teren. Mă gandeam să trag de mine pentru a nu pierde meciul, dar colegii mei mi-au zis să nu risc, ca vor caştiga ei meciul pentru mine.” a spus Carvajal la finalul meciului cu Atletico de sambătă seara. Carvajal a părăsit terenul în minutul 50 al finalei, după ce a simţit dureri puternice la coapsa dreaptă

Pulido a fost eliberat

Alan Pulido, jucătorul echipei Olympiakos Pireu şi al naţionalei Mexicului, a fost eliberat după ce sambătă noapte fusese răpit de şase indivizi mascaţi în timp ce se întorcea cu prietena sa de la o petrecere.  Autorităţile din statul mexican Tamaulipas au declarat că Alan Pulido este în siguranţă, fără a oferi însă mai multe detalii despre operaţiunea în urma căreia fotbalistul echipei Olympiakos Pireu a fost eliberat.  Alan Pulido a fost răpit sambătă noapte în oraşul Victoria din statul mexican. Conform surselor guvernamentale, Mexic are una dintre cele mai ridicate rate de răpiri din lume, aproape 1 000 pe an, însă surse neoficiale susţin că această cifră este de 10 ori mai mare. Tamaulipas, locul unde a fost răpit jucătorul, se află la graniţa cu Statele Unite ale Americii şi este un teritoriu pentru care îşi dispută supremaţia mai multe carteluri de droguri. Alan Pulido a marcat 6 goluri în 15 meciuri jucate pentru Olympiakos şi a fost în lotul Mexicului la Campionatul Mondial din 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.