Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:CSMS a caştigat play-out-ul

Ziarul de Vrancea
29 mai 2016 812 vizualizări
CSMS Iaşi este echipa care a caştigat play-out-ul Ligii I şi va juca în primul tur preliminar al Europa League, dacă Dinamo nu caştigă apelul la TAS privind accesul în Cupele Europene.

Echipa ieşeană a caştigat ieri, în ultima etapă cu 3-2 la Timişoara, după ce a fost condusă la pauză cu 0-2 şi în min. 82 cu 1-2. CSMS Iaşi a încheiat cu acelaşi număr de puncte, 39, ca Universitatea Craiova, departajarea fiind făcută la rezultatele directe din play-out. Iată rezultatele înregistrate în ultima etapă:  CS Universitatea Craiova — FC Petrolul Ploieşti 2-0 (2-0). Herghelegiu (‘5, ‘36); ACS Poli Timişoara — CSMS Iaşi 2-3 (2-1)
Mailat (‘20), Nimely (‘39) / Golubovic (‘45), Cristea (‘82), Piccioni (‘89); FC Botoşani — CFR Cluj 4-0  Ivanovici (‘15), Cabrera (‘30), Hadnagy (‘61), Popovici (‘89); Concordia Chiajna — FC Voluntari 1-1.Odibe (‘28) / Voduţ (‘52).

Încă un înnotător la Olimpiadă

Înotătorul roman Marius Radu a îndeplinit, sambătă seară, baremul de calificare la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, în proba de ştafetă masculină de 4x100 metri liber, din cadrul Campionatelor Internaţionale de înot ale Romaniei. Marius Radu a intrat în primul schimb şi a înotat un timp excepţional de 48 de secunde şi 76 de sutimi, ceea ce i-a asigurat baremul olimpic A de calificare pentru Rio de Janeiro. Marius Radu este al treilea înotător roman cu această performanţă, după Robert Glinţă (100 metri spate) şi Norbert Trandafir (50 m liber).Ştafeta formată din Marius Radu, Daniel Macovei, Robert Glinţă şi Norbert Trandafir a înotat cu timpul de 3:16:71 şi nu a depăşit performanţa de săptămana trecută, de la Campionatele Europene desfăşurate la Londra.În orice caz, cvartetul romanesc păstrează reale şanse de a se califica pentru Jocurile Olimpice, acest lucru urmand a fi certificat de către Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA), în primele zile din luna iunie.

Dinamo ajută familia Ekeng

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a luat hotărarea de a-i achita familiei camerunezului Patrick Ekeng contractul acestuia pană la finalul anului 2016, cand îi expira înţelegerea. Camerunezul Patrick Ekeng (26 de ani) a murit în data de 6 mai, după ce a suferit un şoc cardiogen şi s-a prăbuşit pe teren în minutul 69 al partidei Dinamo - Viitorul, scor 3-3, la doar şapte minute după ce intrase pe teren. Medicii au încercat să-l resusciteze pe mijlocaş peste 80 de minute, fără succes însă. Africanul caştiga 6.500 de euro pe lună, iar roş-albii îi vor achita lui Nathalie Ekeng suma de 52.000 de euro. Soţia fotbalistului a rămas cu un copil de 3 ani şi este însărcinată. Clubul Dinamo a mai  plătit  70.000 de euro pentru tot ceea ce a ţinut de funeralii şi deplasarea corpului neînsufleţit al lui Patrick în Camerun. Totodată, soţia mijlocaşului a primit asigurări că va primi sprijin constant din partea clubului, atunci cand va avea nevoie.

Mediaşul revine în Liga I

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş a promovat în Liga I, după ce a încheiat pe primul loc play-off-ul din Seria a II-a a Ligii a II-a, în urma remizei de sambătă, 1-1 în deplasare cu CS Mioveni, într-un meci din ultima etapă. Medieşenii au înscris la Mioveni în min. 44, prin fundaşul Zaharia, iar Galan a egalat în minutele adiţionale. Pe locul II în play-off-ul Seriei a II-a a ligii secunde a terminat UTA Bătrana Doamnă, care va merge la baraj. UTA a învins  cu 3-2 în deplasare pe FC Braşov, printr-un gol decisiv marcat de Manea (’89). Au mai marcat pentru UTA Man (‘45^2) şi Tănase (’57). Dacă UTA n-ar fi caştigat, ar fi ajuns la baraj Chindia Targovişte, care a învins cu 4-2 în deplasare pe FC Baia Mare. Reamintim că în seria I situaţia sportivă este clară de săptămana trecută, Rapid fiind promovată în Liga I, sub rezerva menţinerii penalizării de şase puncte recomandată de UEFA. În aceste condiţii, Dunărea Călăraşi (locul II în seria I) va susţine un baraj cu UTA, iar învingătoarea va juca un alt baraj cu FC Voluntari, pentru promovare / menţinere în Liga I.

Reducere de penalizare pentru CFR

Apelul formulat de clubul CFR Cluj, împotriva depunctării cu nouă puncte pentru sezonul viitor, sancţiune aplicată şi cluburilor ASA Tg. Mureş, Rapid şi Petrolul, a fost admis, în parte, iar clujenilor li s-au redus trei puncte din penalizarea iniţială, conform ProSport. Apelul ASA, penalizată, la randul său, cu şase puncte, a fost respins. Oficialii CFR au fost anunţaţi în această săptămană că echipa va fi penalizată cu nouă puncte, din pricina datoriilor, în ediţia viitoarea a Ligii I. Clujenii au făcut apel, iar în această seară au primit şi răspunsul parţial pozitiv.De o decizie favorabilă nu a avut parte însă şi ASA Targu Mureş. Apelul mureşenilor a fost respins, iar aceştia vor rămane cu penalizarea de şase puncte, dictată iniţial. Ambele echipe pot ataca deciziile Comisiei de Licenţiere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane.

Real insistă pentru Lewandowski

Cezary Kucharski, agentul fotbalistului Robert Lewandowski (Bayern München) a confirmat discuţiile cu reprezentanţii clubului Real Madrid, privind un eventual transfer al atacantului polonez. "Real Madrid ne-a contactat în urmă cu cateva săptămani şi am avut mai multe întalniri. Este vorba despre un club uriaş, tentant şi am ascultat ce au avut de spus. Am informat-o şi pe Bayern de discuţiile purtate cu Real Madrid", a declarat Kucharski. Lewandowski, care mai are contract cu Bayern pană în 2021, vine după cel mai bun sezon al carierei, în care a marcat 42 de goluri pentru Bayern, în 51 de partide jucate în toate competiţiile. Polonezul a fost şi golgeterul preliminariilor Euro 2016, cu 13 reuşite, şi acum se pregăteşte de turneul final al Campionatului European. Între timp, preşedintele de la Bayern Karl-Heinz Rummenigge, a anunţat, sambătă, că Robert Lewandowski nu este de vanzare la niciun preţ.

Gatlin şi Fatah, învingători la Eugene

Alergătorul american Justin Gatlin a caştigat, sambătă, proba de 100 de metri din cadrul evenimentului Prefontaine Classic de la Eugene (Oregon. SUA), parte a Diamond League, notează BBC. Justin Gatlin (34 de ani) a înregistrat un record personal în acest an şi a oprit cronometrul la 9 secunde şi 88 de sutimi. Gatlin l-a întrecut pe jamaicanul Asafa Powell, care a înrregistrat timpul de 9.94 secunde. Americanul Tyson Gay s-a clasat pe poziţia a treia, cu 9,98 s,  iar Femi Ogunode, cel mai rapid alergător din lume în acest an, a încheiat cursa din Oregon doar pe locul 5, cu 10.02 secunde.  În urma acestui rezultat, Gatlin conduce clasamentul Diamond League la 100 de metri, după ce a caştigat evenimentul din Shanghai de la începutul lunii mai. Tot sambătă, alergătorul britanic Mo Farah, dublu campion olimpic în 2012 la Londra, a caştigat proba de 10.000 metri din cadrul aceluiaşi eveniment, reuşind  al treilea cel mai bun timp al carierei, 26:53,71 pentru a caştiga competiţia din Oregon. A fost prima cursa pe pistă pentru Mo Farah de la Campionatele Mondiale din 2015.

Nibali caştigă al doilea Giro

A 69-a ediţie a Turului ciclist al Italiei s-a încheiat cu victoria italianului Vincenzo Nibali (Astana), în timp ce etapa a 21-a, ultima, cu o lungime de 163 km, între Cuneo şi Torino, a fost caştigată duminică la sprint de germanul Nikias Arndt (Giant). Nibali a caştigat pentru a doua oară în cariera sa Il Giro, primul lui succes fiind în 2013. În ultima etapă, Arndt a fost cronometrat în 3 h 48 min 18 sec. Caştigător iniţial al acestei etape fusese anunţat iniţial italianul Giacomo Nizzolo (Trek), însă el a fost retrogradat de juriul comisarilor pentru sprint neregulamentar.  Ultimii kilometri ai etapei a 21-a au fost neutralizaţi din cauza riscurilor de pe circuitul de sosire.

Tottenham va juca pe Wembley

Clubul englez de fotbal Tottenham Hotspur a ajuns la un acord pentru disputarea meciurilor de pe teren propriu din Liga Campionilor, sezonul 2016-2017, pe stadionul Wembley din Londra. Totodată, clubul de Premier League are opţiunea de a juca toate meciurile de acasă din campionat şi cupă, precum şi orice meci în cupele europene, pe arena Wembley în sezonul 2017-2018. n acest moment, Tottenham construieşte un stadion în valoare de aproximativ 525 de milioane de euro, în apropierea arenei White Hart Lane, pe care londonezii îşi dispută în prezent meciurile de pe teren propriu. Noul stadion, care va avea o capacitate de 61.000 de spectatori, are ca termen de execuţie anul 2018. Tottenham Hotspur a terminat pe locul III în clasamentul ultimei stagiuni de Premier League şi va evolua în grupele viitoarei ediţii de Liga Campionilor, ceea ce înseamnă că va disputa cel puţin trei meciuri pe teren propriu în competiţia continentală.

Kuban a retrogradat

Kuban Krasnodar, echipa fostului internaţional roman Gigel Bucur, în varstă de 36 de ani, a retrogradat din prima divizie a campionatului Rusiei, după ce a pierdut cu scorul general de 1-2, barajul disputat în dublă manşă împotriva echipei Tom Tomsk, la care a evoluat romanul Gabriel Mureşan.  După ce, în tur, Kuban Krasnodar a caştigat, scor 1-0, pe teren propriu, formaţia antrenată de Igor Osinkin a pierdut, scor 0-2, pe terenul celor de la Tom Tomsk. Cele două goluri ale partidei au fost marcate de Evgheni Başkirov, în minutul 57, respectiv Valeriu Ciupercă, internaţional moldovean, în minutul 72. Fostul jucător al Sportului Studenţesc a început partida de pe banca de rezerve, dar a fost introdus

“Big Mac” îl consiliază pe Raonic

John McEnroe, caştigător a şapte titluri de Grand Slam, a anunţat,ieri, că îl va consilia pe tenismenul canadian Milos Raonic în timpul turneului pe iarbă de la Wimbledon. Raonic este antrenat în prezent de către Carlos Moya şi Riccardo Piatti.  McEnroe (57 de ani), fost lider în clasamentul mondial, a caştigat trei trofee pe iarbă la All England Club, în 1981, 1983 şi 1984, şi a devenit analist media după retragerea din tenis. Raonic (25 de ani) a ajuns pană în faza semifinalelor la Wimbledon în 2014. Totodată, canadianul mai are o semifinală de Grand Slam în palmares, Australian Open în 2015. Milos participă în prezent la Openul Franţei de la Roland Garros, s-a calificat în optimi şi este cotat cu a opta

Cavalerii, în finala NBA

Cleveland Cavaliers s-a calificat, sambătă, în finala Ligii nord-americane de baschet (NBA), după ce a caştigat meciul al şaselea  al semifinalei din Conferinţa de Est cu Toronto Raptors, scor 113-87, şi s-a impus cu scorul general de 4-2. Pe arena din Toronto, LeBron James (Cleveland Cavaliers) a fost MVP-ul partidei, cu 33 de puncte, 6 pase decisive şi 11 recuperări. Kyrie Irving s-a mai remarcat pentru învingători, cu 30 de puncte, 9 pase decisive şi 4 recuperări. Kyle Lowry (Toronto Raptors) a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 35 de puncte, dar nu a putut evita înfrangerea echipei sale. Este a doua calificare consecutivă în finală pentru echipa din Cleveland, în timp ce LeBron James va bifa şase ultime acte la rand. În cealaltă semifinală, între Golden State Warriors şi  Oklahoma City Thunder, scorul este 3-3 după şase partide, iar meciul decisiv se joacă pe arena Golden State Warriors.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.