Sport

Simona în grafic, Irina la superlativ

Ziarul de Vrancea
27 mai 2016 681 vizualizări
Ambele jucătoare de tenis romane s-au calificat în optimi la Roland Garros * Irina Begu va întalni a treia americancă din turneu, pe Shelby Rogers, care a eliminat-o pe Petra Kvitova

Cele două jucătoare romane rămase în cursă la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, Simona Halep (6 WTA) şi Irina Begu (28 WTA), au trecut cu succes şi turul al treilea, calificandu-se în optimile de finală în urma unor partide dificile în trei seturi. Simona nu se aştepta să aibă prea multe probleme în faţa japonezei de 18 ani, Naomi Osaka (101), cu tată haitian şi mamă niponă, însă lucrurile au stat altfel pe teren. Simona a caştigat după oră şi 44 de minute, cu 4-6, 6-2, 6-3. În primul set, Simona a condus cu 4-2, după care japoneza nu a cedat niciun game pană la finalul setului, încheiat cu 6-4 în favoarea japonezei. Simona şi-a ieşit din fire în ultimul game şi a dat cu racheta de pămant, lucru care i-a adus un avertisment din partea arbitrei de scaun. Setul secund a început perfect pentru sportiva din Romania. A condus cu 3-0 pentru a se impune în final cu 6-2. În setul decisiv, două break-uri de start ale Simonei au fost anihilate de jucătoarea niponă, dar în cele din urmă, experienţăa şi-a spus cuvantul, romanca încheind fără probleme meciul.
Irina a avut, ca de obicei mult de lucru cu jucătoarea germană Annika Beck, iar oboseala ei după meciul din turul anterior cu Coco Vandeweghe şi-a spus cuvantul (după unele surse, meciul acela este al doilea ca lungime din istoria RG!). Ea a pierdut primele două game-uri ale meciului cu Annika Beck. A făcut însă break la 2-0 şi mai apoi la 4-4, caştigand astfel primul set, 6-4. Setul secund a fost la discreţia sportivei din Germania, care s-a impus cu 6-2. Setul decisiv poate fi considerată unui dintre cele mai bune din cariera Irinei Begu. A dominat-o la toate capitolele, a servit parcă mai bine ca niciodată, a caştigat multe raliuri foarte lungi şi a ştiut să vină la fileu şi să puncteze decisiv cand a fost nevoie. 6-4, 2-6, 6-1 în două ore şi trei minute.
Optimile de finală nu aduc adversare de speriat pentru cele două romance, rezultatele de ieri fiindu-le favorabile.Australianca Samantha Stosur (24 WTA, 32 de ani) a depăşit-o cu 6-3, 6-7, 7-5 pe jucătoarea cehă Lucie Safarova. Simona şi Sam s-au mai întalnit pană acum de şapte  ori, romanca avand un bilanţ pozitiv (4-3).  Primul meci dintre cele două a avut loc chiar la Paris, în 2010, australianca impunandu-se în două seturi. Surpriza zilei a venit, însă, de la americanca Shelby Rogers (108), care a reuşit s-o învingă pe a zecea favorită a turneului, Petra Kvitova. Astfel, după Bethanie Sands şi Coco Vandeweghe, Shelby Rogers (care a mai eliminat două jucătoare mult mai bine clasate, Karolina Pliskova şi Elena Vesnina) este a treia americancă apărută în calea Irinei.

* La dublu masculin, una caldă, alta rece. Florin Mergea, alături de partenerul său, indianul Rohan Bopanna, s-a calificat în turul al treilea în competiţia de dublu masculin. Cei doi au dispus de perechea franceză formată din Gregoire Barrere şi Quentin Halys , scor 6-3, 6-4, în 70 de minute. Perechea romano-indiană poate da în optimi peste echipa cotată cu şansa a treia la caştigarea turneului, respectiv Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia). În schimb, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer, au fost eliminaţi de experimentata echipă Pablo Cuevas / Marcel Granollers, scor 7-5, 4-6, 3-6, după două ore şi trei minute.  Iată şi alte rezultate:
Feminin: Garbiñe Muguruza (Spania) – Yanina Wickmayer (Belgia) 6-3, 6-0; Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-1, 6-4;
Masculin: Milos Raonic (Canada) – Andrej Martin (Slovacia) 7-6, 6-2, 6-3; Albert Ramos (Spania) – Jack Sock (SUA) 6-7, 6-4, 6-4, 4-6, 6-4; Andy Murray (Marea Britanie) – Ivo Karlovic (Croaţia) 6-1, 6-4, 7-6; Richard Gasquet (Franţa) – Nick Kyrgios (Australia) 6-2, 7-6, 6-2; Kei Nishikori (Japonia) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 6-4, 3-6, 2-6, 6-4;


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.