Sport

Finala cu repetiţie

Ziarul de Vrancea
27 mai 2016 619 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45, la Milano se dispută finala Ligii Campionilor, între cele două echipe din Madrid, Real şi Atletico * meciul poate fi urmărit pe ProTV, DigiSport şi DolceSport

Legendarul stadion “San Siro” din Milano, cunoscut oficial sub numele fostului mare jucător interbelic Giuseppe Meazza, locul unde au cunoscut succese enorme legendarele echipe Inter şi AC Milan, are astăzi onoarea de a găzdui finala Ligii Campionilor care opune două echipe din Madrid, Atletico şi Real. Dacă acceptăm şi fosta Cupă a Campionilor Europeni ca predecesoare a Ligii Campionilor, observăm că arena lombardă găzduieşte pentru a patra oară o astfel de finală, după cele din 1965 (caştigată de Inter), 1970 (Feyenoord Rotterdam) şi 2001 (Bayern München). Adversarele acestei finale sunt foarte bine cunoscute între ele şi foarte bine cunoscute iubitorilor de fotbal din toată lumea. Real – Atletico este singura finală a Ligii Campionilor între două echipe din acelaşi oraş, repetată însă după cea din 2014, cand Real s-a impus cu 4-1 la Lisabona, după ce “Atleti” a condus cu 1-0 pană spre finalul timpului regulamentar.
Prezenţa Realului era previzibilă în această finală, însă foarte multă lume ar fi vrut să vadă odată şi odată “El Clasico Español” translat în finala Ligii Campionilor. Numai că, la fel ca în urmă cu doi ani, Atletico a fost “naşul” marii Barcelone, făcand ca mii şi mii de suporteri ai spectacolului “MSN” să blesteme numele acestui “cholo”, Diego Simeone. Ca un fapt divers, în sezonul trecut, Atletico a fost eliminată din Liga Campionilor tot de către Real, privand Barcelona de o aşteptată revanşă. Din cifrele de mai jos, se vede ceea ce se ştia de mult: că Real este o echipă mult mai ofensivă decat adversara sa. De asemenea se vede că Atletico s-a calificat din grupe mult mai greu decat Real, în schimb, Real s-a arătat obosită în faza KO, unde a suferit de altfel şi prima înfrangere, în faţa neaşteptatei Wolfsburg. Nici echipa lui Simeone n-a mers în pas de defilare, iar dacă victoriile cu Barcelona şi Bayern pot fi considerate eroice, nu trebuie scăpat din vedere că Atletico a avut nevoie de baftă la “loterie” pentru a trece de PSV.
Ca palmares, Real este cea mai titrată din fotbalul european, 11 victorii numai în CCE (LC), 16 în toate competiţiile europene. Antrenorul de acum al “realiştilor”, Zinédine Zidane, a intrat în istoria Ligii cu un gol de senzaţie înscris în finala din 2002 în faţa echipei Bayer Leverkusen. Atletico se află la a treia finală în cea mai prestigioasă competiţie europeană. Prima a fost pierdută în 1974 la Bruxelles în două... runde (1-1 şi 0-4) şi a doua a fost finala din 2014. În schimb, Atletico are un trofeu de Cupa Cupelor în 1962 (1-1 şi 3-0 cu Fiorentina) şi două de Cupa UEFA: 2-1 cu Fulham la Hamburg în 2010 şi 3-0 cu Athletic Bilbao în 2012, la Bucureşti. Ultima finală a fost susţinută cu actualul antrenor, Diego Simeone pe bancă.

Cat despre meci, se aşteaptă în principal o confruntare între stilul avantat şi spectaculos promovat de “los merengues” şi cel reactiv al “plăpumarilor”, însă Atletico a dovedit de multe ori că ştie să şi atace, iar Real este foarte bine organizată în defensivă. De la Real va lipsi doar francezul Raphael Varane din apărare, temerile privind o posibilă indisponibilitate a lui Cristiano Ronaldo fiind spulberate. La Atletico, tot lotul este în regulă, chiar si mijlocaşul Tiago, absent multă vreme, este refăcut.

Cum s-au calificat

Real Madrid:  4-0, 4-3 cu Şahtar Doneţk, 2-0, 8-0 cu Malmö FF, 0-0, 1-0 cu Paris Saint Germain (locul I în grupa A), 2-0, 2-0 cu AS Roma (optimi), 0-2, 3-0 cu VfL Wolfsburg (sferturi), 0-0, 1-0 cu Manchester City (semifinale); 9 victorii, două remize, o înfrangere, golaveraj 27-5.
Atletico Madrid: 2-0, 2-0 cu Galatasaray Istanbul, 1-2, 2-1 cu Benfica Lisabona, 4-0, 0-0 cu Astana (locul I în grupa C), 0-0, 0-0 cu PSV Eindhoven (optimi), 1-2, 2-0 cu FC Barcelona (sferturi), 1-0, 1-2 cu Bayern München (semifinale); 6 victorii, 3 remize, 3 înfrangeri, golaveraj 16-7.

Formaţiile probabile
Real: Navas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Kroos, Modric, Casemiro, Bale – Benzema, Cr. Ronaldo.
Atletico: Oblak – Juanfran, Savic, Godin, Filipe Luis – Niguez, Gabi, Fernandez, Koke – Torres, Griezmann.
Arbitru: Mark Clattenburg (Anglia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.