Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: William s-a făcut roman

Ziarul de Vrancea
27 mai 2016 572 vizualizări
Guvernul a decis ieri să se acorde cetăţenia romană fotbalistului William de Amorim Douglas de la Astra, împreună cu familia sa. Jucătorul născut în Brazilia acum 25 de ani are locuinţa în Ploieşti.

După ce a primit cetăţenia romană, William  a devenit eligibil pentru echipa naţională a Romaniei. În aceeaşi şedinţă, guvernul a mai decis să acorde cetăţenia romană şi sportivului de origine ucraineană Evgheni Orlov, iar acesta poate fi inclus în delegaţia Romaniei pentru jocurile olimpice de la Rio ce se vor disputa în perioada 5-21 august. Orlov are 27 de ani şi a caştigat două medalii la Campionatele Europene, ambele sub steagul Ucrainei: bronz, în 2012 la Belgrad şi argint în 2013 la Tbilisi. Sportivul a reprezentat Ucraina şi la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, la categoria 120 de kilograme, dar a fost eliminat din primul tur de luptătorul turc Rıza Kayaalp.

Nadal s-a retras de la Roland Garros

Rafael Nadal, clasat pe locul cinci în ierarhia ATP şi cap de serie numărul patru la turneul de la Roland Garros (Franţa), dotat cu premii totale în valoare de 32.017.500 de dolari, şi-a anunţat retragerea din competiţiei, datorita problemelor medicale. Tenismanul de 29 de ani a acuzat dureri la încheietura mainii stangi, după o accidentare suferită la Madrid, şi a jucat în primele două tururi cu un bandaj.  Conform mai multor surse, Nadal a făcut infiltraţii pentru a putea juca meciul disputat joi în faţa argentinianului Facundo Bagnis şi caştigat în trei seturi, scor 6-3, 6-0, 6-3. În turul 3, Nadal ar fi trebuit să-l întalnească pe Marcel Granollers. "Ieri am început să simt dureri din ce în ce mai mari la încheietură. Am fost de nouă ori aici şi am reuşit să mă menţin sănătos şi să caştig turneul. Dacă aş continua să joc, probabil aş face o ruptură în cateva zile. Dacă nu era vorba despre Roland Garros, nu aş fi riscat să joc nici în primele tururi", a declarat Nadal într-o conferinţă de presă.

A murit Ted Dumitru

Antrenorul romăn Ted Dumitru, a încetat din viaţă în urma unui atac de cord suferit într-un centru comercial din Cape Town. Echipele medicale ajunse la faţa locului au încercat minute bune să-l resusciteze pe Dumitru, însă nu au mai putut face nimic. Surse medicale au spus că tehnicianul roman a suferit un atac de cord. "Este o zi foarte tristă pentru fotbalul din ţara noastră. Ted a fost un gigant pentru fotbalul sud-afrcan iar cunoştinţele sale ne-au ajutat foarte mult în dezvoltarea noastră şi i-au adus un respect imens din partea suporterilor. Era un membru activ al Comitetului tehnic al Federaţie şi am învăţat multe lucruri de la el” a spus Danny Jordaan, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Africa de Sud. Ted Dumitru şi-a început cariera de antrenor în 1964, în Romania, la Universitatea Craiova. În Africa de Sud a antrenat cele mai puternice echipe din campionat, Kaizer Chiefs, Mamelodi Sundowns şi Orlando Pirates şi a cucerit peste 15 trofee în fotbalul african. A antrenat naţionalele statelor Africa de Sud, Swaziland, Namibia şi Zambia 
A condus de pe bancă, naţionala Africii de Sud, la Cupa Africii pe Naţiuni în 2006.

Mourinho a semnat cu ManUnited

Antrenorul portughez José Mourinho este începand de ieri noul manager al clubului englez de fotbal Manchester United, după ce a semnat un contract valabil pentru următoarele trei sezoane, cu opţiune de prelungire pană în anul 2020, informează site-ul oficial al clubului. José Mourinho, care a fost anunţat de către jurnaliştii britanici pe banca lui United încă din luna martie a spus că şi-a dorit mereu să antreneze pe Old Trafford. 
"Este o mare onoare pentru mine să fiu managerul echipei Manchester United. Este un club uriaş şi iubit peste tot în lume manager is a special honour in the game. Aici este o atmosferă pe care nu o găseşti nicăieri în lume”, a spus Mourinho la prezentarea oficială. Născut la Setubal, Mourinho a mai antrenat în carieră echipele FC Porto, Chelsea Londra, Inter Milano, Real Madrid şi Chelsea şi a fost antrenor secund la FC Barcelona. Ca manager a mai activat la cluburile Benfica Lisabona şi União de Leiria.

Demitere surprinzătoare

Florentin Pera nu mai este antrenorul echipei HCM Roman, tehnicianul fiind demis în mod surprinzător după ce a ajuns în finala Cupei Romaniei, pierdută, scor 24-32, cu CSM Bucureşti, însă echipa din Moldova a obţinut a treia calificare consecutivă în cupele europene. "Colaborarea cu HCM Roman se încheie într-un moment în care obiectivele de performanţă au fost realizate, prin calificarea în  cel de-al treilea an în cupele europene. Recunosc că în prima fază decizia clubului m-a suprins, în condiţiile în care mai aveam un an de contract, însă sunt mulţumit că am reuşit să menţin echipa la un nivel constant de performanţă ", a declarat Florentin Pera pentru ProSport.
Antrenorul a putut fi demis, în ciuda faptului că mai avea contract pe un sezon, pentru că HCM Roman va trece pe o altă entitate sportivă în această vară, urmand să funcţioneze sub forma unui Club Sportiv Municipal.

Pacquiao renunţă la Olimpiadă

Filipinezul Manny Pacquiao a anunţat, ieri, că renunţă să boxeze la Rio de Janeiro chiar dacă profesioniştii au fost în final autorizaţi să participe la Jocurile Olimpice, preferand să se concentreze pe noua sa muncă de senator.
"Am decis să dau prioritate funcţiilor mele legislative, întrucat datorez asta oamenilor care m-au votat", a explicat, într-un mesaj scris, boxerul care a fost ales senator pe data de 9 mai. În varstă de 37 de ani, octuplul campion mondial a caştigat ultimul său meci de pe 9 aprilie, la Las Vegas, cu americanul Timothy Bradley, dar afirmase că ar putea fi tentat de o revanşă împotriva americanului Floyd Mayweather, care l-a învins în mai 2015, sau de o campanie olimpică.

Busquets şi-a prelungit contractul

FC Barcelona, campioana Spaniei la fotbal, a anunţat că i-a prelungit cu cinci ani contractul mijlocaşului Sergio Busquets, în timp ce clauza de reziliere a urcat la 200 milioane euro. Busquets a debutat la Barcelona la 20 ani, pe vremea antrenorului Pep Guardiola, şi a devenit un jucător cheie în compartimentul median al catalanilor. La naţionala Spaniei, Busquets a strans 82 de selecţii, contribuind la succesele de la EURO 2012 şi CM 2010. Mijlocaşul lansat în fotbalul mare de Guardiola era dorit de acesta la noua sa echipă, Manchester City.

 Creşte numărului dopaţilor

Un număr de 23 de sportivi, practicand cinci discipline şi reprezentand şase ţări, au fost depistaţi pozitiv la controale antidoping la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, potrivit rezultatelor noilor analize, a anunţat vineri Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). "Analize noi efectuate pe eşantioanele A ale 23 de sportivi practicand cinci sporturi şi reprezentand şase comitete naţionale olimpice (CNO), care au concurat la Jocurile Olimpice de la Londra 2012, prezentau rezultate anormale", a indicat CIO, după ce săptămana trecută au fost anunţate 31 de cazuri noi de dopaj la JO de la Beijing din 2008.  Printre cele 31 de noi cazuri legate de JO de la Beijing se numără campioana olimpică la săritură în înălţime, rusoaica Anna Cicerova.
CIO a mai precizat că "un eşantion suplimentar de la Beijing 2008 a prezentat rezultate anormale, rezultate pe care CIO le va urmări îndeaproape, împreună cu federaţia internaţională implicată".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.