Sport

Schimbare ca-n România! Minaur stă acasă, HC Vaslui vine la turneul de baraj

Dan Chiriac
25 mai 2016 696 vizualizări
Turneul de baraj pentru liga naţională de handbal are loc la Braşov, de joi până duminică u fanii focşăneni se mai pot înscrie şi azi pentru deplasarea sub Tîmpa

Federaţia Română de Handbal s-a văzut pusă în mare dificultate după ce trei echipe din play-out au terminat la egalitate de puncte în fruntea clasamentului. Criteriile de departajare nu au fost stabilite dinaintea desfăşurării părţii finale a campionatului, astfel încât, la final, nimeni nu a ştiut locurile din clasament. S-a ajuns în situaţia ca luni, la tragerea la sorţi a meciurilor de la turneul de baraj, să fie pusă în urne echipa Minaur Baia Mare. Marţi, Comisia de Competiţii din cadrul Federaţiei Române de Handbal a decis ca la turneul de baraj să vină HC Vaslui, care îi va lua locul celor de la Minaur. Băimăreanii rămân astfel în liga întâi, în timp ce vasluienii trebuie să se întoarcă din vacanţă şi să lupte cu Ştiinţa Bacău pentru un loc în Divizia naţională. Jucătorii vasluieni vor fi nevoiţi să reia antrenamentele şi să vină la Braşov pentru a rămâne şi sezonul viitor în liga naţională.


Sucevenii se bucură la rândul lor!


Tragerea la sorţi a fost favorabilă pentru echipa de handbal CSM Focşani pentru turneul de baraj pentru rămânerea în liga naţională. Sorţii au decis luni ca CSM Focşani 2007 să facă parte din grupă cu CSM Satu Mare şi CSU Bucovina Suceava. Cel mai dificil adversar, Ştiinţa municipal Bacău a fost evitat, dar jucătorii trebuie să fie conştienţi că nici Suceava nu este o echipă uşor de învins. De altfel, suntem cam în situaţia dinaintea jocului România- Grecia din preliminariile Campionatului Mondial, atunci când românii, dar şi grecii, s-au bucurat că au dat peste cel mai accesibil adversar. Problema este că şi conducătorii clubului sucevean consideră că au nimerit cu cei mai accesibili adversari, mai ales că echipa din Suceava a câştigat trei din cele patru meciuri de pregătire jucate în acest an cu formaţia focşăneană. Numai că jocurile din startul acestui an nu pot fi concludente. Avantajul focşănenilor este că formaţia vine din plin campioant, unde au jucat meciuri din trei în trei zile, în timp ce sucevenii au încheiat de mult liga a doua şi nu au avut parte de meciuri tari. Focşănenii vor juca vineri şi sâmbătă de la ora 19.00 cu CSM Satu Mare şi CSU Suceava. Echipele clasate pe primul loc în fiecare serie vor promova în Liga Naţională-masculin sezonul 2016-2017. Echipele clasate pe locurile 2 şi 3 în fiecare serie vor susţine jocuri de clasement după cum urmează:
29.05.2016  Loc 2 seria I- Loc 2 seaia II ora 10.00
29.05.2016  Loc 3 seria I- Loc 3 seria II ora 12.00.
Suporterii care doresc să meargă la Braşov pot să se înscrie şi în cursul zilei de joi. Deplasarea se va face în cursul zilei de vineri, urmând ca cei care dorescă să rămână vineri seara la un hotel din Braşov, la preţul de 70 lei/persoană. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.