Sport

Selecţioner de la Barcelona, la naţională

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 784 vizualizări
Antrenorul echipei catalane, Xavier Pascual, este dorit să preia echipa de handbal masculin a Romaniei

Federaţia Romană de Handbal tratează în această perioadă cu Xavier Pascual, antrenorul echipei FC Barcelona, pentru a a-l numi selecţionerul naţionalei masculine pentru următorii patru ani. Contactat telefonic în cadrul emisiunii ProSport LIVE, Alexandru Dedu a vorbit despre posibilitatea ca deţinătorul Ligii Campionilor să preia echipa Romaniei. Preşedintele FRH a răspuns şi la întrebarea dacă Xavi Pascual este un antrenor scump pentru handbalul romanesc. "Nu aş intra pe panta asta, scump sau ieftin. Aş intra pe piaţa preţ / calitate. Nimic pe lumea asta nu e scump sau ieftin, depinde cat produce. Acum, lucrul care mă bucură cel mai mult  este că...lumea nu s-a mirat că Federaţia Romană a intrat în contact cu Xavi Pascual. Lumea se aşteaptă de la noi, de la handbal, la ce e mai bun. Nu se miră, este o normalitate. şi aş pune o întrebare retorică. Cum ar fi fost în urmă cu patru ani să auziţi că Federaţia Romană de Handbal în contactează pe antrenorul Barcelonei ca să fie selecţioner?", a susţinut Alexandru Dedu. Preşedintele FRH a precizat că viitorul selecţioner al Romaniei va fi cunoscut pană la sfarşitul lunii, cel mai tarziu pană la începutul lunii viitoare. “În cazul în care angajamentul cu Xavier Pascual nu se concretizează, FRH are şi un plan de rezervă. Sunt negocieri cu mai mulţi antrenori. Dorinţa mea este să aducem un antrenor cu CV solid, un antrenor care a demonstrat de ce este în stare, să fie mai presus de orice bănuială apropo de profesionalismul lui sau de anumite tendinţe, idei, subiectivisme, lucruri care au fost vehiculate în handbalul romanesc apropo de selecţioner”, a declarat Dedu. În tentativa de a readuce şi handbalul masculin în lumea bună la nivel de selecţionate, preşedintele FRH a susţinut că are un proiect de relansare pentru următorii 8 ani.
"La handbalul masculin este puţin mai dificil decat la cel feminin din două mari cauze. Handbalul feminin din Romania este bine reprezentat de jos şi pană sus. Dacă vorbim de handbalul masculin, în momentul de faţă suntem în eşalonul doi. În acelaşi timp, bătălia în handbalul masculin la nivel internaţional este mult mai acerbă, sumele care se vehiculează sunt foarte mari. Este mult mai dificil, asta nu înseamnă că este imposibil. În schimb, nu se pot face lucruri bătand din palme. Aşa cum am promis în faţa Consiliului de Administraţie în urmă cu ceva timp, în această vară vin cu un proiect coerent, de relansare totală a handbalului masculin pentru următorii 4-8 ani. Dorinţa mea este ca la Olimpiada din 2020 să ne ducem cu ambele echipe. Este greu, dar nu imposibil." a mai spus Dedu


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.