Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Alibec este netransferabil

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 932 vizualizări
Preşedintele Astrei, Petre Buduru, a declarat că Denis Alibec va rămane la Giurgiu pentru a ajuta echipa să se califice în grupele UEFA Champions League.

"Am decis împreună cu finanţatorul echipei, domnul Ioan Niculae, să refuzăm orice ofertă venită pe adresa lui Denis Alibec. Ne dorim să-l putem utiliza în preliminariile Champions League şi, în funcţie de ce se va întampla, vom lua o hotărare. Nu contează ce oferte vin pe adresa clubului, domnul Ioan Niculae ne-a transmis să nu le luăm în calcul. Pot să va spun că am refuzat o ofertă de 2.5 milioane pentru Alibec, venită în urmă cu o lună. Jucătorul este şi el de acord să rămană la noi pentru a putea juca în Champions League", a declarat Petre Buduru pentru DigiSport. Zenit, Rubin Kazan şi Wolfsburg sunt echipele care s-au arătat interesate de serviciile lui Alibec. În varstă de 25 de ani, Denis Alibec a mai jucat la echipele Farul Constanţa, Inter Milano, KV Mechelen, Bologna şi , Viitorul Constanţa.


Andone e golgeter în Segunda

Internaţionalul roman Florin Andone, fotbalistul Cordobei convocat de către selecţionerul Anghel Iordănescu pentru turneul de pregătire din Italia, a marcat, sambătă, două goluri în victoria, scor 3-1, a echipei sale, împotriva formaţiei Elche. Atacantul roman de 23 de ani a deschis scorul în minutul 28 al partidei, după o pasă din flancul drept a închizătorului Luso. Andone a preluat în careu, în apropierea punctului de la 11 metri şi a tras în diagonală, fără speranţe pentru portarul advers. Al doilea gol, Andone l-a marcat din penalty, în minutul 90^3. Cu "dubla" reuşită sambătă, internaţionalul roman a ajuns al 20-lea gol înscris în acest sezon, performanţă care îl plasează în acest moment pe primul loc în clasamentul golgeterilor din Segunda Division, la egalitate cu Sergio Leon. Pe langă de cele 20 goluri, Andone a reuşit şi 7 pase decisive.

Înca un înotător la Rio

Norbert Trandafir s-a calificat în finala probei de 50 metri liber din cadrul Campionatelor Europene de Nataţie de la Londra, după ce a încheiat pe locul IV în seria în care a luat startul. Înotătorul roman a fost cronometrat cu timpul de 22:12 suficient pentru a obţine şi calificarea la Jocurile Olimpice. Norbert Trandafir devine astfel al doilea înotător din delegaţia Romaniei după Robert Glinţă care va fi prezent la competiţia supremă din Brazilia şi al 73-lea membru,dacă luăm în considerare faptul că atleţii Mihai Donisan şi Claudia Ştef nu vor participa la JO după ce au fost depistaţi pozitiv la un control antidoping şi au fost suspendaţi provizoriu.

Echipe complete la tenis de masă

Echipa naţională a Romaniei la tenis feminin, formată din Elizabeta Samara, Daniela Dodean - Monteiro şi Bernadette Szöcs, este calificată la Jocurile Olimpice, ce se vor desfăşura la Rio de Janeiro, în perioada 5 -21 august 2016. Federaţia Romană de Tenis de Masă a primit sambătă o înştiinţate din partea ITTF, prin care i se comunica faptul că echipa naţională de fete este calificată la Jocurile Olimpice, de la Rio. De asemenea, Romania participă la Rio cu numărul maxim de sportive, două, la simplu, Eliza Samara şi Daniela Dodean.La masculin, era calificat Ovidiu Ionescu, iar ieri s-a anunţat că ITTF a confirmat şi participarea celui de-al doilea sportiv, Adrian Crişan.

Hora are oferte din Polonia

Ioan Hora, golgeterul Ligii 1 în acest campionat, cu 19 reuşite, a primit în aceste zile o ofertă concretă de la Lech Poznan, locul VII în prima ligă din Polonia. Oficialii de la Lech oferă 500.000 de euro pentru Pandurii, dar pe fir a intrat şi campioana Legia Varşovia, care a mărit miza. Legia plăteşte şi mai mult pentru transfer şi oferă şi un salariu mai mare pentru jucător. În plus, Legia va juca şi în preliminariile Champions League, spre deosebire de Lech, care nu a prins nici Europa League. Hora a jucat 37 de meciuri pentru Pandurii în sezonul 2015-2016 (35 în Liga 1, unul în Cupa Romaniei şi unul în Cupa Ligii), înscriind 20 de goluri (19 în campionat şi unul în Cupa Romaniei) şi are acceptul clubului de a se transfera în străinătate. Hora a fost convocat de selecţionerul Anghel Iotrdănescu în lotul de 28 de jucători pentru Campionatul European, acolo unde vor ajunge doar 23 de fotbalişti.


Florin Marin, al şaptelea “volintir”

Florin Marin a fost numit sambătă director tehnic al echipei FC Voluntari. Tehnicianul se va ocupa de pregătirea echipei ilfovene, atat în partidele rămase din actuala stagiune, cat şi în sezonul viitor, iar antrenor principal va rămane Sorin Popescu. Florin Marin va fi cel de-al şaptelea antrenor al ilfovenilor în acest sezon. FC Voluntari a mai fost antrenată la prima participare în Liga 1 de Bogdan Vintilă, Mircea Rădulescu, Gheorghe Mulţescu, Flavius Stoican, Ionel Ganea şi Sorin Popescu. În varstă de 63 de ani, Florin Marin a mai antrenat în acest campionat pe ACS Poli Timișoara, de care s-a despărţit în luna martie, iar în cariera sa, antrenorul a mai pregătit echipele Farul Constanţa, Ceahlăul Piatra Neamţ, Progresul, Rocar, Universitatea Craiova, Dinamo, Astra, Petrolul, Jiul Petroșani, Dacia Mioveni, Oţelul Galaţi şi Rapid.

Un neamţ în naţionala Rusiei

Fundaşul echipei Schalke 04, Roman Neustadter, născut în Ucraina şi fără cetăţenie rusă, a fost inclus de către antrenorul Leonid Sluţki  în lotul naţionalei Rusiei pentru Campionatul European din Franţa, ce va începe peste 19 zile.  . Fundaşul în varstă de 28 de ani, născut în Ucraina, la Dnipropetrovsk, nu are cetăţenie rusă şi a jucat pană acum pentru aproape toate loturile de tineret ale Germaniei. Mai mult, Neustadter a debutat şi la naţionala mare, pentru care a evoluat în două meciuri amicale, cu Ecuador şi Olanda. Selecţionerul Rusiei şi în acelaşi timp antrenorul echipei ŢSKA Moscova, Leonid Sluţki a spus că oficialii Federaţiei i-au promis că Neustadter va avea paşaport rus în cateva zile şi va putea fi folosit la meciurile din Franţa. Doi jucători importanţi pentru naţionala Rusiei în ultimele campanii de calificare au rămas acasă: Iuri Jirkov, fost la Chelsea, acum la Zenit St Petersburg, şi golgeterul all-time al naţionalei, cu 30 de goluri marcate pentru Rusia, Alexander Kerjakov.

PSG aleargă după Higuain

PSG a început deja căutările pentru un nou atacant de clasă şi cel mai aproape de o venire la Paris este Gonzalo Higuain. Potrivit LeParisien, oficialii lui PSG au demarat deja discuţiile cu Napoli pentru o trecere a argentinianului în Ligue 1. Nicola Higuain, fratele atacantului care este şi agentul acestuia, a fost week-end-ul trecut în Franţa pentru a intermedia transferul ce s-ar ridica la 60 de milioane de euro. Nu este pentru prima dată cand PSG încearcă să-l aducă pe Higuain. Francezii au vrut să-l transfere şi în 2012, dar jucătorul în varstă de 28 de ani a preferat să rămană la Real Madrid. Peste doar două luni de la acea tentativă, PSG l-a achiziţionat pe Ibrahimovic. În acest moment, de serviciile lui Higuain se interesează şi cluburile importante din Premier League, Manchester United, Arsenal şi Chelsea.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.