Sport

Handbaliştii de la CSM 2007 Focşani joacă barajul pentru rămanerea în Liga Naţională

Ziarul de Vrancea
22 mai 2016 3919 vizualizări
EnergiaTg Jiu - CSM 2007 Focşani 32 - 37(16-22).Handbaliştii antrenaţi de Viorel Ciubotaru s-au calificat la barajul pentru rămanerea în Liga Naţională, în ciuda tuturor pronosticurilor răutăcioase

Sambătă seara băieţii de la CSM 2007 Focşani au reusit să răstoarne toate calculele hartiei calificandu-se la turneul de baraj de la Braşov pentru menţinerea în Liga Naţională la handbal. Handbaliştii CSM-ului au învins la Targu Jiu la 5 goluri diferenţă, într-un meci pe care l-au condus cap-coadă, în vreme ce Baia Mare a reuşit la randul ei să-i învingă pe ploieşteni cu 32-26. Victoria era singura opţiune pentru CSM 2007 Focşani, iar băieţii, cu gandul probabil şi la suporterii de acasă, s-au mobilizat  aşa cum au făcut-o de cate ori a fost nevoie. Omul meciului  a fost Mihăiţă Miroiu care a perforat poarta gorjenilor de 13 ori. Au mai marcat, pentru focşăneni: Marius Ragea – 7 goluri;  Robert Năstăsie – 6; Attila Eros – 3; Silviu Rotaru, Iulian Neaţă şi Vali Mocanu – cate 2, Robert Popa şi Andrei Voinea – cate un gol. După acest rezultat CSM 2007 Focşani joacă săptămana viitoare la Braşov ( 26-29 mai 2016) turneul de baraj pentru menţinerea în Liga Naţională la handbal masculin. Alături de CSM 2007 Focşani,  la baraj mai participă CSM Satu Mare, CSU Suceava, CSM Oradea, CS Ştiinţa Municipal Bacău, cea de 6 echipă participantă urmand a fi cunoscută luni, după ce Federaţia Romană de Handbal va stabili criteriile de departajare dintre HC Vaslui şi Minaur Baia Mare, aflate în acest moment la egalitate de puncte. Tragerea la sorţi a celor două grupe va avea loc tot luni, 23 mai.


Handbaliştii au fost aşteptaţi la sosirea la Focşani


Am trăit sambătă seara, alături de iubitorii handbalului din Focşani, una dintre cele mai mari bucurii din ultimii ani. De nedescris!!! Ce s-a petrecut aici, acasă, în mediile on-line  şi nu numai în lumea iubitorilor de handbal din Focşani, pe parcursul meciurilor de la Baia Mare şi Targu Jiu, este greu de descris în cuvinte.  Duminică dimineaţa, în jurul orei 4:30, echipa de handbal s-a întors acasă.


După cum cei mai împătimiţi suporteri promiseseră pe paginile de socializare, imediat după terminarea meciului, băieţii  au fost aşteptaţi  în noapte, mai bine de 2 ore, de un grup de suporteri cu steguleţe şi nelipsitele vuvuzele. La sosire echipa a fost primită cu aplauze şi cu îmbrăţişări, pe chipurile tuturor putand fi citită oboseala dar  şi mulţumirea unui prim test trecut cu bine. Băieţii au închis astfel gura tuturor celor care nu au crezut  în ei, în acelaşi timp aducandu-le suporterilor adevăraţi, cei care mereu au fost încrezători în potenţialul lor,  probabil una dintre cele mai mari satisfacţii din ultimii ani. După cum spunea profesorul Viorel Ciubotaru, nu am trecut decat peste primul hop, altul, tot atat de important, urmand a fi dat la finalul săptămanii viitoare, la Braşov. Să ne vedem sănătoşi la baraj! (Cătălin VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.