Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:A doua finală pentru Glinţă

Ziarul de Vrancea
20 mai 2016 539 vizualizări
Înotătorul roman Robert Glinţă (19 ani) a ocupat locul al şaptelea în finala la 50 de metri spate a Campionatelor Europene de Nataţie de la Londra, disputată joi seară.

Sportivul antrenat de Adrian Gherghel a fost cronometrat cu timpul de 25,03 secunde. Glinţă a fost cu 0.26 secunde mai lent decat caştigătorul medaliei continental,  francezul Camille Lacourt. Ungurul Richard Bohus a cucerit medalia de argint la 50 de metri spate, în timp ce rusul Grigory Taraşevici a caştigat bronzul. Glinţă a înregistrat un timp mai slab decat în semifinală, cand a oprit cronometrul la 24,97 s. Totuşi, acest timp este noul record naţional al probei. Daniel Florea deţinea vechea performanţă, din 11 martie 2009, 25,21 s. A fost a doua finală şi al doilea record naţional de seniori pe care şi le trece în palmares Robert Glinţă la Campionatele Europene de la Londra, dupa ce a avut aceleaşi performanţe şi la 100 metri spate (s-a clasat în final pe locul 6).

Lotul gimnaştilor pentru Europene

Federaţia Romană de Gimnastică a anunţat, ieri,pe site-ul oficial, componenţa lotului masculin al Romaniei pentru Campionatul European de la Berna, care se va desfăşura în perioada 25-29 mai. Din lot nu lipseşte singurul gimnast roman calificat la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, Marian Drăgulescu. Delegaţia Romaniei va pleca spre competiţie în dimineaţa zilei de 22 mai. Alături de el, în lotul de seniori, pregătit de antrenorii Ioan Suciu, Ştefan Gal şi Ionuţ Corlaci, mai fac parte Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Andrei Muntean şi Marius Berbecar.  Lotul de juniori este compus din  Alexandru Bănicioiu, Cătălin Drunea, Cristian Anghel, Eduard Gavrilă, Beniamin Cristea. La startul întrecerilor seniorilor se vor prezenta, conform înscrierilor, 165 de sportivi reprezentand 37 de ţări, iar în competiţia juniorilor sunt înscrişi 158 de tineri gimnaşti din 34 de ţări, dintre care 31 echipe şi 4 la individual din 3 ţări. Întrecerea feminină a Europenelor va avea loc în perioada 1-5 iunie. 

Echipa lui Sepsi, aproape de promovare

Fundaşul roman Laszlo Sepsi a fost integralist la FC Nürnberg, joi seară, în remiza echipei sale, scor 1-1, în deplasare cu Eintracht Frankfurt, în prima manşă a barajului de menţinere/promovare în prima ligă germană de fotbal. FC Nürnberg a deschis scorul după autogolul lui Marco Russ, din minutul 43. Eintracht a egalat prin reuşita sarbului Mijat Gacinovic, din minutul 65. Sepsi a evoluat ca fundaş stanga. Returul va avea loc luni seară, de la ora 21:30, pe arena din Nürnberg. Eintracht Frankfurt s-a clasat pe locul 16 în recent încheiata ediţie a Bundesligii, în timp ce FC  Nürnberg a încheiat pe locul III în Bundesliga 2. Laszlo Sepsi (28 de ani) a bifat 30 de apariţii pentru clubul din Bavaria în acest sezon, oferind două pase de gol.
Tempestini debutează în Junior WBC
Simone Tempestini, campionul naţional en titre, va concura împreună cu Giovanni Bernachini la Raliul Portugaliei, prima etapă din Junior WRC, care se defăşoară în perioada 19 - 22 mai. Raliul Portugaliei, etapa a cincea din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), este prima care contează în competiţia dedicată juniorilor. 11 echipaje iau startul în Junior WRC.  Campionatul mondial de raliuri dedicat junorilor, Junior WRC, se va desfăşura în şase etape europene din WRC: patru pe macadam (Portugalia, Polonia, Finlanda şi Marea Britanie) şi două pe asfalt (Germania şi Franţa). Simone Tempestini (21 de ani) începe sezonul din Junior WRC alături de Giovanni Bernacchini, iar obiectivul său este titlul mondial.

Noi audieri la Cluj
Mai multe persoane din conducerea clubului de fotbal CFR 1907 Cluj au fost audiate, ieri, în calitate de martori, la sediul DIICOT Cluj într-un dosar de evaziune fiscală, printre ele numărandu-se şi Ştefan Gadola, fost acţionar al clubului, care a fost audiat peste trei ore, au spus surse judiciare. Audierile se vor relua, probabil, de luni. Întrebat ce ştie despre problemele de la CFR  Cluj, Gadola a refuzat să răspundă, deşi în urmă cu doi ani, cand era acţionar al uneia dintre firmele care sprijineau financiar clubul, declara că banii primiţi pentru meciurile din Liga Campionilor "au dispărut”. Mai multe percheziţii au avut loc, joi dimineaţa, la clubul de fotbal CFR Cluj, pentru posibile fapte de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul fiind calculat la peste 8.400.000 de euro, potrivit unor surse judiciare. După percheziţii, preşedintele clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, Iuliu Mureşan, şi fostul finanţator al clubului, Paszkany Arpad, au fost audiaţi la DIICOT Cluj, în calitate de suspecţi.

Finală Targu Mureş - Timişoara la futsal
Echipa City'US Targu Mureş s-a calificat pentru a şaptea oară consecutiv în finala Ligii I la futsal, după ce a trecut, joi seară, de Autobergamo Deva, scor 3-1, în meciul decisiv al confruntării din semifinale, şi va întalni Informatica Timişoara în ultimul act. Învinsă la Deva, la loviturile de departajare, în primul meci, City'US, echipa pregătită de tandemul Marius Gherman - Lucian Nicuşan, a învins în ambele întalniri de la Targu Mureş şi a acces în finală.  Informatica Timişoara, liderul sezonului regulat, s-a calificat în finală după ce a trecut de CS United Galaţi, cu scorul general de 2-1. City'US Targu Mureş şi Autobergamo Deva se vor confrunta şi în semifinalele Cupei Romaniei, notează sursa citată. în cealaltă semifinală se întalnesc CS United Galaţi şi CSMS Iaşi. Turneul final al Cupei Romaniei e găzduit în acest an de oraşul Deva.
Mondiale de hochei la Galaţi
În cadrul Congresului Federaţiei Internaţionale de Hochei pe gheaţă s-a decis ca Romania să organizeze pe patinoarul Dunărea din Galaţi, Campionatul Mondial de seniori, Divizia II, programat în luna aprilie a anului viitor. Candidatura Patinoarului "Dunărea" a avut caştig de cauză în disputa cu Reykjavik, capitala Islandei, şi Belgrad. Obiectivul echipei Romaniei ar urma să fie caştigarea competiţiei şi astfel să revină în Divizia I, Grupa B, de unde a retrogradat luna trecută. Celelalte participante vor fi echipele naţionale din Spania, Belgia, Serbia, Islanda şi Australia. Turneul va avea loc în perioada 3-7 aprilie 2017. Acesta va fi primul turneu de Campionat Mondial găzduit de Patinoarul "Dunărea" după 38 de ani, de la cel al Grupei B din 1979. În schimb, a fost respinsă candidatura Braşovului pentru Campionatul Mondial de tineret (Under 20), Divizia II, Grupa A, competiţia urmand să aibă loc la Tallin (Estonia).

Mită pentru Campionatul Mondial
Wolfgang Niersbach, fostul preşedinte al Federaţiei Germane de Fotbal, este acuzat că a cumpărat voturi pentru ca Germania să poată organiza Campionatul Mondial de Fotbal din 2006. Comisia de etică a FIFA cere ca Niersbach să fie suspendat şi amendat. Wolfgang Niersbach este în prezent este membru în consiliul FIFA şi în comitetul executiv al UEFA. El este contestat de Comisia independentă de etică a FIFA, care cere o suspendare de doi ani şi o amendă de 26.000 de euro pentru fostul preşedinte al fotbalului german. În varstă de 66 de ani, Wolfgang Niersbach a fost preşedintele Federaţiei Germane de Fotbal în perioada 2 martie 2005-9 noiembrie 2015. Niersbach a demisionat din această funcţie la o săptămană după ce poliţia germană a făcut mai multe percheziţii la locuinţele celor bănuiţi că au fost implicaţi în scandalul "Mită pentru Campionatul Mondial". În anul 2000, Germania a învins Africa de Sud cu 12 voturi la 11 în lupta pentru acordarea dreptului de organizare a Campionatului Mondial din 2006, însă nemţii au fost acuzaţi că au cumpărat voturi. Federaţia Germană de Fotbal a negat acuzaţiile, însă a recunoscut că a plătit 6,7 milioane de euro, fără să menţioneze însă pentru ce a fost oferită această sumă.

Milan, în faţa Europei
Preşedintele şi vicepreşedintele clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, respectiv cu Adriano Galliani, au vizitat, joi, cantonamentul clubului pentru prima dată de cand Cristian Brocchi a fost numit antrenor principal, pentru a-i încuraja pe jucători înaintea finalei de Cupă cu Juventus. Vizita celor doi oficiali ai Milanului s-a produs cu două zile înainte de meci. Partida are şi o altă miză pentru AC Milan, în afara trofeului. Dacă va caştiga Cupa, formaţia antrenată de Cristian Brocchi îşi va asigura un loc într-o competiţie european pentru sezonul viitor. După vizita din cantonament, Berlusconi şi Galliani au mers împreună cu jucătorii la masă, înainte de plecarea staff-ului spre Roma, locul unde se va disputa finala Cupei Italiei, dintre AC Milan şi Juventus. Meciul dintre cele două echipe va avea loc, astăzi, de la ora 21:45.


Ocupaţi locurile din faţa camerelor!
Oficialii Ligii Spaniole de Fotbal au anunţat, joi, că vor amenda orice club care îşi va permite să aibă locuri goale pe stadion, în zone ale arenei care apar pe transmisiile TV.  Astfel, cluburile din prima ligă vor fi obligate să umple zonele stadioanelor, care vor fi surprinse de camerele de luat vederi. Această mişcare este făcută pentru a îmbunătăţi producţia TV şi pentru a putea concura cu Premier League. În acest sezon, toate meciurile din La Liga au adunat 13.588.636 de fani, cu 423.625 mai mulţi decat în stagiunea precedentă, creşterea fiind de 3,22%. Barcelona a avut cea mai mare medie de spectatori în această campanie - 78.881 de fani pe meci, fiind urmată de Real Madrid (69.736) şi Atletico Madrid (44.871).


Cavalerii din Cleveland
Cleveland Cavaliers a învins echipa Toronto Raptors cu 108-89 în semifinalele NBA şi conduce la general cu 2-0. Irving, James şi Love au fost principalii marcatori pentru Cleveland, formaţie care a intrat în elita echipelor cu victorii pe linie în post-sezon. LeBron James a reuşit 23 de puncte, 11 recuperări şi 11 pase decisive pentru Cleveland Cavaliers. Formaţia antrenată de Tyronn Lue a obţinut al zecelea succes consecutiv în play-off. Este pentru a patra oară cand o echipă începe post-sezonul cu victorii pe linie. S-a întamplat cu echipele din 1989 şi 2001 ale celor de la Los Angeles Lakers şi cu San Antonio Spurs în 2012. rving, James şi Love au marcat împreună 68 de puncte. Cei mai buni marcatori de la Toronto au fost DeRozan, 22 de puncte, Ross şi Joseph, ambii cu cate 11 puncte. Cleveland ar putea juca pentru a doua oară consecutiv în finala NBA. În 2015, cei de la Cavaliers au pierdut în ultimul act cu Golde State Warriors.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.