Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Punct ochit cu Moldoveanu

Ziarul de Vrancea
19 mai 2016 565 vizualizări
Preşedintele COSR, Alin Petrache, a subliniat importanţa invitaţiei pe care Alin Moldoveanu a primit-o din partea Federaţiei Internaţionale de Tir:

"Este o victorie importantă pentru COSR şi pentru Federaţia Romană de Tir Sportiv. Alin Moldoveanu primeşte astfel şansa să işi apere titlul olimpic, obţinut în 2012. Sunt extrem de bucuros că demersul nostru a primit un răspuns favorabil. COSR va face în continuare toate eforturile pentru a ajuta sportivii şi antrenorii romani să se prezinte şi să concureze la Rio în cele mai bune condiţii posibile", a declarat Alin Petrache, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman. COSR şi FR Tir Sportiv au făcut o cerere comună care a fost transmisă împreună cu documentaţia necesară la Federaţia Internaţională de Tir în data de 30 martie. Înainte de această cerere COSR a transmis la Federaţia Internaţională de Tir o scrisoare prin care argumenta oportunitatea acordării unui wild card pentru Alin Moldoveanu şi solicita acest loc.

Alibec are ofertă din Rusia

După ce a ratat transferul la Steaua în vara anului trecut şi a caştigat primul titlu din istorie cu Astra Giurgiu, fiind unul dintre oamenii decisivi ai echipei, pe adresa clubului giurgiuvean. Astra Giurgiu a caştigat un titlu istoric în Liga 1 şi se pregăteşte pentru prima participare în Liga Campionilor, iar Marius Şumudică a vorbit despre mutările care s-ar putea produce în această vară la echipa giurgiuveană. Numele lui Denis Alibec, golgeterul echipei în acest sezon, se află în capul listei la capitolul plecări. Evoluţiile foarte bune ale atacantului i-au adus convocarea pentru lotul Romaniei pentru cantonamentul din Italia, dar au atras şi atenţia mai multor cluburi. Marius Şumudică a dezvăluit că pe numele varfului de 26 de ani a venit o ofertă din Rusia, în valoare de 2,2 milioane de euro, dar finanţatorul Ioan Niculae nu doreşte, pentru moment, să renunţe la cel mai bine

Spania, fruntea fotbalului european

Din 2008, Spania a dominat fotbalul european prin echipa naţională, FC Barcelona, Atletico Madrid, FC Sevilla şi Real Madrid. Între cele 18 trofee este inclus şi cel pentru care se vor lupta Real Madrid şi Atltetico Madrid, pe 28 mai 2016, la Milano. Din 2008 şi pană în 2016, naţionala Spaniei a cucerit de două ori titlul european, FC Barcelona a caştigat 6 trofee, Atletico Madrid 4, FC Sevilla 3 cupe europene, iar Real Madrid 2. Spania va obţine al 18-lea trofeu după finala Ligii Campionilor, iar în august şi-l va adjudeca şi pe al 19-lea, deoarece Supercupa Europei se va disputa între FC Sevilla şi una dintre echipele din Madrid, Real sau Atletico.  Josep Guardiola, Luis Enrique, Luis Aragones, Vicente del Bosque, Diego Simeone, Carlo Ancelotti, Quique Sanchez Flores şi Unai Emery sunt antrenorii care au adus 17 trofee europene cu echipele spaniole.

Bilete pentru Cupa Davis

Federaţia Romană de Tenis a anunţat, ieri, punerea în vanzare a biletelor pentru meciul Romania - Spania, din Cupa Davis, de la Cluj, din perioada 15-17 iulie. Preţul unui bilet este de 90 de lei/zi. Copiii preşcolari, dar nu mai mici de trei ani, au acces gratuit, ocupand acelaşi loc cu persoanele majore pe care le însoţesc şi care deţin un bilet valabil. Întalnirea dintre Romania şi Spania va avea loc în perioada 15-17 iulie, în Sala Polivalentă din Cluj. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri. Primele două meciuri de simplu se vor disputa vineri, 15 iulie, meciul de dublu va avea loc sambătă, 16 iulie, iar duminică, 17 iulie, celelalte două meciuri de simplu.

Vedetele Ligii Campionilor

Fotbalistul echipei Athletic Bilbao Aritz Aduriz este pe primul loc în topul golgeterilor din Europa League. Potrivit site-ului oficial al UEFA, golgeterul competiţiei în sezonul 2015-2016 în Europa League este Aritz Aduriz. Fotbalistul echipei Athletic Bilbao a marcat 10 goluri, fiind urmat în acest clasament de jucătorul congolez al formaţiei Villarreal, Cédric Bakambu, cu 9 goluri. Locul trei este împărţit de Kevin Gameiro de la Sevilla şi fotbalistul echipei Borussia Dortmund, Pierre-Emerick Aubameyang, ambii cu cate 8 reuşite. Cu şase pase decisive, Denis Suarez, fotbalistul echipei Villarreal, este cel mai bun pasator din Europa League în sezonul 2015-2016. Suarez este urmat de Borek Dockall de la Sparta Praga, cu cinci pase de gol.  SSC Napoli-Legia Varşovia 5-2 şi FC Liverpool-Borussia Dortmund 4-3 sunt meciurile din Europa League în care s-au înscris cele mai multe goluri. La polul opus, în 13 partide nu s-a marcat niciun gol.

Formula Ventura – Lippi

Tehnicianul Giampiero Ventura se va întalni săptămana viitoare cu preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio, pentru a pune la punct detaliile unui contract pentru a pregăti naţionala Italiei pentru Euro 2016. Ventura va avea ca obiectiv calificarea “squadrei azzura”  la turneul final al Campionatului Mondial din 2018. În varstă de 68 de ani, Giampiero Ventura, născut la Genova, este antrenorul echipei AC Torino din 2011 şi a mai condus echipe precum Venezia, Lecce, Sampdoria, Napoli, Messina, Pisa, Verona sau Bari. Potrivit ziarului “Gazzetta dello Sport”, Ventura şi colaboratorii săi vor primi 2.000.000 de euro pentru un contract de doi ani. În paralel cu negocierile purtate cu Giampiero Ventura, Federaţia Italiană de Fotbal încearcă să îl convingă şi pe Marcello Lippi să accepte rolul de supervizor la echipa naţională. Lippi este antrenorul care a adus Italiei cel de-al patrulea titlul mondial, în 2006.

Fără steaguri catalane!

Guvernul spaniol a anunţat că la finala Cupei Regelui, FC Barcelona-FC Sevilla, suporterii campioanei nu vor avea voie în incinta stadionului cu steagul catalan. FC Barcelona a emis un comunicat în care decizia luată de guvernul de la Madrid este considerată drept un atac la libera exprimare. Finala Cupei Regelui, FC Barcelona-FC Sevilla, se va disputa duminică, la Madrid, pe arena echipei Atletico, Vicente Calderon. "Suntem total în dezacord cu decizia guvernului privind interzicerea steagului catalan la finala Cupei Regelui. Acestă decizie reprezintă un atentat la libera exprimare. FC Barcelona apără şi va continua să apere dreptul la libera exprimare pe care îl au suporterii săi. Cerem guvernului spaniol să dea dovadă de responsabilitate şi să nu creeze un disconfort celor două echipe implicate în această finala.", este scris în comunicatul emis de FC Barcelona.

Viitorul Şarapovei este incert

Şamil Tarpişcev, preşedintele Federaţiei Ruse de Tenis, a declarat că viitorul Mariei Şarapova în tenis nu mai este sigur după ce jucătoarea a fost depistată pozitiv la Meldonium, un medicament aflat pe lista cu substanţe interzise a Agenţiei Mondiale Antidoping.  Pe 12 martie, Federaţia Internaţională de Tenis a suspendat-o provizoriu pe Maria Şarapova, însă sportiva, care a recunoscut că a folosit substanţa Meldonium, riscă o pedeapsă între 6 şi 12 luni.  Maria Şarapova a cucerit două titluri la Roland Garros şi s-a impus o dată la Australian Open, Wimbledon şi US Open. Şarapova a înregistrat 597 de victorii şi 144 de înfrangeri şi a strans 35 de titluri în circuitul WTA.

Twente, în pericol de retrogradare

Gruparea FC Twente ar putea juca în liga a doua olandeză din cauza problemelor financiare ale sponsorului, un fond de investiţii cu sediul în Malta. În decembrie 2015, fosta campioană din Eredivisie a fost amendată de UEFA şi a primit interdicţia de a juca în Cupele Europene timp de trei ani.  Declinul echipei FC Twente a început în 2010, după ce echipa a cucerit primul şi singurul titlu de campioană din istorie. Din cauza problemelor financiare, Twente a fost depunctată, amendată de UEFA şi interzisă în cupele europene. Decizia Federaţiei Olandeze de Fotbal nu este însă definitivă, clubul Twente avand şansa să facă apel la această decizie. Twente are în palmares un titlu de campioană (2010) şi a fost vicecampioană a Olandei de trei ori (1974, 2009, 2011). Twente a cucerit Cupa Olnadei în 1974, 2001 şi 2011.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.