Sport

Percheziţii la caştigătoarea Cupei

Ziarul de Vrancea
19 mai 2016 518 vizualizări
Fostul finanţator Arpad Paszkany şi preşedintele Iuliu Mureşan de la CFR Cluj au fost audiaţi la DIICOT fiind suspecţi, conform surselor judiciare, de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare

Omul de afaceri Paszkany Arpad, fostul finanţator al clubului de fotbal CFR 1907 Cluj, a ajuns, ieri, la sediul DIICOT Cluj, fiind urmat de preşedintele clubului, Iuliu Mureşan.  Surse apropiate anchetatorilor declarau pentru MEDIAFAX că, joi dimineaţă, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată Cluj face 20 de percheziţii în Bucureşti şi Cluj într-un dosar cu suspiciuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare de 8.485.682 de euro la clubul de fotbal CFR Cluj. Banii ar fi fost luaţi din patrimoniu de către "persoane cu atribuţii de gestiune sau administrare a sumelor în cadrul societăţii care deţine clubul." În dosarul instrumentat de DIICOT Cluj împreună cu poliţiştii de la Crimă Organizată este începută urmărirea penală in rem pentru constituire de grup infracţional organizat, spălare de bani în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Sursele citate precizau că faptele ar fi fost comise folosindu-se de firme off-shore din Cipru şi Seychelles. Prin acestea "s-au prestat servicii de consultanţă şi intermediere în domeniul sportiv cu privire la care există elemente majore de suspiciune de fictivitate( privind transferul unor jucători de la club, optimizarea activităţii echipei şi altele) ori au executat debite faţă de Club, provenind din cesiuni de creanţe suspecte."Anchetatorii au suspiciuni că astfel ar fi fost delapidate sume de bani ce proveneau din primele încasate cu titlu de bonus de calificare directă în grupele Champions League oferite de UEFA.
Arpad Paszkany a ieşit de la audieri după o oră şi jumătate, iar Iuliu Mureşan, după jumătate de oră. Mureşan a spus doar că a semnat un proces verbal şi că a venit în calitate de „preşedinte”, iar Paszkany, “că nu poate spune ce l-au întrebat procurorii” şi că a terminat repede.
Surse judiciare au declarat, că astăzi urmează să fie audiate şi alte persoane din conducerea clubului de fotbal  CFR Cluj. „Paszkany şi Mureşan au amandoi calitatea de suspecţi. Joi s-au încheiat audierile, vineri vor urma alte audieri, vor fi citate şi alte persoane din conducerea clubului. în ce calitate va stabili procurorul de caz”, au spus sursele citate. CFR Cluj a caştigat, marţi, seară Cupa Romaniei la fotbal, învingand la lovituri de departajare pe Arena Naţională, echipa Dinamo Bucureşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.