Sport

Ai noştri tineri, la Paris

Ziarul de Vrancea
18 mai 2016 956 vizualizări
Marius Copil şi Adrian Ungur mai au un hop pană la tabloul principal de la Roland Garros

Tenismenii romani Marius Copil şi Adrian Ungur şi-au caştigat, miercuri, meciurile din turul secund al calificărilor pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros, dotat cu premii totale de 12.032.000 euro. Marius Copil (180 ATP ) s-a impus în confruntarea cu belgianul Kimmer Coppejans (196 ATP), scor 6-3, 6-4. Meciul a durat o oră şi 24 de minute. Romanul şi-a pierdut o dată serviciul şi a reuşit trei break-uri. Bilanţul întalnirilor directe a devenit 3-0 pentru Copil. În ultimul act dinaintea tabloului principal de la Paris, Copil va juca împotriva spaniolului Roberto Carballes (115 ATP), învingător cu 6-4, 6-2 în faţa lui Pedja Krstin (Slovenia, 160). Carballes a jucat cu precădere în turnee challenger în acest sezon, dar a ajuns pană în sferturile de finală ale turneului ATP de la Sao Paulo, disputat pe zgură. Marius Copil nu a trecut niciodată de faza calificărilor în Open-ul Franţei.
Tot ieri, Adrian Ungur (204 ATP) a caştigat meciul cu ungurul Marton Fucsovics (205 ATP), scor 6-4, 6-2, după o oră şi 18 minute de joc. Adi a jucat foarte bine, în special la serviciu. Cu excepţia primului game, romanul nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a izbutit patru break-uri. În meciul decisiv pentru accederea pe tabloul principal la Roland Garros, Ungur va evolua împotriva americanului Francis Tiafoe (18 ani, 188 ATP).  Tiafoe l-a învins în turul II pe indianul Saketh Mnyeni (147) cu 7-6, 7-5. Ungur a reuşit o singură dată în carieră să acceadă pe tabloul principal la Openul Franţei, în 2012, cand a fost eliminat în turul 2.
Cele două partide din turul III de calificări susţinute de romani vor avea loc astăzi. De asemenea, astăzi, vor evolua în turul II de calificări, Sorana Cîrstea (cu Jana Cepelova din Slovacia) şi Andreea Mitu (cu chinezoaica Lu Jiajing).
* Perechea  Victor Hănescu / Constantin Sturdza (Romania/Elveţia) a pierdut meciul cu cuplul Ricardas Berankis/Andrei Kuzneţov (Lituania/Rusia), scor 1-6, 1-6, în primul tur al turneului ATP de la Geneva, disputat pe zgură şi dotat cu premii de 556.195 de euro. Meciul a durat doar 46 de minute, iar diferenţa a fost clară între cele două echipe de dublu. Victor Hănescu şi Constantin Sturdza au primit o invitaţie din partea organizatorilor pentru a putea juca pe tabloul principal al turneului de la Geneva. Hănescu şi Sturdza mai jucaseră o singură dată împreună în acest an (într-un turneu de categorie Futures) şi de patru ori în total în carieră. în acelaşi timp, adversarii lor, perechea Ricardas Berankis/Andrei Kuzneţov a bifat primul joc de dublu în această formulă. Lituanianul şi rusul participă rareori în probele de dublu ale turneelor ATP şi se află în afara primelor 300 de poziţii în clasamentul mondial. Victor Hănescu (34 de ani) ocupă în prezent locul 546 în clasamentul ATP la dublu şi 403 în ierarhia de simplu a tenisului mondial. Constantin Sturdza (26 de ani) se află pe poziţia 1243 ATP la dublu şi nu are clasament la simplu.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.