Sport

Sub semnul lui Ekeng

Ziarul de Vrancea
16 mai 2016 772 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:30, pe Arena Naţională, se dispută finala Cupei Romaniei la fotbal între Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj * ambele echipe doresc să trimită o copie a trofeului în Camerun, la familia fotbalistului decedat pe teren * meciul va fi urmărit pe Pro TV, DigiSport şi DolceSport

Cupa Romaniei, competiţia care de obicei închide sezonul fotbalistic intern, îşi dispută astăzi ultimul act, pe Arena Naţională, finală care va oferi o confruntare inedită la acest capitol, între Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj. Finala trebuia să se dispute marţea trecută, dar tragedia întamplată pe arena de pe Şoseaua Ştefan cel Mare, moartea mijlocaşului dinamovist Patrick Claude Ekeng Ekeng a amanat evenimentul cu o săptămană. Fotbalistul dispărut este, într-un fel nefericit şi nedorit, personajul principal al acestei finale. Toţi suporterii prezenţi pe Arena Naţională vor putea face donaţii în urnele ce vor fi amplasate langă cele două magazine mobile ale clubului Dinamo din apropierea stadionului. După meci, cele două urne vor fi predate jucătorilor de la FC Dinamo, urmand ca aceştia să trimită banii stranşi către familia lui Ekeng. Ambele echipe ar fi dorit să trimită trofeul la Yaoundé, unde a fost înmormantat fotbalistul, în eventualitatea că îl vor caştiga, dar nu pot trimite originalul, fiindcă FRF a precizat – pe bună dreptate – că acesta este transmisibil. Dar atăt Dinamo, cat şi CFR, sunt dispuse să trimită copia care o vor primi, sau vor comanda o altă lucrare pentru a fi expediată în Camerun.
Trecand la cele două echipe care vor lupta pe teren, Dinamo este, în mod firesc, mai titrată: “cainii roşii”  au cucerit 13 trofee, primul în 1959 (4-0 în finală cu Minerul Baia Mare) şi ultimul în 2012 (1-0 cu Rapid). Deşi este un club mai “bătran” decat Dinamo, CFR are o activitate recentă scurtă, în care a caştigat trei Cupe consecutive, în anii 2008-2010: 2-1 cu Unirea Urziceni, 3-0 cu FC Timişoara şi 0-0 (la lovituri de departajare) cu FC Vaslui. Prima înfrangere a CFR într-o finală a competiţiei KO s-a înregistrat în 2013, 0-1 cu Petrolul Ploieşti.
Mircea Rednic, antrenorul echipei Dinamo Bucureşti, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că Dinamo trebuie să caştige Cupa Romaniei ca un omagiu pentru Patrick Ekeng: "Essombé nu e accidentat, s-a antrenat normal ieri, face parte din lot. Am la dispoziţie 20 de jucători. Nu ne-a fost usor să trecem peste acest moment foarte dificil, ne antrenăm aşa cum putem. Jucătorii sunt profesionişti, sunt maturi. Noi putem să mai facem ceva pentru Patrick, pe el nu-l mai putem aduce înapoi", a declarat Rednic, care s-a referit şi la adversar. "CFR este o echipă bună, cu jucători tineri, talentaţi. Joacă fără presiune, cu entuziasm, antrenorul a format un grup bun. Dacă nu aveau probleme cu depunctarea, jucau în play-off şi meritau să fie acolo". Rednic a mai precizat că gruparea sa ar fi preferat ca finala aceasta să nu se mai dispute, dar FRF nu a fost de acord. Acest meci ar putea fi ultimul din actualul mandat al lui Rednic la Dinamo.
La randul său, antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Antonio Conceiçao, a declarat: ''Suntem în faţa unui joc important, vorbim despre o finală. Ne-am pregătit pentru acest obiectiv, iar acum sperăm să şi caştigăm cupa. Le-am transmis jucătorilor să aibă plăcerea de a juca, pentru că nimic nu e mai frumos decat să joace o finală de cupă. Dinamo e o echipă foarte bună, cu jucători de calitate, iar noi trebuie să fim concentraţi şi să caştigăm fiecare duel. Nu ştiu dacă cei de la Dinamo se vor putea concentra după tragedia cu Ekeng; este evident că moartea sa a afectat pe toată lumea. Cred că Dinamo va fi motivată să caştige şi pentru Ekeng'', a spus Conceiçao.
Formaţiile probabile
Dinamo: Cerniauskas – Hanca, Marc, Puljic, Filip – Anton, Bicfalvi – Rotariu, Kortzog, Palic – Gnohéré.
CFR: Marc – Coelho, Larie, Mureşan, Camora – Petrucci, Gomelt – Nouvier,  Ruiz, Jakolis – Bud.
Arbitri: Ovidiu Haţegan / Octavian Şovre, Sebastian Gheorghe


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.