Sport

Săptămana luminată a Irinei

Ziarul de Vrancea
15 mai 2016 831 vizualizări
Cu trei prezenţe în semifinale s-a încheiat bilanţul tenisului romanesc la turneele de la Roma * Irina Begu, la simplu şi la dublu, n-a reuşit mai mult

Bineînţeles că s-a dorit ceva mai mult, însă adversarii au fost foarte puternici în special în probele feminine. Irina Begu a reuşit să ţină piept celebrei Serena Williams timp de un set şi ceva, dar deocamdată n-a reuşit, cea mai bună jucătoare a lumii caştigand cu 6-4, 6-1. Întalnirea a durat o oră şi 27 de minute. Romanca a impresionat în primul set, în care a întiins-o la maximum pe Serena, cu un tenis extrem de elaborat. Actul doi a fost dominat însă de americancă, deşi Irina îl începuse cu break. Pe durata meciului, Irina nu a servit niciun as şi a comis trei duble greşeli. Procentajul primului serviciu a fost bun (67%), dar romanca a avut cifre slabe de concretizare atat la primul serviciu (40%), cat şi pe al doilea (44%). Begu şi-a pierdut de şase ori serviciul şi a reuşit doar trei break-uri. A fost prima întalnire directă dintre sportiva din SUA şi cea din Romania. Singurele jucătoare din Romania care au obţinut victorii la Serena Williams au fost Irina Sparlea şi Simona Halep, cate una. După ce a reuşit să atingă prima semifinala Premier 5 a carierei, Irina Begu (25 de ani) va intra în Top 30 WTA începand de luni. Mai exact, romanca va urca şapte poziţii, pană pe locul 28. Irina are un sezon foarte bun pe zgură, cu sferturi de finală la Charleston şi Madrid. În cealaltă semifinală a turneului WTA de la Roma a fost caştigată de Madison Keys (SUA, 24 WTA), 7-6, 6-4 cu Garbiñe Muguruza (Spania, 4 WTA). Serena Williams s-a impus, evident, şi în finala cu Madison Keys, 7-6, 6-3, într-o oră şi 26 de minute. "A fost o săptămană incredibilă, cu performanţe. Şansa de a putea să joc împotriva Serenei m-a făcut să văd lucrurile altfel şi sper să mă ajute pe viitor. Poate nici eu n-am servit atat de bine pe cat mi-aş fi dorit, însă returul ei a fost întotdeauna foarte agresiv, mă punea sub presiune şi automat intram în defensivă. E normal, Serena e numărul 1, mă aşteptam la un meci foarte greu, mă aşteptam să servească foarte bine, să returneze foarte bine, eram pregătită, însă am încercat să fac tot ce am putut eu, atat am reuşit. Repet, mă bucur că am jucat cu ea şi mi-am dat seama la ce nivel sunt şi că pot să fac faţă. Au fost raliuri lungi unde am ţinut pasul cu ea", a declarat Irina Begu la finalul meciului cu Serena. Irina Begu a atins cel puţin sferturile de finală la ultimele trei turnee importante la care a evoluat, Charleston, Madrid şi Roma, iar acest lucru îi conferă poziţia a 28-a în clasamentul mondial şi statutul de cap de serie la Roland Garros.
După regalul cu Serena, Irinei i-a fost dat să joace la dublu, împreună cu Monica Niculescu o semifinală cu cel mai bun cuplu din lume la ora actuală: Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India). După 79 de minute, victoria a revenit favoritelor cu 6-3, 4-3.Romancele au fost conduse cu 0-4 în primul set. Au avut apoi o revenire, cu două break-uri consecutive, dar nu au reuşit să egaleze la 4. A fost a treia întalnire directă dintre cele două echipe de dublu. Hingis şi Mirza au caştigat toate confruntările în minimum de seturi.  Hingis şi Mirza au caştigat şi finala, scor 6-1, 6-7, 10-3 cu perechea rusă Ekaterina Makarova / Elena Vesnina. 
* Perechea formată din Rohan Bopanna (India) şi Florin Mergea (Romania) a pierdut, sambătă seară, meciul cu dublul Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA), scor 6-7, 6-7, în semifinalele turneului de tenis de la Roma. Meciul a durat o oră şi 26 de minute. Pe durata partidei, cuplul Bopanna/Mergea a servit cinci aşi şi a comis patru duble greşeli. Indianul şi romanul şi-au pierdut de două ori serviciul şi au caştigat doar două game-uri pe serviciul adversarilor, deşi au beneficiat de 12 şanse de break. A fost a doua întalnire directă dintre cele două echipe de dublu. în 2014, Bopanna şi Mergea s-au impus în faţa perechii Pospisil/Sock la Shanghai, scor 2-6, 6-3, 11-9. La simplu, liderul mondial Novak Djokovic a fost învins, în finală, de britanicul Andy Murray, scor 3-6, 3-6.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.