Sport

Lume nouă în grădina fotbalului

Ziarul de Vrancea
15 mai 2016 865 vizualizări
Gibraltar şi Kosovo au fost admise cu drepturi depline în FIFA

Kosovo a devenit al 210-lea membru al FIFA cu 141 de voturi în favoare şi 23 de voturi împotrivă, în timp ce Gibraltar a primit 172 de voturi pro şi 12 contra. FIFA a anunţat că Gibraltar şi Kosovo pot juca în preliminariile Campionatului Mondial din 2018, competiţie care va avea loc în Rusia.  "Aceasta este una din rarele ocazii prin care Gibraltar se poate face cunoscută în lume. Am parcurs un drum foarte lung pană să devenim membri ai FIFA. Este un lucru fantastic." , a declarat Michael Llamas, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Gibraltar după anunţul făcut de preşedintele FIFA, Gianni Infantino.  Recunoscut de UEFA, Kosovo depusese încă de pe 15 martie documentaţia necesară pentru a deveni şi membru cu drepturi depline al FIFA. Serbia este cel mai mare contestatar al deciziei anunţate de FIFA. Vicepreşedintele Federaţiei de Fotbal din Serbia a anunţat că oficialii forul de la Belgrad nu sunt de acord nici cu decizia ca statul Kosovo să fie recunoscut de UEFA şi că vor face plangere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. UEFA tebuie să găsească o modalitate pentru a evita meciurile dintre Kosovo şi echipele din fostul spaţiu iugoslav, în special partidele cu Serbia, care pretinde în continuare suveranitate asupra teritoriului.
Pe 14 octombrie 2014, meciul Serbia-Albania, de la Belgrad, din preliminariile Euro 2016, a fost întrerupt în minutul 41, la scorul de 0-0, în momentul în care o drona cu un drapel albanez, care includea şi statul Kosovo, a fost lansată deasupra arenei şi a provocat furia jucătorilor sarbi. Republica Kosovo este un stat situat în Peninsula Balcanică, în sud-estul Europei, care a devenit independentă faţă de Serbia în februarie 2008. Kosovo este recunoscut ca stat suveran de către 108 ţări membre ONU, iar statutul său este contestat. Cel mai mare oraş şi capitala Republicii Kosovo este Prishtina. Kosovo nu are ieşire la mare şi se învecinează cu Republica Macedonia la sud, Albania la vest şi Muntenegru la nord-vest. Romania nu recunoaşte oficial independenţa fostului stat iugoslav.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.