Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Puştiul norocos

Ziarul de Vrancea
15 mai 2016 845 vizualizări
Pilotul Max Verstappen (Red Bull) a caştigat, ieri, Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei, şi a devenit cel mai tanăr învingător din istorie, la doar 18 ani şi 228 de zile

Olandezul a profitat de abandonurile piloţilor Mercedes, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, care s-au acroşat în primul tur. Pe locul al doilea a terminat Kimi Räikkönen (Ferrari), cu 0.616 secunde în spatele liderului, iar podiumul a fost completat de Sebastian Vettel (Ferrari), cu 5.581 secunde mai lent decat caştigătorul. În urma Marelui Premiu al Spaniei, Nico Rosberg (Mercedes) ocupă primul loc în clasamentul piloţilor, cu 100 de puncte, urmat de Kimi Räikkönen (Ferrari) - 61 de puncte, Lewis Hamilton (Mercedes) - 57 de puncte, Sebastian Vettel (Ferrari) - 48 de puncte, Daniel Ricciardo (Red Bull Racing) - 48 de puncte, Max Verstappen (Red Bull Racing) - 38 de puncte, Felipe Massa (Williams) - 36 de puncte. În clasamentul constructorilor, Mercedes are 157 de puncte, Ferrari are 109 puncte, Red Bull Racing are 94 de puncte, Williams are 65 de puncte, Toro Rosso are 26 de puncte.

Bute – DeGale, meciul anului în IBF

Confruntarea dintre pugiliştii Lucian Bute şi James DeGale, care a avut loc pe 28 noiembrie 2015 la Centre Videotron din Quebec, în cadrul categoriei supermijlocie, a fost desemnată ''lupta anului 2015'' de către International Boxing Federation (IBF). Premiul pentru meciul anului va fi decernat de IBF pe 26 mai la Beijing, în China, cu prilejul banchetului anual al forului de box profesionist. DeGale şi-a păstrat centura IBF la categoria supermijlocie în faţa lui Bute, după o victorie la puncte, cu o decizie unanimă (117-111, 116-112, 116-112). Lucian Bute, 36 de ani, are un palmares de 32 de victorii, 25 prin KO, şi 3 înfrangeri. Lucian Bute a fost campion mondial la categoria supermijlocie timp de patru ani şi jumătate şi şi-a apărat centura IBF cu succes de nouă ori.

Şumudică, în vizor la Levski

Potrivit sportal.bg, antrenorul Marius Şumudică negociază cu Levski Sofia pentru preluarea echipei din sezonul următor. Tehnicianul Astrei se află pe lista posibililor înlocuitori ai lui Stoicio Stoev, antrenor de care Levski Sofia se desparte pe cale amiabilă. Antrenorul campioanei Romaniei, Astra Giurgiu,  a fost coŞumudică are de ispăşit o suspendare de două luni, începand cu data de 8 iulie, şi aşteaptă să fie clarificată această situaţie. Dacă va avea dreptul de a sta pe bancă în preliminariile UEFA Champions League, Şumudică ar fi tentat să rămană la Giurgiu pentru a continua munca depusă la Astra în ultima perioadă. în aceste condiţii, bulgarii de la Levski au şi o variantă de rezervă: Ljupko Petrovic, bosniacul care a pregătit- pe Litex Loveci. Dacă tratativele cu Levski se vor concretiza, echipa de la Sud de Dunăre ar fi a treia experienţă internaţională pentru şumudică după Kavala şi Al-Shaab. Levski Sofia va termina sezonul în Bulgaria pe locul 2 şi va evolua în preliminariile din Europa League.

Baia Mare şi Timişoara în finală

Echipa CSM Ştiinţa Baia Mare s-a calificat în finala Cupei Romaniei la rugby, după ce a învins CS Dinamo cu scorul de 40-13 (23-16) pe ''Arena Zimbrilor'' din Baia Mare. În finală, rugbiştii băimăreni vor întalni Timişoara Saracens, care a dispus pe stadionul “Gheorghe Răşcanu” din Timişoara, cu 36-7 (23-0) pe CSA Steaua. Finala se va disputa pe 21 mai, la Timişoara.

Ceahlăul, exclusă din Liga a II-a

Echipa de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ nu s-a prezentat, sambătă, la meciul din deplasare, cu FC Baloteşti, partidă care conta pentru etapa a VI-a din play-out-ul ligii secunde. Miercuri, echipa Ceahlăul Piatra Neamţ nu a fost programată în etapa a cincea din cauza datoriilor.  Ceahlăul Piatra Neamţ a înregistrat a doua abatere în acest sezon şi, conform regulamentului FRF, este exclusă din campionatul ligii secunde şi retrogradată direct în ultima categorie a judeţului din care face parte. Soarta Ceahlăului în acest sezon era aproape scrisă. Cu înfrangeri pe linie în play-out, clubul nemţean, care în clasament are doar cinci puncte, mai păstra doar şanse matematice să ajungă în barajul de menţinere în Liga a II-a. Ceahlăul Piatra Neamţ se alătură unei liste impresioante de  echipe care au dispărut din fotbalul romanesc din cauza problemelor financiare: Oţelul, FC Vaslui, Gloria Bistriţa, Sportul Studenţesc, Unirea Urziceni, Victoria Brăneşti, Politehnica Iaşi, Poli Timişoara, Universitatea Craiova, FC Argeş,UTA, Jiul Petroşani, Progresul Bucureşti şi altele. 

Speranţe cu Şarapova

Aflaţi în plin scandal de dopaj, ruşii speră ca Maria Şarapova să primească dreptul de a participa la turneul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio. În 2012, Maria Şarapova a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Londra. "Sperăm ca Maria Şarapova să primească dreptul de a participa la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a declarat preşedintele Federaţiei de Tenis din Rusia, Şamil Tarpişcev. Şarapova a recunoscut, pe 7 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost depistată pozitiv cu meldonium după un test antidoping susţinut la Australian Open. Meldonium este o substanţă care a intrat pe lista medicamentelor interzise de la 1 ianuarie. Sportiva din Rusia a susţinut că nu ştia că medicamentul se află pe lista celor interzise.

Inele cu diamante pentru Leicester

O casă de bijuterii din Leicester va crea o colecţie de inele cu diamante în onoarea titlului cucerit de echipa de fotbal în Premier League. Colecţia va cuprinde 80, 81 sau 83 de exemplare, în funcţie de numărul de puncte pe care echipa antrenată de Claudio Ranieri îl va avea la finalul sezonului. Inelele create de casa de bijuterii Lumbers din Leicester vor avea cate un diamant de cinci carate, înconjurat de o coroană din aur. Fiecare bijuterie va costa nu mai puţin de 280.000 euro. Primii care au comandat preţioasele obiecte au fost chiar fotbaliştii campioanei Angliei, Leicester City.

Alarmă antitero la Euro

Rob Wainwright, directorul Agenţiei europene a poliţiei (Europol), a exprimat preocupare că membri ai grupurilor teroriste ar putea comite atacuri cu ocazia Campionatului european de fotbal Euro 2016, programat în Franţa în perioada iunie-iulie. "Sunt extrem de preocupat de Campionatul european de fotbal. Este o ţintă atractivă pentru terorişti", a declarat Rob Wainwright într-un interviu acordat ziarului german Die Welt. "Este şocant de uşor să ataci obiective precum cafenele, restaurante sau săli de concerte", a amintit Rob Wainwright, referindu-se la atentatele comise pe 13-14 noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi şi revendicate de organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic. Senatul francez a dispus prelungirea stării de urgenţă pană la sfarşitul lunii iunie, în contextul Campionatului european de fotbal şi competiţiei ciclistice Turul Franţei. Euro 2016 începe în 10 iunie şi va dura aproximativ o lună.

Higuain, cerut de Arsenal

Arsenal Londra a pregătit o ofertă pentru atacantul argentinian al echipei SSC Napoli, Gonzalo Higuain. Arsenal vrea să îi găsească înlocuitor lui Danny Welbeck, fotbalist care va sta departe de terenul de fotbal pentru următoarele 9 luni.  Wellbeck a suferit o operaţie la genunchi şi va reveni abia în luna februarie a anului 2017. Pană atunci, oficialii echipei Arsenal Londra şi-au îndreptat atenţia către atacantul echipei SSC Napoli, argentinianul Gonzalo Higuain, jucător pe care antrenorul Arsène Wenger l-a dorit la gruparea londoneză şi în urmă cu 3 ani. Gonzalo Higuain a marcat 33 de goluri în 34 de jocuri pentru Napoli în acest sezon. Atacantul argentinian, Gonzalo Higuain, a mai jucat la echipele River Plate (2005-2007) şi Real Madrid (2007-2013) şi este cotat de site-ul transfermarkt.de la 60.000.000 euro.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.