Sport

Nici o surpriză de la Iordănescu

Ziarul de Vrancea
12 mai 2016 919 vizualizări
Din lotul de 28 de jucători anunţaţi de selecţioner pentru cantonamentul din Italia, fac parte Alibec, Maxim şi Chipciu, însă nu va fi Costi Budescu

Selecţionerul Anghel Iordănescu a anunţat astăzi lista fotbaliştilor convocaţi pentru partidele Romaniei cu RD Congo şi Ucraina. Din lotul de 28 de jucători care va face deplasarea în cantonamentul din Italia, doar 25 vor ajunge la turneul final al Campionatului European din Franţa. Din lotul cu care selecţionerul va pleca în Italia fac parte următorii jucători: Tătăruşanu, Pantilimon, Lung (portari(, Săpunaru, Măţel, Chiricheş, Găman, Grigore, Moţi, Raţ, Filip, Toşca (fundaşi), Pintilii, Hoban, Ropotan, Prepeliţă (închizători), Popa, Torje, Chipciu, Ivan, Maxim, Stanciu, Sanmărtean (mijlocaşi), Keşeru, Stancu, Andone, Alibec, Hora (atacanţi).
Dintre cei 28 de jucători convocaţi, 13 sunt din campionatul intern şi 15 din străinătate. Cei mai mulţi jucători din campionatul intern îi dă Steaua, în număr de cinci (Toşca, Pintilii, Popa, Stanciu, Chipciu), urmată de Astra Giurgiu şi Pandurii Targu Jiu. De la echipa campioană vor veni Lung, Găman şi Alibec, iar de la formaţia pregătită de fiul selecţionerului, Edward, vor fi prezenţi Săpunaru, Ropotan şi golgeterul campionatului, Hora. Ceilalţi doi jucători aparţin de Dinamo (Steliano Filip) şi CSU Craiova (Andrei Ivan). În privinţa stranierilor, lista cuprinde jucători din zece ţări, cei mai mulţi venind din Bulgaria, de la proaspăta campioană, Ludogoreţ Razgrad (Moţi, Prepeliţă şi Keşeru). Italia, Spania şi Turcia dau cate doi jucători, ceilalţi venind din Anglia, Croaţia, Israel, Germania, Qatar şi Arabia Saudită. Revin la echipa naţională, Chipciu şi Maxim, care n-au fost convocaţi la ultimele meciuri.
Nu va fi prezent, însă, cum era de aşteptat, Constantin Budescu, jucător în liga a doua chineză, la Dalian Yifang, , cel care a declarat, la alarea veştii, că selecţionerul "l-a implorat să joace pentru dansul în Feroe". Imediat după transferul în China, Anghel Iordănescu a ţinut să anunţe public că lui Budescu îi va fi foarte greu să prindă lotul pentru Campionatul European din Franţa. "Sunt dezamăgit că nu sunt convocat la echipa naţională, meritam să fiu măcar în cantonamentul din Italia şi acolo selecţionerul putea constata dacă sunt sau nu în formă pentru Euro. Iordănescu ar trebui să vă spună cum mă implora să joc pentru dansul în Feroe. Îmi spunea că are mare nevoie de mine, chiar în ziua partidei din preliminarii. Era galben la faţă de emoţii şi încă avea o presiune fantastică pe umerii lui. Mă bucur că l-am ajutat şi i-am risipit emoţiile chiar dacă acum m-a uitat", a spus Budescu pentru gsp.ro.
Echipa naţională a Romaniei va efectua un stagiu de pregătire în Italia, care va începe pe 18 mai şi se va încheia pe 30 mai. În această perioadă, Romania va disputa două meciuri amicale. Primul, cel împotriva reprezentativei Republicii Democrate Congo, se va disputa pe 25 mai, de la ora 21:00 pe stadionul “Giuseppe Sinigaglia” din Como. Al doilea meci de verificare va fi în compania Ucrainei şi este programat pe 29 mai, de la ora 20:30 ora Romaniei, pe stadionul Olimpic din Torino.  “Tricolorii” vor pregăti Campionatul European din această vară în Alpi, în localitatea Saint-Vincent din Italia, la Grand Hotel Billia.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.