Sport

Irina face furori la Roma

Ziarul de Vrancea
12 mai 2016 1066 vizualizări
în turneul de tenis de la Roma, unde au mai rămas în competiţie doar două sportive din Top 10, Irina Begu a avansat în sferturi la simplu şi la dublu * ea va juca astăzi contra japonezei Misaki Doi

Ieri în cadrul turneului de tenis de la Roma din categoria Premier 5 (dotat cu premii totale de 2.399.000 euro) a fost o nouă zi cu suprize, care au făcut ca dintre jucătoarele de Top 10 să rămană pe tabloul sferturilor de finală doar două, favorita nr. 1, Serena Williams, şi spaniola Garbiñe Muguruza. Apropierea de Roland Garros, care s-a resimţit, într-un fel, şi la Madrid, a făcut ca multe jucătoare să nu rişte oboseală inutilă sau accidente înaintea celui de-al doilea turneu de Grand Slam a anului. În afară de aceasta, ziua de ieri a fost şi ziua Irinei Begu, care a obţinut două victorii, la simplu şi la dublu: cea de la simplu, dominată imperial, cea de la dublu alături de Monica Niculescu, de un dramatism rar întalnit. La simplu, în optimi, poate că scorul de 6-1, 6-4 realizat de Irina în 87 de minute în faţa rusoaicei Daria Kasatkina nu spune prea multe, dacă n-am şti că romanca a condus cu 6-1, 5-0.Relaxată la un asemenea scor, Irina nu s-a concentrat foarte bine la servicii ceea ce i-a permis rusoaicei să caştige patru game-uri consecutive (două contra serviciului). Însă romanca s-a trezit la timp adjudecandu-şi victoria la cea de-a doua minge de meci. Irina Begu şi-a luat revanşa în faţa Dariei Kasatkina, după ce în 2015, jucătoarea din Rusia caştigase în 16-imile turneului disputat la Moscova, pe suprafaţa hard. Amintim că Daria Kasatkina a fost eliminată la Madrid de o altă romancă, Patricia Ţig. Adversara Irinei în sferturi este o jucătoare japoneză extrem de tenace, Misaki Doi (45 WTA) care a dispus de semifinalista de la Australian Open, britanica Johanna Konta (23) cu 4-6, 7-5, 6-2 în două ore şi 22 de minute de joc. Englezoaica de origine maghiară a caştigat primul set şi a avut o revenire frumoasă în cel de-al doilea, de la 1-5, dar şi-a pierdut serviciul la 5-6, Misaki dominand clar actul decisiv. Romanca şi nipona nu s-au mai întalnit pană acum. La precedentul turneu, de la Madrid, Misaki a fost eliminată cu 0-6, 3-6 de Simona Halep, caştigătoarea turneului. Dacă Irina va trece de japoneză, se poate întalni în semifinală cu numărul 1 mondial, Serena Williams.
Seria surprizelor a continuat miercuri seară: chiar aceeaşi Misaki Doi a eliminat-o pe Lucie Safarova (Cehia) cu 6-3, 7-6, unguroaica Timea Babos a dispus de Venus Wiliams cu 6-7, 7-5, 6-4, iar jucătoarea cehă Petra Kvitova a fost învinsă (3-6, 4-6) de americana Madison Keys. Ieri, Keys a învins-o pe Timea Babos cu 7-6, 6-3, iar australianca Daria Gavrilova, învingătoarea Simonei, a pierdut cu 2-6, 6-2, 3-6 în faţa Svetlanei Kuzneţova. Alte rezultate: Garbiñe Muguruza (Spania) – Jelena Ostapenko (Letonia) 6-1, 6-4; Timea Bacsinszky (Elveţia) – Carla Suarez (Spania) 5-7, 7-5, 6-2; Serena Williams (SUA) – Christina McHale (SUA) 7-6, 6-1.
* Irina Begu şi Monica Niculescu, au învins cu 2-6, 7-6,10-8 perechea germano-taiwaneză Anna-Lena Grönefeld / Chan Yung Jan. Partida a durat o oră şi 36 de minute. Cele două romance au început mai greu, Irina Begu fiind implicată în aceeaşi zi şi la simplu. Primul set a debutat cu un break din partea perechii germano-taiwaneze, care a reuşit să caştige contra serviciului de trei ori în actul de debut. Favorite numărul şase, cele două sportive au continuat seria bună şi au condus la un moment dat cu 4-0. Primele semne de revenire din partea romancelor au venit în game-ul al cincilea  pe care Begu şi Niculescu l-au caştigat, dar, în cele din urmă, Grönefeld şi Chan şi-au adjudecat primul set, scor 6-2.  În setul secund, romancele au fost conduse cu 0-4 şi 1-5 şi se părea că vor suferi o înfrangere severă. Însă Irina şi Monica au caştigat şase jocuri consecutive şi, în plus şi tiebreak-ul cu 7-6. Meciul a intrat în supertiebreak, pe care perechea Irina Begu/Monica Niculescu l-a caştigat cu 10-8. În sferturile de finală, adversarele cuplului roman se vor alege dintre echipele Timea Babos / Iaroslava Şvedova (Ungaria / Kazahstan, nr. 3) şi Claudia Giovine / Angelica Moratelli (Italia).
* Elveţianul Roger Federer a fost eliminat ieri în optimile turneului ATP World Tour Masters 1.000 de la Roma, dotat cu premii totale de 3.748.925 euro, numărul doi mondial înclinandu-se în faţa tanărului austriac Dominic Thiem, al 15-lea jucător mondial, cu 6-7, 4-6. Cu mai puţin de puţin de două săptămani înaintea debutului turneului de la Roland Garros, Federer, a cărui pregătire pe zgură a fost franată de problemele la spate, a disputat foarte puţine meciuri pe această suprafaţă în 2016. după ce l-a învins pe Alexander Zverev, el a explicat că a hotărat să joace doar după încălzire.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.