Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Trei romani aduc titlul la Razgrad

Ziarul de Vrancea
12 mai 2016 745 vizualizări
Ludogoreţ Razgrad, echipa la care evoluează romanii Andrei Prepeliţă, Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi, a caştigat cu scorul de 4-1 meciul jucat pe teren propriu cu Pirin Blagoevgrad, în etapa a 33-a din prima ligă bulgară şi a cucerit al cincilea titlul de campioană consecutiv.

Toţi cei trei romani au fost titulari şi integralişti pentru formaţia antrenată de Ghiorgih Dermendzhiev. Mai mult decăt atat, toţi trei au reuşit să şi marcheze. Andrei Prepeliţă a deschis scorul, în minutul 11, cu primul său gol de la transferul în Bulgaria. Claudiu Keşeru şi Cosmin Moţi au continuat recitalul romanilor din Bulgaria, înscriind în minutele 21 şi 31. Ultimul gol al lui Ludogoreţ a fost marcat de brazilianului Wanderson în minutul 45. După acestă victorie, Ludogoreţ a acumulat 67 de puncte, cu 14 mai mult decăt următoarea clasată, Levski Sofia, şi a caştigat titlul de campioană a Bulgariei pentru al cincilea an consecutiv.

O altă destinaţie pentru Lucescu

Mircea Lucescu a anunţat deja că va pleca de la Şahtar Doneţk în această vară, însă nu şi viitoarea destinaţie, iar jurnaliştii turci spun că romanul ar fi dorit de Galatasaray, Fenerbahçe sau Trabzonspor, în timp ce surse din Franţa îl dădeau pe lista viitorilor tehnicieni a lui AS Monaco.Un cunoscut impresar turc, susţine, printr-o declaraţie preluată de majoritatea publicaţiilor din Istanbul, că revenirea lui Lucescu în campionatul turc nu se va produce. Dogan Ercan a dezvăluit că a discutat personal cu Mircea Lucescu pentru a afla dacă are de gand să o preia pe Fenerbahçe din viitorul sezon, iar răspunsul romanului a fost unul ferm. Conform agentului FIFA, Lucescu s-a înţeles deja cu ruşii de la Zenit Sankt Petersburg, care se vor despărţi de portughezul Villas-Boas la finalul acestui sezon.  Zenit e antrenată în prezent de portughezul Andre Villas-Boas, care i-a adus titlul în sezonul trecut formaţiei din Sankt Petersburg. În acest sezon, Zenit e pe locul II, cu două etape înainte de final, la patru puncte în spatele liderului ŢSKA Moscova.

Au retrogradat “coţofenele”

Lupta pentru evitarea retrogradării din Premier League s-a încheiat cu o etapă înainte de finalul sezonului, după ce Sunderland a învins. pe Everton, scor 3-0, într-un meci restanţă care i-a asigurat punctele necesare pentru a termina peste linia retrogradării. Trupa lui Sam Allardyce s-a impus graţie golurilor lui Van Aanholt (‘38) şi Koné ‘42, ‘55) şi a ajuns la o serie de cinci partide fără înfrangere. Cu 38 de puncte şi o singură etapă etapă rămasă de disputat, Sunderland are un avans de patru lungimi în faţa celor două echipe care mai sperau la salvare, înainte de partidelor disputate miercuri seară, Newcastle United şi Norwich City (ambele cate 34 de puncte). Cu toate că echipa lor a retrogradat, fanii ldin Newcasatle spun că oficialii clubului ar trebui să facă orice pentru a-l păstra pe antrenorul Rafa Benitez chiar şi în liga secundă. Benitez a ajuns la Newcastle în martie,înlocuindu-l pe Steve McClaren şi are o clauză specială în contract, prin care poate părăsi echipa dacă aceasta ajunge în Championship.

Selecţioner norvegian în Coreea de Nord

Norvegianul Jørn Andersen, primul golgeter străin din istoria Bundesliga, va antrena timp de un an naţionala de fotbal a Coreei de Nord, informează postul de televiziune norvegian NRK. Familia fostului fotbalist, acum în varstă de 53 de ani a dezvăluit postului de televiziune NRK că Andersen a semnat deja contractul, valabil timp de un an, cu naţionala Coreei de Nord, care nu mai are însă nici o şansă de a ajunge la Cupa Mondială din 2018, ce se va disputa în Rusia. Andersen a fost primul golgeter din istoria Bundesliga, după ce în sezonul 1989-1990 a marcat 18 goluri pentru Eintracht Frankfurt. De cand a renunţat la cariera de fotbalist, Andersen a activat ca antrenor în Elveţia, Germania şi Grecia. Ultimul său loc de muncă a fost la Austria Salzburg, de unde a plecat în decembrie 2015.

Divorţ amiabil

După ce a pierdut dramatic titlul în ultima etapă din Eredivisie, antrenorul echipei Ajax Amsterdam, Frank De Boer şi-a anunţat jucătorii la finalul antrenamentului de miercuri seară că nu va mai continua la echipă şi în sezonul viitor, anunţă cotidianul olandez De Telegraaf. În varstă de 45 de ani, Frank de Boer avea contract cu Ajax pană la finalul sezonului viitor, însă nici oficialii clubului şi nici antrenorul nu mai vor să-l ducă la capăt. De Boer a caştigat de patru ori titlul de campion al Olandei cu Ajax, în 2011, 2012, 2013 şi 2014. Primul nume de pe lista şefilor lui Ajax este Peter Bosz. Fostul antrenor al echipei Vitesse Arnhem este în prezent sub contract cu Maccabi Tel Aviv, acolo unde a fost adus de către Jordi Cruyff, directorul tehnic al clubului. Frank De Boer este unul dintre cei mai longevivi antrenori din istoria clubului olandez. A fost numit ca principal la Ajax în decembrie 2010

Loc de veci

Oficialii clubului scoţian de fotbal, Aberdeen au luat o decizie mai puţin obişnuită: au decis sa nu mai vandă bilete şi abonamente pe locul ocupat pană de curand de unul dintre cei mai cunoscuţi fani ai echipei de pe locul doi din Scoţia. Norman Goldie, în varstă de 87 de ani, era unul dintre cei mai cunoscuţi suporteri ai echipei Aberdeen. Acesta venea la meciuri în sandale vopsite în culorile clubului: una roşie şi una alba. Locul său, pe stadionul Merkland a fost vopsit în roşu şi alb de către administratorii bazei, tocmai pentru a-l celebra pe Goldie, decedat de curand în urma unui atac de cord. "Atat timp cat echipa va rămane pe acest stadion, locul pe care l-a ocupat Norman Goldie nu va mai fi niciodată vandut.” au anunţat oficialii clubului Aberdeen Este pentru prima dată cand un club de fotbal din lume ia o astfel de decizie. Aberdeen va rămane pe actualul stadion, cel puţin pană în anul 2019, cand vor fi finalizate lucrările la noua arena.

Apel cu mărire de pedeapsă

Condamnat în 2014 la o lună de închisoare cu suspendare, după ce i-a provocat lui Thiago Motta o fractură de piramidă nazală, jucătorul echipei Bastia, Brandao, a făcut apel, însă judecătorii i-au mărit pedeapsa la 5 luni de închisoare cu suspendare. Pe 16 august 2014, atacantul brazilian, Brandao, l-a lovit în plină figură pe Thiago Motta la meciul din campionat Paris Saint Germain-Bastia, scor 2-0. În urma incidentului petrecut pe culoarul care duce spre vestiare, incident înregistrat şi de camerele de luat vederi, Thiago Motta s-a ales cu o fractură de piramidă nazală, iar Brandao a fost condamnat la o lună de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii.  În varstă de 35 de ani, Brandao a jucat la Şahtar Doneţk, Marseille, Cruzeiro, Gremio, Saint Etienne, iar în prezent evoluează la formaţia Bastia, locul 14 în Ligue 1.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.