Sport

Sindromul parizian bantuie Roma

Ziarul de Vrancea
11 mai 2016 1027 vizualizări
Favoritele cad una după alta la ultimul mare turneu dinainte de Roland Garros * printre victimele de ieri, Angelique Kerber, Simona Halep şi Viktoria Azarenka, ultima învinsă de Irina Begu

După ce în primele zile, jucătoare favorite ca Sara Errani (Italia) sau Karolina Pliskova (Cehia) au fost învinse de outsidere, ieri fenomenul căderii capilor de serie a continuat şi ieri, în cadrul Turneului WTA de la Roma, dotat cu premii totale de 2.599.610 dolari. Favoritele eliminate ieri au fost Viktoria Azarenka (Belarus), Angelique Kerber (Germania), Roberta Vinci (Italia) şi, din păcate, Simona Halep (Romania). Eliminarea Simonei a pus capăt unei zile ce se anunţa fericită pentru amatorii romani de tenis, pentru că jucătoarea care a eliminat-o pe Vika Azarenka, scor 6-3, 6-2, a fost chiar reprzentanta noastră Irina Begu. Meciul a durat 74 de minute şi a arătat-o pe Irina într-o formă excelentă, cu un prim serviciu de invidiat (şapte aşi, 80% procentaj puncte caştigătoare). A fost prima victorie pentru Irina în disputele cu jucătoarea clasată pe locul VI în topul mondial şi, în acelaşi timp, a doua victorie romanească în faţa Vikăi, prima fiind obţinută anul trecut, la US Open, de către Simona Halep. Totuşi, trebuie să remarcăm forma destul de palidă a jucătoarei ex-sovietice, care abandonase la Madrid din cauza unor dureri dorsale. Cert este că Irina s-a calificat în turul III, în care o va întalni pe rusoaica Daria Kasatkina (19 ani, 33 WTA), care a învins-o în turul al doilea pe columbiana Mariana Duque cu 6-2, 6-2, aceasta din urmă calificandu-se în turul secund după ce o eliminase pe Monica Niculescu. . Irina a pierdut singurul meci disputat cu Kasatkina, anul trecut, la Moscova, Daria caştigand în optimi cu 6-3, 3-6, 6-3.
Probabil nu este deplasată opinia că Azarenka nu a vrut să rişte mai mult la Roma în perspectiva turneului de la Roland Garros, însă aceeaşi teorie poate fi valabilă şi pentru Simona Halep, care în raport cu ultimele două partide jucate la Madrid, a fost ieri de nerecunoscut în jocul cu Daria Gavrilova. De la început s-a văzut că Simona nu este în apele ei. Romanca şi-a pierdut prima dată serviciul la 3-2 şi după rebreak-ul imediat, a repetat figura neplăcută la 5-3. Setul al doilea părea că merge spre o victorie lejeră a rusoaicei naturalizate în Australia, dar de la 3-1 pentru Gavrilova, Simona a realizat patru game-uri consecutive. La 5-3, Daria a mai agăţat un break, dar Halep a caştigat pe seviciul australiencei în stil mare, întorcand scorul de la 30-0. Moment în care a intervenit o ploaie care a întrerupt partida pentru aproximativ o oră. Un moment care ar fi putut fi speculat de Simona, dar n-a fost deloc aşa. Romanca n-a prea contat în setul decisiv, pierzand cu 3-6 şi acum are timp să se odihnească pentru Roland Garros. Dacă ar fi caştigat întalnirea cu Gavrilova, Simona ar fi întalnit-o în optimi pe rusoaica Svetlana Kuzneţova (19), care a dispus cu 6-4, 6-4 de australianca Samantha Stosur (23). Jucătoarea nr. 2 a momentului, germana Angelique Kerber a fost depăşită cu 1-6, 7-5, 5-7 de către canadianca Eugénie Bouchard (46), în timp ce italianca Roberta Vinci (7) a fost învinsă sever, scor 0-6, 4-6, de britanica Johanna Konta (23 WTA). Alte rezultate: Garbiñe Muguruza (Spania) – Ekaterina Makarova (Rusia) 6-1, 6-0; Jelena Ostapenko (Letonia) – Monica Puig (Porto Rico) 6-1, 6-1; Barbora Strycova (Cehia) – Heather Watson (Marea Britanie) 6-4, 6-2; Timea Bacsinszky (Ungaria) – Lesia Ţurenko (Ucraina) 6-2, 6-4; Christina McHale (SUA) – Ana Ivanovic (Serbia) 6-7, 6-4, 6-1.
* În turneul de dublu de la Roma, perechea Rohan Bopanna/Florin Mergea (India/Romania, nr.6) a învins după o partidă foarte dificilă perechea Benoît Paire/Joao Sousa (Franţa/Portugalia), scor 6-7, 6-4, 10-8 şi va întalni în sferturi echipa învingătoare dintre Ivan Dodic / Marcelo Melo (Croaţia / Brazilia, nr. 2) şi Philipp Kohlschreiber / Viktor Troicki (Serbia). Aseară, perechea favorită nr.3, Jean-Julien Rojer/Horia Tecău (Olanda/Romania) a întalnit cuplul Pablo Cuevas/Marcel Granollers (Uruguay/Spania). Tecău şi Rojer au fost învinşi cu 2-6, 6-7. În tiebreak-ul setului secund, ei au condus cu 6-2, au ratat patru mingi se set şi au cedat cu 7-9.
Principalii favoriţi, francezii Pierre-Yves Herbert şi Nicolas Mahut au abandonat. Rezultate la simplu: Roger Federer (Elveţia) – Alexander Zverev (Germania) 6-3, 7-5; Andy Murray (Marea Britanie) – Mihail Kukuşkin (Kazahstan) 6-3, 6-3; Richard Gasquet (Franţa) – Andreas Seppi (Italia) 6-3, 6-4; Nick Kyrgios (Australia) – Milos Raonic (Canada) 7-5, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.