Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Mai rău în Spania, ca în Romania

Ziarul de Vrancea
11 mai 2016 1169 vizualizări
Cotidianul francez L’Equipe anunţă în ediţia sa electronica faptul că nicio televiziune din Spania nu a achiziţionat meciurile de la Campionatul European din Franţa.

Este pentru prima data în istorie cand se întamplă acest lucru. Atat postul public de televiziune, cat şi posturile private au anunţat că nu vor plăti sumele cerute de UEFA: între 30 şi 40 de milioane de euro, din lipsă de fonduri.Grupul Mediaset España, care a plătit 40 de milioane de euro pentru a transmite Campionatul European din 2012 a anunţat pierderi de peste 15 milioane de euro în urma acestei achiziţii.

FRF schimbă medicii naţionalei

Cu doar o lună înainte de startul Campionatului European din Franţa, Federaţia Romană de Fotbal a luat o decizie radicală. Potrivit Gazetei Sporturilor, FRF a renunţat la întreg staff-ul medical al naţionalei. Sursa citată notează că "ruptura" dintre staff-ul medical şi conducerea FRF s-a produs din pricina unor neînţelegeri financiare. Medicul Pompiliu Popescu era şeful staff-ului medical al naţionalei de mai bine de 25 de ani. Componenţa staff-ului medical: Pompiliu Popescu (medic), Marian Lupu (preparator fizic), Robert Popovici, Ghiţă Păcurariu, Victor Hexan, Ovidiu Blendea (masori)

Rasmussen a ales Ungaria

Kim Rasmussen nu va continua pe banca tehnică la CSM Bucureşti începand din sezonul următor, iar primele variante de înlocuire vehiculate sunt Jakob Vestergaard, Jorge Duenas şi Herbert Müller. Din vară, Rasmussen va antrena naţionala feminină de handbal a Ungariei. Deocamdată, nici forul maghiar, nici campioana Romaniei nu au anunţat nimic oficial pe această temă, însă în cele două zile de competiţii ale turneului Final 4, în centrul de presă, s-a vorbit mult despre faptul că Rasmussen va rămane în Capitala Ungariei. Discuţiile au fost demarate cu mult timp înainte de faza finală a Ligii Campionilor. Echipa a revenit luni la Bucureşti, însă nu s-au purtat discuţii, în condiţiile în care toată ziua a fost ocupată cu acţiuni de protocol. Marţi, după ce lucrurile s-au mai aşezat, problemele au început să se clarifice: Kim Rasmussen va pleca la sfarşitul sezonului de la CSM Bucureşti, el avand deja un acord cu naţionala Ungariei, care nu acceptă ca antrenorul naţionalei să conducă şi o echipă de club.

Cord mărit la Ekeng

Reprezentanţii Institutului Naţional de Medicină Legală (INML) au făcut publice rezultatele disecţiei ce a fost efectuată, marţi, pe inima lui Patrick Ekeng. Medicii legişti au constatat că fotbalistul prezenta mai multe "aspecte patologice", printre care cord mărit şi multiple anomalii coronariene.  În document se arată că inima fotbalistului prezentat şi anomalii precum " bridge-ing întins la artera coronară stangă şi la nivelul arterei coronarei drepte, dar şi hipoplazia ramului circumflex al coroanei stangi." Totodată, specialiştii au constat şi sechele de "endocardită a valvei mitrale". Conform unor surse medicale, anomaliile desoperite la fotbalistul Patrik Ekeng sunt de origine genetică "predominante la sexul masculin şi la rasa neagră". Potrivit sursei citate în 95 la sută dintre situaţii, aceste anomalii puteau fi depistate la un control mai amănunţit, dar există situaţii rare în care aceste afecţiuni să nu fie descoperite.

Ofertă de la Monaco pentru Lucescu

Mircea Lucescu va pleca de la Şahtar, iar presa internaţională oferă tot mai multe destinaţii pentru tehnicianul roman. După ce turcii au scris că romanul va ajunge la Fenerbahçe, Galatasaray sau Trabzonspor, acum francezii notează că tehnicianul în varstă de 70 de ani va antrena în Ligue 1. Presa din Hexagon scrie că Lucescu are şanse importante de a veni la AS Monaco. Zilele lui Leonardo Jardim pe banca celor de la Monaco sunt numărate, iar Lucescu şi Claude Puel sunt variantele dintre care şefii echipei vor alege noul antrenor. Cu o etapă înainte de finalul campionatului, AS Monaco se află pe locul trei, cu 62 de puncte, la două puncte în faţa celor de la Nice. Poziţia a treia din Ligue 1 permite accesul în preliminariile UEFA Champions League.

Dreptul la denumire

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis că finanţatorul echipei Steaua poate păstra numele clubului, Fotbal Club "Steaua" Bucureşti, hotărarea nefiind definitivă. Clubulul Sportiv al Armatei l-a dat din nou în judecată pe omul de afaceri George Becali, pentru că noul nume al clubului cuprinde marca Steaua, deşi instanţele au decis, definitiv, ca acesta aparţine Armatei. În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca.

Buffon rămane la Juventus

Gianluigi Buffon, legendarul portar al echipei  Juventus, a semnat prelungirea contractului cu "Bătrana Doamnă". Clubul italian a anunţat că goalkeeper-ul în varstă de 38 de ani şi-a prelungit înţelegere pană în 2018. "Sunt extrem de mandru şi de fericit că Juventus a investit din nou încredere în mine. Sper că povestea mea alături de acest club va continua şi vom avea succes în continuare", a declarat Buffon în cadrul unei conferinţe de presă. "Este un adevărat privilegiu să-l avem pe Buffon în echipa noastră. E extrem de important pentru noi atat pe teren cat şi în afara lui", a replicatAndrea Agnelli, preşedintele clubului Juventus. Buffon a venit la Juventus în 2001 contra sumei de 53 de milioane de euro, record mondial în ceea ce priveşte transferurile de portari. Campion mondial şi vice-campion european cu Italia, Buffon a caştigat 14 trofee în tricoul echipei din Torino.

Leicester şi “squadra azzurra” şi- l dispută pe Ranieri

Conducătorii clubului  Leicester City au anunţat că la finalul acestui sezon îi vor propune lui Claudio Ranieri prelungirea actualei înţelegeri, care expiră în anul 2018. Vicepreşedintele clubului, Aiyawatt Srivaddhanaprabha va discuta cu tehnicianul italian despre prelungirea contractului după meciul cu Chelsea, ce se va disputa duminică de la ora 17.00. Ranieri a semnat în iulie 2015 o înţelegere valabilă pentru trei sezoane cu Leicester, după ce fostul manager al clubului,Nigel Pearson a fost demis. Leicester, a fost la un pas de a retrograda la finalul sezonului trecut însă a caştigat titlul în Anglia cu trei etape înainte de final şi a pierdut doar trei meciuri în acest campionat, în ciuda faptului că avea o cotă de 5000:1 pentru a termina pe primul loc în Premier League. Intenţia oficialilor de la  Leicester vine la doar o zi după ce preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Carlo Tavecchio a anunţat că şi-ar dori ca Ranieri să conducă naţionala Italiei către trofeul Cupei Mondiale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.