Sport

Monica merge doar la dublu

Ziarul de Vrancea
10 mai 2016 760 vizualizări
Impreună cu Irina Begu, Niculescu s-a calificat în turul II la Roma * la simplu, Monica a fost eliminată de jucătoarea columbiana Mariana Duque * Simona Halep se va confrunta astazi cu australianca Daria Gavrilova

Singura jucătoare romană care a jucat ieri în primul tur al turneului de WTA de la Roma, din categoria Premier Five,  Monica Niculescu (34 WTA), a fost învinsă de Mariana Duque  din Columbia (109, scor 4-6, 1-6.  Pană la acest moment, scorul întalnirilor directe dintre cele două jucătoare era egal, 3-3. În prezent, două jucătoare romane sunt calificate în faza secundă: Irina Begu (35), care a trecut de primul tur de rusoaica Margarita Gasparian, precum şi Simona Halep, calificată direct în calitate de cap de serie numărul 6. Simona şi-a aflat ieri adversara în această fază. Este vorba de australianca de origine rusă, Daria Gavrilova (32 WTA), care a reuşit să treacă de germana Sabine Lisicki (44) cu 6-1, 7-6, după ce în setul al doilea nemţoaica a condus cu 4-1!Săptămana trecută, Daria a ajuns pană în sferturile de finală ale turneului Premier Mandatory de la Madrid, fază în care a fost eliminată de americanca Louisa Chirico (76 WTA), scor 6-7, 2-6. Anul trecut, Gavrilova a ajuns pană în semifinale la Roma, unde a fost eliminată de Maria Şarapova. Tot pană în acea fază a ajuns şi Simona, eliminată de spaniola Carla Suarez şi are de apărat 350 de puncte în clasamentul WTA. Simona şi Daria s-au mai întalnit o singură dată, în 2015, în turul II de la Indian Wells. Romanca s-a impus atunci, scor 2-6, 6-1, 6-2. Dacă va trece de Gavrilova, Simona Halep va juca contra învingătoarei din meciul Svetlana Kuzneţova (Rusia) şi Samantha Stosur (Australia). Kuzneţova (19 WTA) a trecut cu 7-5, 6-4 de jucătoarea franceză Caroline Garcia (53), în timp ce Samantha (22 WTA) a dispus de Alison Riske (SUA, 88) cu 4-6, 7-6, 6-1. Reamintim că Irina Begu, va avea o sarcină extrem de dificilă în turul secund, în care o va întalni pe Viktoria Azarenka (Belarus, 6 WTA).
În turneu lde simplu s-au mai înregistrat rezultatele:  Ana Ivanovic (Serbia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 6-4, 6-4; imea Babos (Ungaria) – Kiki Bertens (Olanda) 6-1, 6-4; Jelena Ostapenko (Letonia) – Kristina Mladenovic (Franţa) 6-3, 6-1; Eugénie Bouchard (Canada) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-4, 2-6, 6-3; Johanna Konta (Marea Britanie) – Johanna Larsson (Suedia) 6-1, 6-2; Christina McHale (SUA) – Claudia Giovine (Italia) 6-1, 2-6, 6-2; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Julia Görges (Germania) 1-6, 7-6, 6-3; Timea Bascinszky (Elveţia) – Yanina Wickmayer (Belgia) 6-2, 6-2; Carla Suarez (Spania) – Teliana Pereira (Brazilia) 6-1, 7-5.
Tot ieri, în proba de dublu feminin, perechea romanească Irina Begu / Monica Niculescu a obţinut o victorie frumoasă, scor 4-6, 6-3, 10-7, în faţa cuplului rus Svetlana Kuzneţova / Anastasia Pavliucenkova. Meciul a durat o oră şi 34 de minute. Dublul Begu/Niculescu şi-a pierdut de două ori serviciul şi a reuşit trei break-uri contra rusoaicelor. În optimile de finală, echipa romanească se va cofrunta cu perechea favorită nr. 5, Chan Yung Jan / Anna-Lena Grönefeld (Taiwan / Germania), care au dispus cu 6-2, 6-1 de cuplul Chuan Chia Jung / Darija Jurak (Taiwan / Croaţia). Chan şi Grönefeld au au jucat un singur meci împreună, dar sunt bine poziţionate în clasamentul WTA de dublu: Chan e pe locul 7, iar Grönefeld, pe 26.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.