Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Clattenburg fluieră finala UCL

Ziarul de Vrancea
10 mai 2016 680 vizualizări
Comisia Arbitrilor din cadrul UEFA a anunţat, ieri, printr-un mesaj postat pe site-ul forului continental, faptul că arbitrul britanic Mark Clattenburg (41 de ani) va oficia de la centru finala Champions League dintre Atletico şi Real Madrid, care va avea loc pe 28 mai, la Milano.

Mark Clattenburg este arbitru din anul 2007, iar înainte de a urma această meserie a fost electrician. Acesta a mai oficiat la centru finala Cupei Angliei din 2012, de asemenea, finala Jocurilor Olimpice din 2012 de la Londra. A mai fost arbitru adiţional la EURO 2012, iar acum face parte din cei 18 arbitri care vor conduce meciuri la Campionatul European din Franţa. Clattenburg a fluierat Supercupa Europei din 2014, iar în acest sezon a fost la centru în şase partide de UEFA Champions League. Din brigada de arbitri care va oficia finala Ligii Campionilor din 2016 vor mai face parte Simon Beck şi Jake Collin (ambii Anglia), arbitri asistenţi. Viktor Kassai (Ungaria) va fi al patrulea oficial, în timp ce Anthony Taylor şi Andre Marriner (ambii Anglia) vor fi adiţionali.

Bayern începe tare mercato

Bayern München a confirmat oficial primul transfer al verii. Clubul bavarez a anunţat prin intermediul contului oficial de Twitter că a ajuns la un acord cu Renato Sanches, de la Benfica. Suma de transfer nu a fost anunţată oficial, dar presa germană susţine că portughezii ar fi primit 35 de milioane de euro în schimbul tanărului jucător. Renato Sanches a semnat un contract valabil pe cinci sezoane. De serviciile mijlocaşului în varstă de 18 ani s-au interesat şi cei de la Manchester United. La o zi după transferul lui Sanches, Bayern a mai dar o lovitură, transferandu-l pe fundaşul Mats Hummels de la rivala Borussia Dortmund. Fundaşul central mai avea un an de contract cu "galben-negrii", dar a ales să plece la Bayern. Hummels va efectua vizita medicală şi va semna o înţelegere valabilă pană în 2021. "Suntem încantaţi că Mats a ales Bayern. Este unul dintre cei mai buni fundaşi centrali din lume şi prin transferul lui îmbunătăţim valoarea echipei", a declarat Karl-Heinz Rummenigge, preşedintele celor de la Bayern.
Hummels a crescut în academia clubului Bayern, dar a jucat mai mult pentru echipa de juniori a clubului. În varstă de 27 de ani, fundaşul german a bifat un singur meci în tricoul primei echipe înainte de a fi cedat la Borussia Dortmund în 2009.

Hoban, aproape de titlu

Mijlocaşul roman Ovidiu Hoban este foarte aproape de caştigarea titlului de campion al Israelului cu Hapoel Be'er Sheva, care a caştigat luni seara cu 2-0 meciul cu Beitar Ierusalim, în care internaţionalul roman a marcat un gol. 
Elyaniv Barda (‘78) a deschis scorul pentru Hapoel, iar Ovidiu Hoban a închis tabela cinci minute mai tarziu (‘83). Hoban, care a ajuns la patru goluri marcate în acest campionat, a jucat tot meciul, la fel ca şi nigerianul Tony Nwakaeme (ex-U Cluj).  Cu două etape înainte de încheierea campionatului, Hapoel Be'er Sheva ocupă primul loc în clasament, cu 80 puncte, cu cinci mai multe decat a doua clasată, Maccabi Tel Aviv (75), care a remizat în deplasare cu Hapoel Ra'anana, scor 1-1.

Parcurs încheiat cu victorie

Naţionala de polo pe apă a Romaniei a încheiat preliminariile Ligii Mondiale cu o victorie, 17-8 (5-1, 4-4, 5-2, 3-1) cu Georgia, ieri, în bazinul Complexului Olimpic de la Izvorani. Tricolorii au obţinut o victorie facilă, prin golurile marcate de Cosmin Radu (4 goluri), Tiberiu Negrean (3), Dimitri Goanţă (2), Roland Szabo (2), Mihnea Gheorghe (2), Mihnea Chioveanu, Andrei Buşilă, Nicolae Oanţă şi Daniel Teohari.  Romania a încheiat Grupa A pe locul al treilea, cu 6 puncte, ultima poziţie fiind ocupată de Georgia, fără vreun punct. Pentru primul loc se bat Grecia (15 p) şi Ungaria (12 p). Doar prima clasată se califică la Superfinala din China (Huizhou, 21-26 iunie).

Ranieri a cucerit trofeul “Enzo Bearzot”

După ce a cucerit titlul în Premier League cu Leicester, Claudio Ranier a fost desemnat cel mai bun antrenor italian al sezonului. Trofeul, care poartă numele lui Enzo Bearzot, antrenorul care a cucerit titlul mondial cu naţionala Italiei în 1982, este oferit anual la Roma.  Nu a fost singurul premiu primit de Ranieri. Comitetul Olimpic Italian i-a oferit trofeul Palma d'Oro, cea mai importantă distincţie pe care o poate primi un antrenor italian. Şase antrenori au cucerit premiul Enzo Bearzot de la introducerea acestuia, în 2011, dar Ranieri este doar al doilea technician care-l cucereşte pentru o performanţă realizată în afara Italiei. Primul a fost Carlo Ancelotti, în 2014, după ce a cucerit alături de Real Madrid a 10-a Cupă a Campionilor din istoria clubului. Cel mai probabil nu va fi ultimul trofeu pe care Ranieri îl va caştiga în acest sezon. Prim Ministrul Italiei, Matteo Renzi a declarat săptămana trecută că antrenorul lui Leicester va fi chiar decorat de către statul italian.

Ofertă beton pentru Neymar

Dacă pană acum, presa spaniolă nota că formaţia blaugrana nu ar mai fi dispusă să-i ofere o prelungire a contractului din pricina faptului că ar trebui să-i mărească substanţial salariul, El Mundo Deportivo informează că Barca i-a pregătit o nouă ofertă  Neymar. Conform sursei citate, catalanii îi oferă un contract valabil pană în 2021. Noua înţelegere include şi o clauză de reziliere uriaşă în valoare de 220 de milioane. Din acest punct de vedere doar Messi stă mai bine: argentinianul are o clauză de reziliere de 250 milioane de euro. Actualul contract al lui Neymar expiră în 2018. De serviciile lui Neymar s-au interesat Manchester United, PSG şi chiar Real Madrid, brazilianul prezentandu-se la două runde de negocieri cu şefii marei rivale.

Bătaie pe Lallana

Mauricio Pochettino, antrenorul echipei Tottenham i-a cerut preşedintelui clubului, Daniel Levy să facă o ofertă de 20 de milioane de lire sterline, aproximativ 25 de milioane de euro,  pentru fotbalistul echipei Liverpool, Adam Lallana. Pochettino a mai lucrat cu Lallana la Southampton şi il vrea cu orice preţ pe fotbalistul de la Liverpool, în jurul căruia vrea să construiască echipa cu care se va bate pentru titlu în sezonul următor din Premier League. Ar fi a doua tentativă a lui Pochettino de a-l cumpăra pe mijlocaşul de 27 de ani de cand antrenează pe “White Hart Lane”. Transferat de Liverpool de la Southampton pentru 7,5 milioane de euro, Lallana are o clauză de reziliere de 31 de milioane de euro, însă cei de la Tottenham spun că nu vor oferi mai mult de 25 de milioane pe fotbalist, cu cinci mai puţin decat cere Arsenal. Însă jurnaliştii englezi scriu că Lallana este unul dintre preferaţii germanului Jürgen Klopp, care l-a folosit frecvent în sezonul trecut. Klopp îl va lăsa pe Lallana să plece la doar dacă va reuşi transferurile lui Mario Götze şi Marco Reus

Un nou antrenor la Betis

Gustavo Poyet, cel care a antrenat AEK Atena în acest sezon, este noul antrenor al echipei Betis Sevilla, după ce actualul tehinician al spaniolilor, Juan Merino a decis să părăsească clubul la finalul campionatului. Betis este pe locul 14 în Primera Division, cu 42 de puncte, după 37 de meciuri şi joacă ultimul meci din campionat duminică, pe teren propriu cu Getafe. Poyet a fost angajat de clubul AEK Atena în octombrie, dar a anunţat deja, la sfarşitul lunii aprilie, chiar înainte de meciul din semifinalele Cupei Greciei cu Atromitos, că nu va mai continua în capitala Greciei după finalul acestui sezon. Fost antrenor la Sunderland, Poyet a preluat echipa AEK Atena de la Traianos Dellas şi a semnat un contract valabil un singur sezon, dar cu opţiune de prelungire pentru alţi doi ani, iar acum se întoarce în Spania după o absenţă de 19 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.