Sport

Platini nu mai e nimic la UEFA

Ziarul de Vrancea
9 mai 2016 812 vizualizări
După decizia TAS, preşedintele forului european a “demisionat” şi îşi va căuta dreptatea în civil, la tribunalele elveţiene

Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausane a luat decizia de a micşora suspendarea lui Michel Platini. Fostul preşedinte al UEFA fusese suspendat iniţial opt ani din fotbal, dar pedeapsa i-a fost redusă la şase ani după ce FIFA a făcut apel la decizie în februarie. Acum, TAS a redus sancţiunea la doar patru ani. În urma acestei decizii, Platini a anunţat că  ''demisionează'' din funcţia de preşedinte al Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) şi va continua ''lupta în tribunalele elveţiene'', după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus luni suspendarea din fotbal de la şase ani la patru ani, a anunţat fostul internaţional într-un comunicat remis AFP. TAS a recunoscut ''validitatea'' contractului verbal dintre FIFA şi Michel Platini, în virtutea căruia francezul a primit 1,8 milioane de euro, dar ''nu este convins de legitimitatea'' acestei plăţi efectuate în 2011 pentru consilierea preşedintelui FIFA din acel moment, Joseph Blatter, în 2002. Pe data de 21 decembrie 2015, francezul a fost suspendat pe o perioadă de opt ani de către justiţia internă a FIFA şi deci exclus din orice activitate legată de fotbal, o pedeapsă redusă la şase ani în apel în luna februarie. Trimis în instanţă ca urmare a dezvăluirilor privind efectuarea unei plăţi în valoare de 1,8 milioane euro primită în 2011 de la FIFA, Platini a fost găsit vinovat de "abuz de poziţie" şi "conflict de interese".

Platini şi-a susţinut cauza pe 29 aprilie la TAS. După TAS, cea mai înaltă jurisdicţie sportivă, "ultima etapă posibilă va fi un recurs la Tribunalul federal (elveţian), care nu va fi un recurs pe fond", ci doar privind chestiunile de drept, declara secretarul general al TAS, Mathieu Reeb. În aşteptarea verdictului TAS, UEFA nu a numit formal un preşedintele interimar cu ocazia şedinţei Comitetului său Executiv, pe 3 mai la Budapesta, dar va decide cazul lui Platini pe 18 mai, cu ocazia unui Comitet Executiv extraordinar.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.