Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Autopsie irelevantă

Ziarul de Vrancea
9 mai 2016 945 vizualizări
Medicii de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) au efectuat, ieri, autopsia pe trupul fotbalistului Patrick Ekeng

Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că rezultatele obţinute la autopsie nu sunt relevante pentru a se stabili cauza exactă a morţii fotbalistului. Aceleaşi surse spun că nu au fost puse concluzii scrise şi că urmează ca, în regim de urgenţă, să fie făcute alte teste, printre care şi examen toxicologic.  La autopsie a asistat şi un medic venit din Camerun, la cererea familiei. Cateva dintre rudele fotbalistului au fost prezente, ieri, la sediul INML, printre ele şi fratele fotbalistului, urmand ca marţi să ajungă în ţară şi soţia. Sursele citate au declarat că pană la acest moment nu a fost elaborat un document oficial din parta INML pentru că familia nu a adus, încă, un paşaport al lui Patrick Ekeng.

Saritov merge la Rio pentru Romania

Sportivul roman Albert Saritov, naturalizat recent, a caştigat categoria 97 kg, la stilul liber, duminică, la turneul preolimpic de lupte de la Istanbul.  Saritov, care şi-a asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice de la Rio prin victoria din semifinale, l-a învins în finală pe mongolul Khuderbulga Dorjkhand. În primul tur, Saritov a trecut de bulgarul Dragomir Vladev, în optimi l-a învins pe brazilianul Paulo Victor Santos, iar în sferturi s-a impus în faţa sud-coreeanului Kim Jaegang.
Primii doi clasaţi la fiecare categorie în turneul de la Istanbul s-au calificat la JO 2016.  Ceilalţi trei romani care au concurat duminică la lupte libere au avut evoluţii destul de bune. Rareş Chintoan (125 kg) a ratat a treia sa Olimpiadă consecutivă după ce a ocupat doar locul al treilea în final. La cat. 65 kg, George Bucur a pierdut meciul pentru medalia de bronz cu slovenul David Habat şi a ocupat locul V. Gheorghiţă Ştefan a ocupat locul 8 la cat. 86 kg.

Galcă cere schimbări la Espanyol

Antrenorul roman, Constantin Galcă, a declarat că Philippe Montanier, francezul favorit să o preia pe Espanyol Barcelona, trebuie să aducă îmbunătăţiri jocului formaţiei catalane. Galcă a declarat că în cazul în care va rămane la Espanyol va schimba foarte multe lucruri.  Espanyol Barcelona, echipa antrenată de romanul Constantin Galcă, a pierdut la scor meciul cu FC Barcelona, scor 0-5, însă a reuşit să se salveze de la retrogradare cu o etapă înainte de finalulul sezonului în Spania. Meciul Espanyol Barcelona-Eibar ar putea fi ultimul pentru Consantin Galcă pe banca echipei catalane. Patronul chinez al clubului, Chen Yansheng, ar fi găsit deja un înlocuitor pentru antrenorul roman. Potrivit L'Equipe, Espanyol l-ar fi contactat pe Philippe Montanier. Francezul, 51 de ani, mult mai experimentat decat Costel, a impresionat în Spania, la Real Sociedad, învangand-o de două ori pe Barcelona în perioada 2011-2013.

“Olăroiu nu pleacă”

Preşedintele clubului Al Ahli, Abdullah Al Naboodah este convins că antrenorul echipei, Cosmin Olaroiu va continua şi în sezonul pe banca echipei din Golf, în ciuda unor zvonuri care-l dădeau pe Olăroiu ca şi plecat de la echipă din cauza unor neînţelegeri cu şefii clubului. Olaroiu, în varstă de 46 de ani, a anunţat la finalul meciului cu Bani Yas, încheiat 2-2 că va renunţa la banca tehnică a echipei Al Ahli după finalul sezonului. “Nu sunt jucăria nimănui” a spus atunci Cosmin Olăroiu, conform presei din Golf. Răspunsul şefilor lui Al Ahli a venit imediat: Olăroiu are contract pană în 2018 şi nu pleacă nicăieri. “Am văzut acea conferinţă de presă, ştiu la cine se referă, dar îl las pe el să vă spună asta. Poziţia clubului nostrum nu s-a schimbat. Noi mai avem încă doi ani de contract cu Olăroiu şi nu vrem să-l întrerupem. Dacă el are alte motive de nemulţumire, noi nu ştim nimic despre ele.” a spus preşedintele clubului Al Ahli. Naboodah i-a stabilit deja obiectivul lui Olăroiu pentru sezonul viitor: romanul trebuie să caştige Liga Campionilor Asiei.

Dezvăluiri despre dopingul în Rusia

Un fost angajat al Agenţiei anti-doping din Rusia, Vitali Stepanov, a dezvăluit că deţine înregistrări în care Grigori Rodcenkov, ex-director al aceleiaşi instituţii, îi spune că minimum patru medaliaţi cu aur la JO de iarnă de la Soci 2014 au folosit steroizi. VitaliStepanov a fost oficial în cadrul Agenţiei Anti-doping din Rusia şi este căsătorit cu fosta atletă Iulia Rusanova şi sunt stabiliţi în Statele Unite ale Americii. Stepanov a obţinut informaţii despre neregulile de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Sochi după ce a consolidat o relaţie de prietenie cu Grigory Rodcenkov, omul despre care se spune că "ştie totul despre dopingul din Rusia şi că este capabil să facă să dispară orice test pe care îl pică un sportiv din Rusia." "Aceste acuzaţii despre dopingul din sportul rusesc sunt foarte îngrijorătoare", au declarat membrii Agenţiei Mondiale Anti-doping după interviul acordat de Stepanov  postului american de televiziune CBS.

Despărţire între Murray şi Mauresmo

Jucătorul scoţian, Andy Murray, locul 3 în ierarhia ATP şi fosta campioană de la Australian Open şi Wimbledon, Amélie Mauresmo, au pus capăt unei colaborări care a început în 2014. Andy Murray a fost primul jucător de tenis care a avut un antrenor de sex feminin.  "A avut o influenţă calmă în echipă şi îi vom simţi lipsa. Aş vrea să îi mulţumesc pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. A fost un membru nepreţuit al echipei mele. Am învăţat foarte multe de la ea, iar încetarea colaborării face parte dintr-un acord reciproc", a declarat al treilea jucător în ierarhia ATP, Andy Murray. În cei doi ani în care Mauresmo a făcut parte din echipa lui Murray, scoţianul a caştigat şapte turnee, între care şi două pe zgură, primele din carieră. Cu Amélie Mauresmo în rol de antrenor, Andy Murray nu a reuşit să caştige niciun trofeu de Grand Slam. Scoţianul are în palmares un titlu la US Open (2012) şi unul la Wimbledon (2013), performanţe obţinute sub comanda fostului lider mondial, Ivan Lendl.

Arbeloa părăseşte Realul

Fundaşul echipei Real Madrid, Alvaro Arbeloa, a jucat la meciul cu Valencia, scor 3-2, ultimul său meci pe arena Santiago Bernabeu. În varstă de 33 de ani, Alvaro Arbeloa a evoluat la echipele Deportivo La Coruña, FC Liverpool şi Real Madrid. Născut pe 17 ianuarie 1983, la Salamanca, Alvaro Arbeloa a fost căpitan de echipă în meciul caştigat de Real Madrid cu Valencia, scor 3-2. Arbeloa a jucat pentru Real Madrid 7 sezoane, timp în care a cucerit 7 trofee, campionatul 2012, cupa (2011, 2014), supercupa (2012) în Spania, Liga Campionilor (2014), Supercupa Europei (2014), Campionatul Mondial al Cluburilor (2014). Alvaro Arbeloa, jucător care a evoluat pe toate posturile în linia de apărare, este campion mondial (2010) şi european (2008, 2012) cu naţionala Spaniei.

PSV a suflat titlul lui Ajax

PSV Eindhoven a cucerit al 23-lea titlu de campioană a Olandei după ce a învins duminică, în deplasare, formaţia De Graafschap, scor 3-1. Echipa antrenată de Phillip Cocu a profitat de pasul greşit făcut de Ajax Amsterdam pe terenul formaţiei FC Zwolle, scor 1-1. ÎÎnaintea ultimei etape din Olanda, Ajax şi PSV Eindhoven aveau acelaşi număr de puncte. În eventualitatea unei victorii cu FC Zwolle, Ajax ar fi caştigat titlul datorită golaverajului mai bun şi a avantajului pe care îl avea în întalnirile directe cu rivala din Eindhoven. Philip Cocu este la al patrulea trofeu cucerit cu formaţia din PSV Eindhoven. în varstă de 45 de ani,



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.